Maatwerk barcode labels voor industrie en logistiek

Veelgestelde vragen

Wie is ONE2ID?

ONE2ID is een productiebedrijf in Alphen aan den Rijn, dat sinds de oprichting in 2012 is uitgegroeid tot dé expert in maatwerk barcode labels en blanco etiketten voor complexe toepassingen binnen de industrie en logistiek. Kort gezegd, als u een vraag heeft over labelmaterialen en barcodes, dan heeft ONE2ID het antwoord. Onze klanten waarderen ons om onze effectieve producten, snelle communicatie en deskundig advies.

Welke etiketten kan ik bij ONE2ID bestellen?

Het aantal toepassingen waarvoor ons in-house productieteam labels ontwerpt en maakt, is bijna oneindig. Voor de industriële markt produceren we zowel blanco etiketten op rol als voorbedrukte labels. Wij hebben een groot assortiment met standaardformaat labels die geschikt zijn voor bedrukking met een thermal transfer printer. Daarnaast ontwerpen wij maatwerk labels en barcode etiketten voor een breed scala aan industriële toepassingen.

Voor de logistieke markt ontwerpen en produceren wij identificatie-oplossingen voor werkprocessen binnen magazijnen en distributiecentra. Het merendeel van deze producten is voorbedrukt en wordt volledig op maat gemaakt volgens de wensen van onze klanten.

ONE2ID blanco etiketten op rol labelproducent

Wat kan ONE2ID mij meer bieden dan andere leveranciers?

Wanneer u samenwerkt met ONE2ID, kunt u vertrouwen op meer dan 30 jaar kennis en ervaring op het gebied van barcode etiketten en labeltoepassingen. De kwaliteit van onze producten en tevredenheid van onze klanten staat bij ons voorop. U profiteert van:

 • Producten en materialen voor specifieke situaties die nergens anders te krijgen zijn.
 • Kwalitatief hoogstaande producten, die doen wat we zeggen en u voordeel opleveren.
 • De kennis van onze vakmensen en in-house productie, waardoor wij u de juiste materialen kunnen adviseren en snel kunnen schakelen.
 • Persoonlijke begeleiding tijdens het orderproces. Wij adviseren u over de meest snelle, eenvoudige en kostenefficiënte wijze om labels in uw werkproces te integreren.
 • Klantspecifieke barcodes met een optimale lay-out, tot op de millimeter nauwkeurig.
ONE2ID vacature operator multikleuren barcode labels maken

Naast onze expertise op het gebied van labelontwerp en –productie staan wij bekend om ons hoge serviceniveau en de vele contactmomenten die wij in het labelproces inbouwen. Onze medewerkers begeleiden u tijdens elke stap van het orderproces, zodat u precies weet wat u wanneer kunt verwachten. Wij streven naar een hoge mate van klanttevredenheid en luisteren goed naar de verwachtingen van onze klanten. Wij denken met u mee over de lay-out van het etiket, het ontwerp van de barcode, de gegevens op het label, het type materiaal, de ideale kleuren en het formaat van het label. Hiermee bent u altijd verzekerd van het beste resultaat, dat is afgestemd op uw wensen en behoeften.

Wat is de minimale bestelhoeveelheid?

De minimale bestelhoeveelheid van de producten in ons standaardassortiment is afhankelijk van het type labelmateriaal dat u bestelt. Zo kunt u van sommige materialen 1 rol bestellen, waar bij andere een minimum van 5 geldt. Voor de logistieke maatwerk labels geldt geen minimale bestelhoeveelheid. Zoals altijd geldt, hoe meer u bestelt, hoe voordeliger de prijs. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Wat is de levertijd?

De levertijd is afhankelijk van de grootte van het project en de snelheid waarmee binnen uw bedrijf beslissingen worden genomen. Hoe sneller wij akkoord krijgen op de offerte, de database en het labelontwerp, des te sneller ons productieteam uw bestelling kan inplannen en uitvoeren. De productie van grote logistieke opdrachten neemt gemiddeld zo’n 3 weken in beslag, terwijl wij kleinere opdrachten binnen 2 werkdagen voor u kunnen verzorgen.

Hieronder vindt u een schematische weergave van de stappen die wij met u doorlopen wanneer u magazijnlabels of locatieborden bestelt.

ONE2ID maatwerkbarcode labels levertijd magazijnlabels

Voor welke toepassingen kan ik labels bestellen?

Bij ONE2ID kunt u etiketten bestellen voor toepassingen binnen diverse markten, zoals magazijn & logistiek, elektrische industrie, elektronica, algemene industrie en automotive. Daarnaast produceren wij labels die voldoen aan specifieke eisen, zoals:

Ook een combinatie van bovenstaande kenmerken is mogelijk.

Kan ik de labelmaterialen testen?

Wij adviseren altijd om het labelmateriaal te testen in de omgeving en op de toepassing waarvoor u de etiketten gaat gebruiken. Zo weet u zeker of het geschikt is en past bij uw wensen en industrie-eisen. Daarom sturen wij u graag gratis samplemateriaal van de labels op. Vul simpelweg ons sampleformulier in of bel met +31 (0)172 769 123 en vraag het labelmateriaal aan dat u wilt testen.

Weet u niet zeker welk labelmateriaal u nodig hebt? Onze adviseurs staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u advies te geven.

Wat zijn de standaardformaten van de labels?

De standaardformaten van de blanco labels variëren per materiaal. In onze labelshop vindt u per materiaal een overzicht van de beschikbare formaten.

Kan ik labels op maat laten maken?

Ja. Het op maat maken van labels is onze specialiteit. Wij maken zowel blanco etiketten als voorbedrukte barcode labels volledig volgens uw wensen. Dit geldt ook voor logistieke identificatie voor uw magazijn, zoals palletstelling labels, magazijnborden en pallet labels. Neem een kijkje in onze kennisbank om te zien welke labelontwerpen wij reeds voor onze klanten hebben geproduceerd.

ONE2ID colour-coded pallet racking labels warehouse

Kan ik voorbedrukte labels bestellen?

Ja. Wij kunnen etiketten bedrukken met de door u gewenste informatie, zoals cijfers, teksten, logo’s, pictogrammen, barcodes, QR code, datamatrix code of een combinatie van deze elementen. Wij kunnen uw voorbedrukte labels voorzien van oplopende serienummers, maar wij kunnen ook barcode stickers ontwerpen op basis van een door u aangeleverde Excel-database. In overleg met u bepalen wij de geschikte lay-out en kleur(en).

Kan ik blanco labels bestellen?

ONE2ID heeft een assortiment van meer dan 1.800 blanco labelmaterialen die u zelf kunt bedrukken. Laat ons weten welk formaat u nodig hebt, welk materiaal, welke kleur en welk aantal, en wij leveren uw labels wanneer u ze nodig hebt. Onze blanco etiketten op rol zijn geschikt voor een breed scala aan thermal transfer printers van merken als Zebra, SATO, Intermec, Altec, Brady, Toshiba, Datamax, TSC, Avery, Honeywell, Canon en Citizen. Dus of u nu een tafelmodel printer gebruikt, een midrange of een industriële printer, wij kunnen u blanco stickers leveren die u met uw eigen printer kunt bedrukken.

Leveren jullie ook printers?

Ja. U kunt kiezen uit thermal transfer printers van onze partners CAB en TSC. Als u zelf barcode etiketten wilt ontwerpen, adviseren wij een softwarepakket van het gerenommeerde Loftware NiceLabel. Deze software is eenvoudig in gebruik en te koppelen aan de meeste gangbare printers. Download hier een gratis proefversie van de Loftware Nicelabel software. Indien gewenst leveren wij ook printerlinten, Labelmate rewinders en unwinders om het printproces nog gemakkelijker voor u te maken.

ONE2ID etiketten label printer thermal transfer

Hoe kan ik een afspraak maken?

Bel met +31 (0)172 769 123 of mail ons om een afspraak te maken. Wij beginnen standaard met een Teams-meeting om uw wensen te bespreken. Tijdens deze meeting gaan wij uitgebreid in op de toepassing waarvoor u labels nodig hebt en de industrie-eisen waaraan u eventueel gebonden bent.

Als u een magazijn gaat (her)inrichten bespreken wij de details omtrent uw magazijnlocaties, zoals palletstellingen, legbordstellingen, picklocaties en bulklocaties. Zo kunnen wij een correcte analyse maken van uw situatie, uw wensen in kaart brengen en persoonlijk advies geven. Hoe meer informatie wij in het eerste gesprek samen met u hebben afgestemd, hoe sneller wij tot een passend advies en een nauwkeurige offerte kunnen komen.

ONE2ID maatwerk barcode labels vacature customer service

Ik wil reseller worden

Als reseller of distributeur van ONE2ID profiteert u van aantrekkelijke staffelkortingen en kunt u vertrouwen op onze jarenlange ervaring met labelproductie en –toepassingen. Wij leveren de etiketten die uw klanten nodig hebben, volledig ontworpen en geproduceerd volgens hun wensen. Daarnaast kunnen wij u ondersteunen met trainingen, op maat gemaakte marketingmaterialen en professioneel advies. Meer weten? Bel met +31 (0)172 769 123 of lees verder hoe u reseller kunt worden.

Ik wil werken bij ONE2ID

ONE2ID groeit en daarom hebben we regelmatig vacatures voor verschillende posities binnen ons bedrijf. Ervaring is gewenst maar geen vereiste, want wij kunnen je alles leren over materialen, barcodes en productieprocessen. Een positieve, leergierige houding, een goede werkethiek, oog voor detail en collegialiteit zijn wel vereist. Kijk snel welke vacatures momenteel open staan en solliciteer vandaag nog.

ONE2ID vacatures labelfabrikant barcodespecialist

Hoe kan ik stellinglabels aanbrengen?

Hieronder volgen enkele tips die de levensduur van uw etiketten helpen versterken, zodat deze langdurig leesbaar en scanbaar zijn.

 • Verwijder eventueel aanwezige labels op het oppervlak.
 • Maak het oppervlak waarop het materiaal wordt aangebracht van tevoren eerst vetvrij, stofvrij en droog, zodat de kleefstof goed kan hechten.
 • Zorg ervoor dat pas geverfde oppervlakken de tijd hebben gehad om te drogen en zich te hechten aan het oppervlak om te voorkomen dat de labels door vrijkomende gassen loskomen van het oppervlak.
 • Druk het label goed aan op het oppervlak, zodat de kleefstof zich goed kan verspreiden en zowel aan het oppervlak als aan het labelmateriaal kan hechten.
 • Temperatuur speelt een rol bij het hechten van het label aan het oppervlak. Drukgevoelige kleefstoffen hechten sneller aan warme dan aan koude oppervlakken. Op een warm oppervlak verspreidt de kleefstof zich sneller waardoor het kleefoppervlak wordt vergroot en de “peel strength” wordt verhoogd, oftewel de kracht waarmee het label van het oppervlak kan worden verwijderd.
 • Maak gebruik van installatietools en hulpmiddelen om de labels op dezelfde hoogte te plaatsen, zoals een template of meetlat, zoals in onderstaande video bij het aanbrengen van stellinglabels wordt gedemonstreerd.

Kan ik zelf barcode etiketten ontwerpen?

Ja. U kunt zelf barcodes maken met de gebruiksvriendelijke labelontwerpsoftware van Loftware NiceLabel. Loftware NiceLabel heeft het juiste softwarepakket voor u, of u nu 50 of 50.000 etiketten wilt printen. Download hier een gratis proefversie.

U kunt eenvoudig barcodes, QR of datamatrix codes, cijfers, lijnen, kaders en teksten aan uw labels toevoegen en direct uw labels printen. Let er wel op dat u de juiste barcode gebruikt voor uw toepassing. In sommige situaties is een standaard 1D barcode, ook wel bekend als streepjescode, de juiste oplossing, terwijl een 2D code (datamatrix of QR code) in andere situaties de voorkeur geniet. Wilt u meer weten over barcodes? Lees dan ons blog.

ONE2ID Nicelabel software

Kan ik zelf etiketten lamineren?

Het merendeel van de voorbedrukte labels die wij produceren is gelamineerd. Het voordeel hiervan is dat de informatie op het etiket langdurig is beschermd tegen krassen, mechanische beschadiging, chemicaliën, oliën, UV en weersomstandigheden. Meer informatie over de voordelen van lamineren leest u in ons blog.

Wilt u zelf etiketten printen én lamineren? Kies dan voor de unieke constructie van ons Print And Laminate label, PALLabel. Dit is een label met aangehecht laminaat, waarmee u direct na het printen het etiket direct zelf kunt lamineren. Perfect voor gebruik als asset tag of als typeplaatje op gereedschap, machines, auto-onderdelen, en als track & trace label.