Veelgestelde vragen

Wie is ONE2ID?

ONE2ID is uw one-stop-shop voor het ontwerpen, printen, bedrukken en produceren van al uw industriële en logistieke barcode etiketten. Wij zijn gespecialiseerd in het produceren van op maat gemaakte labels en identificatie-oplossingen voor o.a. magazijn & logistiek, elektronica, elektrische industrie, automotive en laboratoria. Daarnaast heeft ONE2ID een standaardassortiment van meer dan 1.800 blanco etiketten in diverse formaten en materialen, perfect voor het printen van uw eigen etiketten. U kunt ook bij ons terecht voor thermal transfer printers, printerlinten, labelontwerp- en printsoftware en andere toebehoren zoals rewinders en unwinders. Wij leveren alle labelmaterialen op rol en op de breedte die u nodig hebt voor uw printer.Welke labels kan ik bij ONE2ID bestellen?

ONE2ID levert zowel blanco als voorbedrukte labels van verschillende formaten en materialen.


Wat kan ONE2ID mij bieden dat andere leveranciers van labels niet kunnen?

Wanneer u samenwerkt met ONE2ID, kunt u vertrouwen op meer dan 30 jaar kennis en ervaring op het gebied van barcode etiketten en identificatie voor magazijnen, logistiek en industrie. Al onze maatwerklabels worden geproduceerd door onze labelexperts in Alphen aan den Rijn. De kwaliteit van onze producten en tevredenheid van onze klanten staat bij ons voorop. Daarom doen wij u 5 beloftes:

 • Effectieve oplossingen
 • Professionele ondersteuning
 • Concurrerende prijzen
 • Tevredenheidsgarantie
 • Levering binnen budget en op tijd

Naast onze expertise op het gebied van labelontwerp en –productie staan wij bekend om ons hoge serviceniveau en de vele contactmomenten die wij in het labelproces inbouwen. Wij denken met u mee over het ontwerp, het materiaal, de kleur en de inhoud van het label. Wij stellen vragen, stimuleren en zijn positief-kritisch, zodat wij altijd het beste resultaat kunnen leveren. Indien gewenst komen wij bij u langs op locatie om uw wensen te bespreken, maar het is ook mogelijk om een salesgesprek via WhatsApp, Skype of Facetime aan te vragen.


Wat is de minimale bestelhoeveelheid?

De minimale bestelhoeveelheid van de producten in ons standaardassortiment is afhankelijk van het type materiaal dat u bestelt. Zo kunt u van sommige materialen 1 rol bestellen, waar bij andere een minimum van 5 geldt. Neem contact met ons op voor meer informatie.


Wat is de levertijd?

De levertijd is afhankelijk van de grootte van het project. Grote logistieke opdrachten nemen zo’n 1-3 weken in beslag, terwijl wij kleinere opdrachten binnen 2 werkdagen voor u kunnen verzorgen.


Voor welke toepassingen kan ik labels bestellen?

Bij ONE2ID kunt u etiketten bestellen voor toepassingen binnen diverse markten, zoals magazijn & logistiek, elektrische industrie, elektronica, algemene industrie en automotive. Daarnaast produceren wij labels die voldoen aan specifieke eisen, zoals:

Ook een combinatie van bovenstaande kenmerken is mogelijk.


Welke labelmaterialen zijn er beschikbaar?

 • Polyester
 • Polypropyleen
 • Polyethyleen
 • Vinyl
 • Nylon
 • Magneet
 • Polyimide
 • Papier
 • Polyether polyurethaan (PUR)
 • Polyolefine
 • PVC
 • Aluminium/RVS

Waar kan ik de labelmaterialen zien en testen?

ONE2ID is gedurende het jaar te vinden op diverse vakbeurzen in de Benelux, zoals ICT & Logistiek, Transport & Logistics en Logistics & Distribution. Op onze stand kunt u een deel van de beschikbare materialen zien en testen. Vanzelfsprekend kunt u ook samples meenemen, zodat u deze zelf kunt testen. Direct samples aanvragen? Bel naar +31 (0)172 769 123 of mail naar info@ONE2ID.com. U kunt ook een afspraak maken op ons kantoor in Alphen aan den Rijn.

ONE2ID etiketten vakbeurs magazijn ict logistiek easyfairs jaarbeurs

Wat zijn de standaardformaten van de labels?

De standaardformaten van de blanco labels variëren per materiaal. Neem contact met ons op voor de exacte details. De formaten van de voorbedrukte barcode stickers worden volledig volgens uw wensen gemaakt. Dit geldt ook voor logistieke identificatie voor uw magazijn, zoals pallet racking labels, gangpadborden en inventarislabels. Vraag een vrijblijvende offerte aan.


Kan ik labels op maat laten maken?

Ja. Bij ONE2ID specialiseren wij ons in het op maat maken van labels en identificatie-oplossingen. Wij leveren zowel blanco als voorbedrukte etiketten op maat. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken.

ONE2ID magazijnlabels stellingen met kleuren

Kan ik voorbedrukte labels bestellen?

Ja. Wij kunnen etiketten bedrukken met de door u gewenste informatie, zoals cijfers, teksten, barcodes of QR-codes of een combinatie van deze elementen. U kiest het voor u geschikte formaat en de gewenste kleur uit en wij produceren de labels op maat. ONE2ID kan uw voorbedrukte labels voorzien van oplopende serienummers, maar wij kunnen ook barcode stickers ontwerpen op basis van een door u aangeleverde Excel-database. In overleg met u bepalen wij de geschikte lay-out en kleur(en).


Kan ik blanco labels bestellen?

ONE2ID heeft een assortiment van meer dan 1.600 blanco labelmaterialen die u zelf kunt bedrukken. Laat ons weten welk formaat u nodig hebt, welk materiaal, welke kleur en de hoeveelheid en wij leveren uw labels op rol binnen 2 werkdagen.

Leveren jullie printers en software?

Ja. Bij ons kunt u kiezen uit diverse thermal transfer printers, o.a. van CAB en TSC, en bijbehorende resin en wax/resin printerlinten voor het bedrukken van uw eigen labels. Download onze flyer voor meer informatie. Indien gewenst leveren wij ook Labelmate rewinders en unwinders om het printproces voor u gemakkelijk te maken.


Daarnaast bieden wij u diverse softwarepakketten van het gerenommeerde NiceLabel aan, waarmee u zelf uw eigen barcode etiketten kunt ontwerpen. Deze software is eenvoudig in gebruik en te koppelen aan de meeste gangbare printers. Vanzelfsprekend kunnen wij u ondersteunen bij het installeren van de printers en software. Download hier een gratis proefversie.

ONE2ID zelf etiketten printen TSC printer

Hoe kan ik samples aanvragen?

Klik hier, bel met +31 (0)172 769 123 of mail naar info@ONE2ID.com. Vraag ons naar op maat gemaakte samples, zodat u deze direct kunt testen voor uw toepassingen.


Hoe kan ik een afspraak maken?

Klik hier, bel met +31 (0)172 769 123 of mail naar info@ONE2ID.com. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden voor uw werkomgeving.


Ik wil partner worden. Wat kan ONE2ID voor mij doen?

Als zakelijke partner van ONE2ID profiteert u van aantrekkelijke staffelkortingen en kunt u vertrouwen op onze jarenlange ervaring met labelproductie en –toepassingen. Wij leveren de etiketten die uw klanten nodig hebben, volledig ontworpen en geproduceerd volgens hun wensen. Daarnaast kunnen wij u ondersteunen met trainingen, op maat gemaakte marketingmaterialen en professioneel advies. Meer weten? Bel met +31 (0)172 769 123 of bekijk onze pagina voor zakelijke partners.


Waar moet ik aan denken bij het aanbrengen van de labels?

Wanneer u de labels hebt besteld of geprint die bij uitstek geschikt zijn voor uw specifieke toepassing, is het belangrijk dat deze langdurig leesbaar en scanbaar zijn. Hieronder volgen enkele tips die de levensduur van uw etiketten helpen versterken.

 • Verwijder eventueel aanwezige labels op het oppervlak of deze dek af voordat er nieuwe labels worden aangebracht. Als u hebt gekozen voor Block Out labels, kunt u deze direct over de bestaande labels aanbrengen, mits het oppervlak schoon, droog en vetvrij is.
 • Maak het oppervlak waarop het materiaal wordt aangebracht van tevoren eerst vetvrij, stofvrij en droog, zodat de kleefstof het beste kan hechten.
 • Zorg ervoor dat pas geverfde oppervlakken de tijd hebben gehad om te drogen en zich te hechten aan het oppervlak om te voorkomen dat de labels door vrijkomende gassen loskomen van het oppervlak.
 • Druk het label goed aan op het oppervlak, zodat de kleefstof zich goed kan verspreiden en zowel aan het oppervlak als aan het labelmateriaal hecht.
 • Temperatuur speelt een rol bij het hechten van het label aan het oppervlak. Drukgevoelige kleefstoffen hechten sneller aan warme dan aan koude oppervlakken. Op een warm oppervlak verspreidt de kleefstof zich sneller waardoor het kleefoppervlak wordt vergroot en de peel strength wordt verhoogd, oftewel de kracht waarmee het label van het oppervlak kan worden verwijderd.
 • Maak gebruik van hulpmiddelen om de labels op dezelfde hoogte te plaatsen, zoals een template of meetlat.

Kan ik zelf barcode etiketten ontwerpen?

Ja. Met de gebruiksvriendelijke NiceLabel software kunt u zelf eenvoudig labels ontwerpen met barcodes, QR of datamatrix codes, cijfers, lijnen, kaders en teksten. NiceLabel heeft het juiste softwarepakket voor u, of u nu 50 of 50.000 etiketten wilt printen. Bekijk het aanbod op onze NiceLabel pagina en vraag een gratis proefversie aan.


Wat is het voordeel van gelamineerde labels?

90% van de voorbedrukte labels die wij leveren is gelamineerd. Het voordeel hiervan is dat de informatie op het etiket langdurig is beschermd tegen krassen, mechanische beschadiging, chemicaliën, oliën, UV en weersomstandigheden. Lees hier meer over de voordelen van het lamineren van barcode labels.

Wilt u zelf etiketten printen én lamineren? Kies dan voor de unieke constructie van ons PALLabel. Dit is een label met laminaat ineen, waardoor u na het printen direct het etiket zelf eenvoudig kunt lamineren. Perfect voor gebruik als typeplaatje op gereedschap, machines, auto-onderdelen en als track & trace label. Het PALLabel is leverbaar in enkele standaardformaten, maar ook op maat te maken volgens uw specificaties.

Neem contact op