Maatwerk barcode labels voor industrie en logistiek

Veelgestelde vragen

Wie is ONE2ID?

ONE2ID is producent van maatwerk barcode labels voor industrie en logistiek. Wij zijn gespecialiseerd in het produceren van op maat gemaakte barcode labels en identificatie-oplossingen voor o.a. magazijn & logistiek, elektronica, elektrische industrie, automotive en laboratoria. Daarnaast heeft ONE2ID een standaardassortiment van meer dan 1.800 blanco etiketten in diverse formaten en materialen, perfect voor het printen van uw eigen etiketten. U kunt ook bij ons terecht voor thermal transfer printers, printerlinten, Nicelabel labelontwerp- en printsoftware en andere toebehoren zoals rewinders en unwinders van Labelmate.Welke labels kan ik bij ONE2ID bestellen?

ONE2ID levert zowel blanco als voorbedrukte labels in verschillende formaten en materialen. Bekijk ons diverse aanbod labels voor het type label dat u nodig hebt.

Wat kan ONE2ID mij meer bieden dan andere leveranciers?

Wanneer u labels bestelt bij ONE2ID, kunt u vertrouwen op meer dan 30 jaar kennis en ervaring op het gebied van barcode etiketten en labeltoepassingen. Ons eigen productieteam in Alphen aan den Rijn ontwerpt en maakt al onze maatwerklabels. De kwaliteit van onze producten en tevredenheid van onze klanten staat bij ons voorop. Wanneer u samenwerkt met ONE2ID, bent u verzekerd van:

 • Effectieve oplossingen
 • Professionele ondersteuning
 • Direct contact met de fabrikant
 • Tevredenheidsgarantie
 • Levering binnen budget en op tijd
ONE2ID magazijnborden gangpadborden magazijnstelling

Naast onze expertise op het gebied van labelontwerp en –productie staan wij bekend om ons hoge serviceniveau en de vele contactmomenten die wij in het labelproces inbouwen. U kunt bij ons terecht met al uw vragen over labelontwerp, het juiste labelmateriaal en de mogelijkheden voor identificatie binnen uw werkomgeving. Wij denken met u mee over de lay-out van het etiket, het ontwerp van de barcode, de gegevens op het label, het type materiaal, de ideale kleuren en het formaat van het label. Hiermee bent u altijd verzekerd van het beste resultaat, dat is afgestemd op uw wensen en behoeften.

ONE2ID blanco etiketten op rol labelproducent

Wat is de minimale bestelhoeveelheid?

De minimale bestelhoeveelheid van de producten in ons standaardassortiment is afhankelijk van het type labelmateriaal dat u bestelt. Zo kunt u van sommige materialen 1 rol bestellen, waar bij andere een minimum van 5 geldt. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Wat is de levertijd?

De levertijd is afhankelijk van de grootte van het project en de snelheid waarmee binnen uw bedrijf beslissingen worden genomen. Hoe sneller wij akkoord krijgen op de offerte, de database en het labelontwerp, des te sneller ons productieteam uw bestelling kan inplannen en uitvoeren. De productie van grote logistieke opdrachten neemt gemiddeld zo’n 3 weken in beslag, terwijl wij kleinere opdrachten binnen 2 werkdagen voor u kunnen verzorgen. Bekijk hier een beknopt overzicht van onze werkwijze, inclusief geschatte levertijden.

Voor welke toepassingen kan ik labels bestellen?

Bij ONE2ID kunt u etiketten bestellen voor toepassingen binnen diverse markten, zoals magazijn & logistiek, elektrische industrie, elektronica, algemene industrie en automotive. Daarnaast produceren wij labels die voldoen aan specifieke eisen, zoals:

Ook een combinatie van bovenstaande kenmerken is mogelijk.

Waar kan ik de labelmaterialen zien?

ONE2ID is gedurende het jaar te vinden op diverse vakbeurzen in de Benelux, zoals ICT & Logistiek en Transport & Logistics. Op onze stand kunt u een deel van de beschikbare materialen zien en testen. Vanzelfsprekend kunt u ook samples meenemen, zodat u deze zelf kunt testen.

Direct samples aanvragen? Bel naar +31 (0)172 769 123 of mail naar info@ONE2ID.com. U kunt ook een afspraak maken voor een bezoek aan ons kantoor in Alphen aan den Rijn.

ONE2ID barcode labels vakbeurs ICT Logistiek Jaarbeurs Utrecht

Wat zijn de standaardformaten van de labels?

De standaardformaten van de blanco labels variëren per materiaal. De formaten van de voorbedrukte barcode stickers worden volledig volgens uw wensen gemaakt. Dit geldt ook voor logistieke identificatie voor uw magazijn, zoals palletstelling labels, magazijnborden en pallet labels. Neem een kijkje in onze kennisbank om te zien welke labelontwerpen wij reeds voor onze klanten hebben geproduceerd.

Kan ik labels op maat laten maken?

Ja. Het op maat maken van labels is onze specialiteit. Dit geldt voor zowel blanco als voorbedrukte etiketten. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken.

ONE2ID colour-coded pallet racking labels warehouse

Kan ik voorbedrukte labels bestellen?

Ja. Wij kunnen etiketten bedrukken met de door u gewenste informatie, zoals cijfers, teksten, logo’s, pictogrammen, barcodes, 2D QR en datamatrix codes of een combinatie van deze elementen. ONE2ID kan uw voorbedrukte labels voorzien van oplopende serienummers, maar wij kunnen ook barcode stickers ontwerpen op basis van een door u aangeleverde Excel-database. In overleg met u bepalen wij de geschikte lay-out en kleur(en).

Kan ik blanco labels bestellen?

ONE2ID heeft een assortiment van meer dan 1.800 blanco labelmaterialen die u zelf kunt bedrukken. Laat ons weten welk formaat u nodig hebt, welk materiaal, welke kleur en welk aantal, en wij leveren uw labels wanneer u ze nodig hebt. Onze blanco etiketten op rol zijn geschikt voor een breed scala aan thermal transfer printers van merken als Zebra, SATO, Intermec, Altec, Brady, Toshiba, Datamax, TSC, Avery, Honeywell, Canon en Citizen. Dus of u nu een tafelmodel printer gebruikt, een midrange of een industriële printer, wij kunnen u blanco stickers leveren die u met uw eigen printer kunt bedrukken.

Leveren jullie ook printers?

Ja. Bij ons kunt u kiezen uit thermal transfer printers van CAB en TSC, en bijbehorende resin en wax/resin printerlinten voor het bedrukken van uw eigen labels.

Als u zelf barcode etiketten wilt ontwerpen, adviseren wij een softwarepakket van het gerenommeerde NiceLabel. Deze software is eenvoudig in gebruik en te koppelen aan de meeste gangbare printers. Vanzelfsprekend kunnen wij u ondersteunen bij het installeren van de printers en software. Download hier een gratis proefversie van de Nicelabel software. Indien gewenst leveren wij ook Labelmate rewinders en unwinders om het printproces nog gemakkelijker voor u te maken.

ONE2ID etiketten label printer thermal transfer

Hoe kan ik samples aanvragen?

Klik hier, bel met +31 (0)172 769 123 of mail naar info@ONE2ID.com. Vraag ons naar op maat gemaakte samples, zodat u deze direct kunt testen voor uw toepassingen.

Hoe kan ik een afspraak maken?

Klik hier, bel met +31 (0)172 769 123 of mail naar info@ONE2ID.com. Als u een magazijn gaat (her)inrichten kunt u een bezoek op locatie inplannen voor een gratis assessment. Tijdens ons bezoek nemen wij de tijd om uw palletstellingen, legbordstellingen, picklocaties en bulklocaties te bekijken. Zo kunnen wij een correcte analyse maken van uw situatie, uw wensen in kaart brengen en persoonlijk advies geven. Hiervoor kijken wij onder andere naar:

 • Het ontwerp en het materiaal van uw huidige labels.
 • Het aantal pallet- en picklocaties.
 • Het aantal palletniveaus.
 • Het type magazijnstelling.
 • De hoogte van de palletstelling liggers, picklocatie liggers en het beplakbare gedeelte.
 • De breedte van de staanders.
 • De scanafstand vanaf de scanner tot het etiket.

Hoe meer informatie wij vooraf samen met u hebben afgestemd, hoe sneller wij tot een passend advies en een nauwkeurige offerte kunnen komen. Na afloop van ons bezoek ontvangt u, indien gewenst, een bezoekverslag met ons advies voor uw labels.

Ik wil samenwerken met ONE2ID

Als zakelijke partner van ONE2ID profiteert u van aantrekkelijke staffelkortingen en kunt u vertrouwen op onze jarenlange ervaring met labelproductie en –toepassingen. Wij leveren de etiketten die uw klanten nodig hebben, volledig ontworpen en geproduceerd volgens hun wensen. Daarnaast kunnen wij u ondersteunen met trainingen, op maat gemaakte marketingmaterialen en professioneel advies. Meer weten? Bel met +31 (0)172 769 123 of lees verder hoe u reseller kunt worden.

Kan ik solliciteren bij ONE2ID?

ONE2ID groeit en daarom hebben we regelmatig vacatures voor verschillende posities binnen ons bedrijf. Ervaring is gewenst maar geen vereiste, want wij kunnen je alles leren over materialen, barcodes en productieprocessen. Een positieve, leergierige houding, een goede werkethiek en collegialiteit zijn wel vereist. Kijk snel welke vacatures momenteel open staan en solliciteer vandaag nog.

ONE2ID Barcode labels magazijnlabels blanco etiketten

Hebben jullie tips voor het aanbrengen van labels?

Het is belangrijk dat uw labels langdurig leesbaar en scanbaar zijn. Hieronder volgen enkele tips die de levensduur van uw etiketten helpen versterken.

 • Verwijder eventueel aanwezige labels op het oppervlak of deze dek af.
 • Maak het oppervlak waarop het materiaal wordt aangebracht van tevoren eerst vetvrij, stofvrij en droog, zodat de kleefstof het beste kan hechten.
 • Zorg ervoor dat pas geverfde oppervlakken de tijd hebben gehad om te drogen en zich te hechten aan het oppervlak om te voorkomen dat de labels door vrijkomende gassen loskomen van het oppervlak.
 • Druk het label goed aan op het oppervlak, zodat de kleefstof zich goed kan verspreiden en zowel aan het oppervlak als aan het labelmateriaal hecht.
 • Temperatuur speelt een rol bij het hechten van het label aan het oppervlak. Drukgevoelige kleefstoffen hechten sneller aan warme dan aan koude oppervlakken. Op een warm oppervlak verspreidt de kleefstof zich sneller waardoor het kleefoppervlak wordt vergroot en de peel strength wordt verhoogd, oftewel de kracht waarmee het label van het oppervlak kan worden verwijderd.
 • Maak gebruik van installatietools en hulpmiddelen om de labels op dezelfde hoogte te plaatsen, zoals een template of meetlat, zoals in onderstaande video bij het aanbrengen van stellinglabels wordt gedemonstreerd.

Kan ik zelf barcode etiketten ontwerpen?

Ja. U kunt zelf barcodes maken met de gebruiksvriendelijke labelontwerpsoftware van NiceLabel. Let er wel op dat u de juiste barcode gebruikt voor uw toepassing. In sommige situaties is een standaard 1D barcode, ook wel bekend als streepjescode, de juiste oplossing, terwijl een 2D code, datamatrix of QR code, in andere situaties de voorkeur geniet. Voor vragen over het ontwerpen van barcodes kunt u contact opnemen met onze adviseurs.

NiceLabel heeft het juiste softwarepakket voor u, of u nu 50 of 50.000 etiketten wilt printen. U kunt eenvoudig barcodes, QR of datamatrix codes, cijfers, lijnen, kaders en teksten aan uw labels toevoegen en direct uw labels printen. Bekijk het aanbod op onze NiceLabel pagina en vraag een gratis proefversie aan.

ONE2ID Nicelabel software

Wat is het voordeel van gelamineerde labels?

Het merendeel van de voorbedrukte labels die wij produceren is gelamineerd. Het voordeel hiervan is dat de informatie op het etiket langdurig is beschermd tegen krassen, mechanische beschadiging, chemicaliën, oliën, UV en weersomstandigheden.

Wilt u zelf etiketten printen én lamineren? Kies dan voor de unieke constructie van ons PALLabel. Dit is een label met aangehecht laminaat, dat het mogelijk maakt om na het printen het etiket direct zelf te lamineren. Perfect voor gebruik als typeplaatje op gereedschap, machines, auto-onderdelen en als track & trace label.

Neem contact op