Maatwerk barcode labels voor industrie en logistiek

Optimaliseer uw pickstelling labels

Succesvol orderpicken is een combinatie van verschillende factoren: de indeling van de picklocaties, de ideale looproutes, goed voorraadbeheer met een warehouse management systeem (WMS), hoogwaardige tools zoals scanners en headsets voor voice picking, en natuurlijk de juiste labels.

ONE2ID etiketten picklocaties Flinders

Labelmateriaal voor pickstelling labels

Bij het kiezen van een geschikt labelmateriaal voor uw pickstelling labels is het belangrijk om te kijken naar uw werkomgeving en de toepassing, maar ook naar het type ligger en de gewenste levensduur. Wat is de gemiddelde temperatuur in uw magazijn? Wat is de hoogte van de ligger? Werkt u met regelmatig wisselende picklocaties? Maakt u gebruik van scannen op afstand of gebruikt u vingerscanners? Al deze vragen en meer bepalen de keuze voor het labelmateriaal. Voor uw pickstelling labels kunt u bij ONE2ID kiezen uit 9 verschillende materialen. Enkele voorbeelden:

Permanent
Het permanente label is gemaakt van polypropyleen dat dankzij de permanente kleefkracht en laminaatafwerking uw picklocaties langdurig van identificatie voorziet. Een voordelige oplossing voor het labelen van uw pickstellingen en legbordstellingen. Dit type label is ook beschikbaar als diepvriesetiket voor gekoelde magazijnen en industriële vriezers.

ONE2ID warehouse labels order pick racking

Verwijderbaar
Het verwijderbare etiket is eveneens gemaakt van polypropyleen, maar met een non-permanente kleefstof. Dit etiket kunt u na 10 jaar verwijderen zonder dat er lijmresten op het oppervlak achterblijven. U kunt het label vervolgens weer opnieuw gebruiken, bijvoorbeeld bij herindeling van de locatie, omdat het niets aan kleefkracht heeft verloren.

ONE2ID Repositionable polypropyleen labels herbruikbaar verwijderbaar

Magneet
Als uw picklocaties regelmatig wijzigen, is het voordeliger om te kiezen voor magnetische etiketten, bijvoorbeeld als legbordstelling labels. Magneten kunnen op dezelfde wijze bedrukt en gelamineerd worden als zelfklevende etiketten en hebben het voordeel dat ze snel aan te brengen en verplaatsen zijn.

ONE2ID magneten picklocatie magazijn magneetlabels

Block Out
Block Out etiketten zijn de ideale oplossing als u geen tijd hebt om de bestaande locatielabels op uw pickstellingen te verwijderen. Plak simpelweg het etiket over het bestaande magazijnlabel en alle informatie op het oude label, zoals barcodes en teksten, is onzichtbaar dankzij de zwarte achtergrond van het Block Out label.

ONE2ID block out etiket magazijnstelling

Label adapter
Het label adapter etiket is een kunststof label met een speciale topcoat. Dankzij deze topcoat kunt u elk materiaal dat u op de label adapter plakt gemakkelijk verwijderen. Breng een strook aan op de liggers van uw pickstellingen en plak daar uw locatielabels op. Als de locatie wijzigt, kunt u het label met gemak weer verwijderen. Er blijven geen lijmresten achter, dus het oppervlak blijft schoon en u kunt direct weer een nieuw label aanbrengen. De label adapter wordt als “place label here” etiket ook vaak gebruikt voor het labelen van kratten, bakken en trolleys.

ONE2ID verwijderbaar barcode etiket

Ontwerp van pickstelling labels

Nadat u het juiste materiaal hebt geselecteerd gaan we kijken naar het ontwerp van uw labels. Dit speelt een belangrijke rol bij de werkzaamheden van uw orderverzamelaars. Uw werkomgeving, de werkprocessen, de plaatsing van het label en de afstand voor het scannen van de barcode bepalen het ontwerp van de locatielabels voor uw pickstellingen. ONE2ID is zeer ervaren in het ontwerpen van barcode etiketten die afgestemd zijn op de dagelijkse gang van zaken in uw magazijn.

Voordat we een lay-out voor de pickstelling labels ontwerpen, kijken we eerst naar uw huidige etiketten met locatieaanduiding, uw opslagsysteem, bijvoorbeeld legborden, draadmanden of verticaal opslagsysteem (Modula lift, Kardex kast), en de werkwijze in uw magazijn of distributiecentrum. Vervolgens bespreken we welke informatie op het etiket moet komen te staan. Denk hierbij aan:

  • Barcode (streepjescode) of 2D code (datamatrix, QR).
  • Oogleesbare informatie (human readable).
  • Controlegetallen.
  • Pijlen.
  • Kleuren.
ONE2ID magazijnlabels Kardex kast opslagsysteem barcode etiketten

Bij het scannen van legbordstellingen op ooghoogte of het gebruik van man-ups waarbij de orderverzamelaar dicht bij de te scannen locatie staat, kunt u volstaan met één enkele kleur. Barcode etiketten die vanaf een grote afstand worden gescand kunnen daarentegen het beste voorzien worden van kleurcodering.

Werken met kleur

Werken met kleur per niveau is een visueel hulpmiddel voor uw orderverzamelaars om te bepalen op welk pickniveau een bepaald product zich bevindt. Dit voorkomt niet alleen fouten bij het order picken, maar het versnelt ook het werkproces.

Kleuren worden sneller door de hersenen herkend dan tekst, dus uw operators besteden minder tijd aan het identificeren van een locatie. Hierdoor kunnen zij sneller en effectiever werken en kunt u dagelijks meer orders verwerken.

In onze kennisbank vindt u voorbeelden van labelontwerpen voor pickstelling etiketten die we reeds voor onze klanten hebben geproduceerd.

ONE2ID legbord labels etiketten orderpicken multikleur magazijnlabels
ONE2ID werken met kleur magazijnlabels legbord labels order picken

Samples aanvragen

Wilt u meer informatie over de pickstelling labels die wij voor u kunnen ontwerpen of wilt u een van de labelmaterialen testen in uw magazijn? Neem contact op met onze adviseurs of vraag gratis samples aan.

Stuur ons een mail