Optimaliseer uw pickstelling labels

Succesvol orderpicken is een combinatie van verschillende factoren: de indeling van de picklocaties, de ideale looproutes, goed voorraadbeheer met een warehouse management systeem (WMS), hoogwaardige tools zoals scanners en headsets voor voice picking, en natuurlijk de juiste labels.

ONE2ID etiketten picklocaties Flinders

Ontwerp pickstelling labels

ONE2ID is een expert in het ontwerpen van barcode etiketten die afgestemd zijn op de dagelijkse gang van zaken in uw magazijn. Voordat we een lay-out voor de pickstelling labels ontwerpen, kijken we eerst naar uw huidige etiketten, het type pickstelling en de werkwijze in uw magazijn of distributiecentrum. Uw werkomgeving, de werkprocessen, de plaatsing van het label en de afstand voor het scannen van de barcode bepalen het ontwerp van de locatielabels voor uw pickstellingen. Vervolgens bespreken we welke informatie op het etiket moet komen te staan. Denk hierbij aan:

 • Barcode of 2D code (datamatrix, QR)
 • Oogleesbare informatie (human readable)
 • Controlegetallen
 • Pijlen
 • Kleuren
ONE2ID magazijnlabelss etiketten pickstelling

Bij het scannen op ooghoogte of het gebruik van man-ups waarbij de orderverzamelaar dicht bij de te scannen locatie staat, kunt u volstaan met één enkele kleur. Barcode etiketten die vanaf een grote afstand worden gescand kunnen daarentegen het beste voorzien worden van kleurcodering.

ONE2ID voorbedrukte magazijnlabels orderpicken stellingen

Kleurcodering per niveau is een visueel hulpmiddel voor uw orderverzamelaars om te bepalen op welk pickniveau een bepaald product zich bevindt. Dit voorkomt niet alleen fouten bij het order picken, maar het versnelt ook het werkproces. Kleuren worden sneller door de hersenen herkend dan tekst, dus uw medewerkers besteden minder tijd aan het identificeren van een locatie. Hierdoor kunnen zij sneller en effectiever werken en kunt u dagelijks meer orders verwerken. In onze kennisbank vindt u voorbeelden van ontwerpen voor pickstelling labels die we reeds voor onze klanten hebben geproduceerd.

Labelmateriaal

Het ontwerp van de barcode etiketten voor uw pickstellingen speelt zoals gezegd een belangrijke rol bij de werkzaamheden van een orderverzamelaar. Minstens zo belangrijk is de keuze voor het labelmateriaal. Hierbij kijken we wederom naar uw werkomgeving, maar ook naar de toepassing, het type ligger en de gewenste levensduur. Wat is de gemiddelde temperatuur in uw magazijn? Werkt u met regelmatig wisselende picklocaties? Maakt u gebruik van scannen op afstand? Al deze vragen en meer bepalen de keuze voor het labelmateriaal.

Voor uw pickstelling labels kunt u bij ONE2ID kiezen uit de volgende materialen:

  1. Standard permanent
  2. Repositionable
  3. Magneet
  4. Block Out

ad 1.
Het Standard permanente label is gemaakt van polypropyleen dat dankzij de permanente kleefkracht en laminaatafwerking uw picklocaties langdurig van identificatie voorziet. Een voordelige oplossing voor het labellen van uw pickstellingen.

ONE2ID warehouse labels order pick racking

ad 2.
Het Repositionable label is eveneens gemaakt van polypropyleen, maar met een non-permanente kleefstof. Dit etiket kunt u na 5 jaar verwijderen zonder dat er lijmresten op het oppervlak achterblijven. U kunt het label vervolgens weer opnieuw gebruiken, bijvoorbeeld bij herindeling van de locatie, omdat het niets aan kleefkracht heeft verloren.

ONE2ID Repositionable polypropyleen labels herbruikbaar verwijderbaar

ad 3.
Als uw picklocaties regelmatig wijzigen, is het voordeliger om te kiezen voor magnetische labels. Magneten kunnen op dezelfde wijze bedrukt en gelamineerd worden als zelfklevende etiketten en hebben het voordeel dat ze snel aan te brengen en verplaatsen zijn. Labellen en relabelen was nog nooit zo makkelijk.

ONE2ID magneten picklocatie magazijn magneetlabels

ad 4.
Block Out etiketten zijn de ideale oplossing als u geen tijd hebt om de bestaande locatielabels op uw pickstellingen te verwijderen. Plak simpelweg het etiket over het bestaande label en alle informatie op het oude label, zoals barcodes en teksten, is niet langer leesbaar en scanbaar dankzij de zwarte achtergrond van het Block Out label.

ONE2ID block out etiket magazijnstelling

Wilt u het Block Out materiaal of een van de andere materialen testen in uw magazijn? Neem dan contact met ons op en vraag gratis samples aan.

Vraag samples aan