Al 10 jaar de enige barcodespecialist die u nodig heeft

Magnetische etiketten

Zijn er in uw magazijn veel wisselende locaties met productspecifieke informatie die niet verwerkt is in de software, en hebt u wat ruimte in uw budget? Test dan onze magnetische etiketten om te zien of deze voor uw magazijn de juiste oplossing zijn. Wij kunnen uw magneetetiketten bedrukken met de door u gewenste barcode, zoals een streepjescode, Datamatrix code of QR-code.

ONE2ID magneten magazijnstelling legbordstelling

Wanneer kiest u voor magneetlabels?

Een van de meest voorkomende redenen om voor magnetische etiketten te kiezen, is dat u op het metalen oppervlak geen labels met kleefstof mag plakken. Bijvoorbeeld wanneer de identificatie op de locaties regelmatig wijzigt of omdat u de mogelijkheid wilt hebben om na verloop van tijd de labels te vervangen door nieuwe locatiecodes, zonder dat u de stellingen hoeft schoon te maken.

Ook kan het voorkomen dat er geen labels met kleefstof gebruikt kunnen worden, omdat de identificatie bij zeer lage temperaturen (< 0°C) in diepvriesomgevingen wordt aangebracht. In beide gevallen bieden magnetische labels uitkomst: snel, schoon en gemakkelijk labelen en opnieuw labelen.

ONE2ID magneet etiketten met barcode magazijn

Welke soorten magneten zijn er?

ONE2ID kan twee types magneetetiketten leveren: isotropisch en anisotropisch. Het isotropische materiaal is onze standaard magneet die bij temperaturen tot +5°C kan worden aangebracht. Het materiaal is gemakkelijk aan te brengen en te verplaatsen, bijvoorbeeld in het geval van wisselende stellinglocaties. Dankzij een beschermend laminaat zijn de magnetische etiketten snel schoon te maken en geschikt voor langdurig gebruik.

ONE2ID magnetische etiketten magazijn labels
ONE2ID magnetische etiketten magazijnlabels waarschuwingsstickers laaddeur

Het anisotropische materiaal is onze extreme magneet die tot 3x krachtiger is dan de standaard isotropische magneet. Dit type magnetisch etiket kan bij temperaturen tot -25ºC worden bevestigd en is een perfecte oplossing voor identificatie in gekoelde magazijnen en vriezeromgevingen. De krachtige magnetische werking maakt de anisotropische magneet ook bijzonder geschikt voor oppervlakken met reliëf en weinig hechtoppervlak, waar de kleefstof van reguliere stellinglabels niet volstaat.

Beschrijfbare magneetetiketten

Bent u op zoek naar magneetlabels waarop u zelf informatie kunt schrijven? Bestel dan blanco, ongelamineerde magnetische etiketten. Deze kunt u beschrijven met een pen, markeerstift of whiteboard marker. Ongelamineerde magneten zijn echter wel gevoeliger voor beschadigingen, verkleuren en vervagen. Daarom werken wij het merendeel van de voorbedrukte labels die wij produceren af met een beschermend laminaat. Ons standaard laminaat beschermt de informatie op het magnetische etiket tegen o.a. krassen, mechanische beschadiging, oliën en chemicaliën. Dit type laminaat is echter niet beschrijfbaar.

Als u gelamineerde magneetetiketten wilt hebben die wel beschrijfbaar zijn, werken wij deze af met een speciaal laminaat, dat het mogelijk maakt de magneet te beschrijven en tevens het label langdurig beschermt. Onze beschrijfbare magneten werken hetzelfde als een whiteboard. U noteert de informatie op de magneet met een whiteboard uitwisbare stift en verwijdert deze eenvoudig met een whiteboard wisser. U kunt deze speciale magnetische labels ook met een permanente marker beschrijven, maar u kunt de informatie dan niet meer verwijderen, net als op een whiteboard.

ONE2ID magneten magazijn labels magnetische etiketten

Wat zijn de voordelen van magnetische labels?

Als u veel locaties hebt die tijdelijke identificatie vereisen omdat deze regelmatig wijzigen, is het voordeliger om te kiezen voor magneetlabels. Magneetstrips hebben het voordeel dat ze snel aan te brengen en verplaatsen zijn (download onze handleiding voor handige tips). Bovendien kunnen magnetische etiketten op dezelfde wijze bedrukt en gelamineerd worden als zelfklevende etiketten. U laat ons weten welke bedrukking u nodig hebt en wij creëren een passend en functioneel ontwerp.

Een aantal voordelen op een rij:

 • Groot temperatuurbereik, van -25°C tot +50°C.
 • Zeer snel aan te brengen en te verplaatsen.
 • Gemakkelijk en schoon te verwijderen.
 • Stevig, krachtig en duurzaam.
 • Te bedrukken met de door u gewenste informatie (barcodes, alfanumeriek, kleuren).
 • Ook verkrijgbaar als blanco etiketten op rol.
ONE2ID magnetische labels isotropisch voor magazijn datamatrix code

Magnetische etiketten in uw magazijn

U kunt magneetlabels voor meerdere doeleinden gebruiken in uw magazijn. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Variabele palletstelling– en picklocaties, draagarmstellingen en legbordstellingen.
 • Als diepvriesetiket in koel- en vriescellen waar kleefstoffen niet plakken.
 • Wisselende locaties voor kleine producten en onderdelen in kratten en bakken.
 • Tijdelijke identificatie van metalen karren.
 • Aanduidingen van gangpaden of looppaden.
ONE2ID Legbordstellingen magnetische etiketten magazijnlabels

Magneten zijn een veelzijdige oplossing voor (tijdelijke) identificatie in uw magazijn. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat magnetische labels in zeer drukke magazijnen gevoelig kunnen zijn voor stoten en verschuiven. Dit geldt vooral voor kleinere magneten, die gebruikt worden voor bijvoorbeeld picklocaties. Houd hiermee rekening bij uw labelkeuze of overleg met een van onze labeladviseurs om te bepalen of magnetische etiketten voor u de juiste oplossing zijn.

Uw contactpersoon

ONE2ID Jeroen Wijs labelexpert en adviseur

Labelen en relabelen was nog nooit zo makkelijk. Wilt u onze magneetlabels testen in uw magazijn? Vraag dan een sample aan of mail Sales Manager Jeroen Wijs voor meer informatie.


Stuur Jeroen een mail

Gerelateerde producten

Verwijderbare etiketten

ONE2ID Repositionable polypropyleen labels herbruikbaar verwijderbaar

Palletstelling labels

ONE2ID magazijnlabels met kleur stellingen

Legbord labels

ONE2ID warehouse labels order pick racking