Maatwerk barcode labels voor industrie en logistiek

Magnetische etiketten

Zijn er in uw magazijn veel wisselende locaties met productspecifieke informatie die niet verwerkt is in de software? Test dan onze magnetische labels om te zien of deze voor uw magazijn de juiste oplossing zijn. Wij kunnen uw magnetische etiketten bedrukken met de door u gewenste barcode, zoals een streepjescode, Datamatrix code of QR-code.

ONE2ID magneten magazijnstelling legbordstelling

Wanneer kiest u voor magneetlabels?

Een van de meest voorkomende redenen om voor magnetische etiketten te kiezen, is dat u op het metalen oppervlak geen labels met kleefstof mag plakken. Dit kan enerzijds te maken hebben met de eisen en restricties van uw werkomgeving en anderzijds met het openhouden van de mogelijkheid om na verloop van tijd de labels te vervangen door nieuwe locatiecodes, zonder dat u het oppervlak hoeft schoon te maken.

Ook kan het voorkomen dat er geen labels met kleefstof gebruikt kunnen worden, omdat de identificatie bij zeer lage temperaturen (< 0°C) in diepvriesomgevingen wordt aangebracht. In dat geval bieden magnetische labels eveneens uitkomst: snel, schoon en gemakkelijk labelen en opnieuw labelen.

ONE2ID multikleuren barcode etiketten magneetlabels magazijn
ONE2ID magazijnlabels orderpicken barcode stickers legbordstellingen

Logistieke managers in magazijnen kiezen vaak voor magneetetiketten voor de locatiecodering op shuttlestellingen, doorrolstellingen of palletstellingen met onderdoorgangen. Magneten zijn ook voor legbordstellingen een oplossing die vaak wordt gekozen. De magneetlabels kunnen gemakkelijk naast elkaar geplaatst worden, zodat uw orderpickers precies zien welke barcode bij welk artikel hoort.

Welke soorten magneten zijn er?

ONE2ID kan twee types magneetetiketten leveren: isotropisch en anisotropisch. Het isotropische materiaal is onze standaard magneet met een gebruikstemperatuur van -20°C tot +50ºC. Het materiaal is gemakkelijk aan te brengen en te verplaatsen, bijvoorbeeld in het geval van wisselende stellinglocaties. Dankzij een beschermend laminaat zijn de magnetische etiketten snel schoon te maken en geschikt voor langdurig gebruik.

Het anisotropische materiaal is onze extreme magneet die tot 3x krachtiger is dan de standaard isotropische magneet. Dit type magnetisch etiket kan bij temperaturen tot -25ºC worden bevestigd en heeft een gebruikstemperatuur van -40ºC tot +55ºC. Een perfecte oplossing voor identificatie in gekoelde magazijnen, vriezeromgevingen en koelcellen. De krachtige magnetische werking maakt de anisotropische magneet ook bijzonder geschikt voor oppervlakken met reliëf en weinig hechtoppervlak, waar de kleefstof van reguliere stellinglabels niet volstaat.

ONE2ID magazijnlabels order picken magneten magneetstrips

Beschrijfbare magneetetiketten

Bent u op zoek naar magneetlabels waarop u informatie kunt schrijven of printen, en die u zelf op maat kunt knippen of snijden? Bestel dan blanco, ongelamineerde magneetstrips in onze labelshop. Deze kunt u beschrijven met een pen of markeerstift en bedrukken met een thermal transfer printer. Het is wel goed om te weten dat ongelamineerde magneten gevoeliger zijn voor beschadigingen, verkleuren en vervagen.

Blanco magneetstrips bestellen

Beschrijfbare whiteboard magneten

Als u gelamineerde magneetetiketten wilt hebben die ook beschrijfbaar zijn, probeer dan onze beschrijfbare magneten. Dit type label werken wij af met een speciaal laminaat, dat de magneet beschrijfbaar maakt en tegelijk het labelmateriaal langdurig beschermt. Onze beschrijfbare magneten werken hetzelfde als een whiteboard. U noteert de informatie op de magneet met een whiteboard uitwisbare stift en verwijdert deze eenvoudig met een whiteboard wisser. U kunt deze speciale magnetische labels ook met een permanente marker beschrijven, maar u kunt de informatie dan niet meer verwijderen, net als op een whiteboard.

Bekijk de korte video om te zien hoe u het beschrijfbare whiteboard magnetische etiket gebruikt.

Wat zijn de voordelen van magnetische labels?

Als u veel locaties hebt die tijdelijke identificatie vereisen omdat deze regelmatig wijzigen, is het voordeliger om te kiezen voor magneetlabels. Magneetstrips hebben het voordeel dat ze snel aan te brengen en verplaatsen zijn (download onze handleiding voor handige tips). Bovendien kunnen magnetische etiketten op dezelfde wijze bedrukt en gelamineerd worden als zelfklevende etiketten. U laat ons weten welke bedrukking u nodig hebt en wij creëren een passend en functioneel ontwerp.

Een aantal voordelen op een rij:

 • Groot temperatuurbereik, van -40°C tot +55°C.
 • Zeer snel aan te brengen en te verplaatsen.
 • Gemakkelijk en schoon te verwijderen.
 • Stevig, krachtig en duurzaam.
 • Te bedrukken met de door u gewenste informatie (barcodes, alfanumeriek, kleuren).
 • Ook verkrijgbaar als blanco etiketten op rol.
ONE2ID magnetische labels isotropisch voor magazijn datamatrix code

Magnetische etiketten in uw magazijn

U kunt magneetlabels voor meerdere doeleinden gebruiken in uw magazijn. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Variabele palletstelling– en picklocaties, draagarmstellingen en legbordstellingen.
 • Als diepvriesetiket in koel- en vriescellen waar kleefstoffen niet plakken.
 • Wisselende locaties voor kleine producten en onderdelen in kratten en bakken.
 • Tijdelijke identificatie van orderverzamelwagens, zoals transportkorven, draadkarren en trolleys.
 • Aanduidingen van gangpaden of looppaden.
ONE2ID Legbordstellingen magnetische etiketten magazijnlabels

Magneten zijn een veelzijdige oplossing voor (tijdelijke) identificatie in uw magazijn. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat magnetische labels in zeer drukke magazijnen gevoelig kunnen zijn voor stoten en verschuiven. Dit geldt vooral voor kleinere magneten, die gebruikt worden voor bijvoorbeeld picklocaties. Houd hiermee rekening bij uw labelkeuze of overleg met een van onze labeladviseurs om te bepalen of magnetische etiketten voor u de juiste oplossing zijn.

Vragen over magnetische etiketten

Labelen en relabelen was nog nooit zo makkelijk als met magnetische etiketten. Heeft u vragen over onze magneetoplossingen, wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen of de magneetlabels testen in uw magazijn? Neem dan contact op met labelspecialist Anton Damen. Twijfelt u of magnetische etiketten wel de juiste oplossing zijn? Heeft u liever verwijderbare zelfklevende etiketten? Vraag gratis samples aan en bekijk welke oplossing voor u optimaal werkt.

ONE2ID Anton Damen barcode labels