Magnetische etiketten

Zijn er in uw magazijn veel wisselende locaties met productspecifieke informatie die niet verwerkt is in de software, en hebt u wat ruimte in uw budget? Test dan onze magnetische etiketten om te zien of deze voor uw magazijn de juiste oplossing zijn.

ONE2ID magneten magazijnstelling legbordstelling

Wanneer kiest u voor magneetlabels?

Een van de meest voorkomende redenen om voor magnetische etiketten te kiezen, is als op het metalen oppervlak geen labels met kleefstof geplakt mogen worden. Bijvoorbeeld wanneer de identificatie op de locaties regelmatig wordt vervangen of omdat u de mogelijkheid wilt hebben om na verloop van tijd de labels te vervangen door nieuwe locatiecodes, zonder dat u de stellingen hoeft schoon te maken.

Ook kan het voorkomen dat er geen labels met kleefstof gebruikt kunnen worden, omdat de identificatie bij zeer lage temperaturen (< 0°C) in diepvriesomgevingen wordt aangebracht. In beide gevallen bieden magnetische etiketten uitkomst: snel, schoon en gemakkelijk labelen en opnieuw labelen.

ONE2ID magneet etiketten met barcode magazijn

Wat zijn de toepassingen van magnetische etiketten?

U kunt magneetlabels voor meerdere doeleinden gebruiken in uw magazijn. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Variabele pallet- en picklocaties.
 • Vriezerlocaties waar kleefstoffen niet plakken.
 • Wisselende binlocaties voor kleine producten en onderdelen.
 • Tijdelijke identificatie van metalen karren.
 • Aanduidingen van gangpaden of looppaden.
 • Tijdelijke schademeldingen.
ONE2ID magneten anisotropisch automotive schademelding

Magneten zijn een veelzijdige oplossing voor (tijdelijke) identificatie in uw magazijn. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat magnetische labels in zeer drukke magazijnen gevoelig kunnen zijn voor stoten en verschuiven. Dit geldt vooral voor kleinere magneten, die gebruikt worden voor bijvoorbeeld picklocaties. Houd hiermee rekening bij uw labelkeuze of overleg met een van onze labeladviseurs om te bepalen of magnetische etiketten voor u de juiste oplossing zijn.

Wat voor soorten magneten zijn er?

ONE2ID magnetische labels isotropisch voor magazijn datamatrix code

ONE2ID kan twee types magneet leveren: isotropisch en anisotropisch. Het isotropische materiaal is onze standaard magneet die bij temperaturen tot +5°C kan worden aangebracht. De blanco versie van dit type magneet kunt u, indien gewenst, beschrijven met whiteboard uitwisbare stiften.

Het anisotropische materiaal is onze extreme magneet die tot 3x krachtiger is dan de standaard isotropische magneet. Dit type magnetisch etiket kan bij temperaturen tot -25ºC worden bevestigd en is een perfecte oplossing voor identificatie in gekoelde magazijnen en vriezeromgevingen. De krachtige magnetische werking maakt de anisotropische magneet ook bijzonder geschikt voor oppervlakken met reliëf en weinig hechtoppervlak, waar de kleefstof van reguliere stellinglabels niet volstaat.

Wat zijn de voordelen van magnetische labels?

Als u veel locaties hebt die tijdelijke identificatie vereisen omdat deze regelmatig wijzigen, is het voordeliger om te kiezen voor magneetlabels. Magneten hebben het voordeel dat ze snel aan te brengen en verplaatsen zijn (download onze handleiding voor handige tips). Bovendien kunnen magnetische etiketten op dezelfde wijze bedrukt en gelamineerd worden als zelfklevende etiketten. U laat ons weten welke bedrukking u nodig hebt en wij creëren een passend en functioneel ontwerp.

Een aantal voordelen op een rij:

 • Groot temperatuurbereik, van -25°C tot +50°C.
 • Zeer snel aan te brengen en te verplaatsen.
 • Gemakkelijk en schoon te verwijderen.
 • Stevig, krachtig en duurzaam.
 • Te bedrukken met de door u gewenste informatie (barcodes, alfanumeriek, kleuren).
 • Ook verkrijgbaar als blanco etiketten op rol.
ONE2ID magazijnlabels stellinglabels magnetische etiketten

Uw contactpersoon

ONE2ID Jeroen Wijs labelexpert en adviseur

Labelen en relabelen was nog nooit zo makkelijk. Wilt u onze magneetlabels testen in uw magazijn? Vraag dan een sample aan of mail Sales Manager Jeroen Wijs voor meer informatie.


Stuur Jeroen een mail

Meer producten

Verwijderbare etiketten

ONE2ID Repositionable polypropyleen labels herbruikbaar verwijderbaar

Palletstelling labels

ONE2ID magazijnlabels met kleur stellingen

Pickstelling labels

ONE2ID warehouse labels order pick racking