Al 10 jaar de enige barcodespecialist die u nodig heeft

Barcode maken

Als u zelf barcode labels met streepjescode of 2D code gaat maken en printen, kunt u bij onze partner NiceLabel kiezen uit verschillende softwarepakketten. Hiermee kunt u etiketten ontwerpen en de barcodetaal, zoals streepjescode (1D barcode), QR code (2D) of EAN codes, bepalen. Download een gratis proefversie om de software te testen.

De blanco etiketten die u nodig heeft, koopt u bij ONE2ID. U vertelt ons welk formaat, welke kleur en welk aantal u wilt hebben, dan leveren wij uw labels op maat in de gewenste oplage, klein of groot, wanneer u ze nodig heeft.

ONE2ID software zelf barcode maken etiketten printen NiceLabel

Hoe maakt u zelf een barcode?

Een goed barcode-ontwerp draagt bij aan een succesvol werkproces. Het ontwerpen van een barcode is meer dan het uploaden van informatie en het genereren van een barcode. Een slecht ontworpen barcode kan een negatief effect hebben op de snelheid en de nauwkeurigheid waarmee u werkt. Wanneer u zelf uw barcodes wilt maken, is het belangrijk om de volgende vragen te beantwoorden:

 • hoe groot wordt het etiket?
 • welk type barcode heeft u nodig?
 • hoeveel informatie moet in de barcode komen te staan?
 • welk type scanners gebruikt u?
 • vanaf welke afstand moet de barcode gelezen kunnen worden?
ONE2ID magneet etiketten met barcode magazijn

In sommige situaties kan een 2D code, zoals een kleine matrix code of QR code, een effectievere oplossing zijn dan de standaard 1D barcode, de zogenaamde streepjescode. Als u zelf uw barcodes gaat maken, bepaal dan eerst welke barcodetaal, eendimensionaal (1D) of tweedimensionaal (2D), het meest effectief is voor uw toepassing. Meer informatie over barcodetalen en details over de verschillende soorten barcodes vindt u in ons blog.

Lees ons blog

Bestel het juiste labelmateriaal

Wij kunnen u adviseren over diverse types labelmateriaal, bijvoorbeeld als de barcode stickers weerbestendig, fraudebestendig, hittebestendig, slijtvast, watervast of beschrijfbaar moeten zijn. Ook voor speciale materialen voor oppervlaktebehandeling, kabelcodering, PCB productie of diepvriesetiketten voor gekoelde en vriesomgevingen bent u bij ons aan het juiste adres. Wilt u direct zelf aan de slag? Vul onderstaand formulier in, dan ontvangt u van ons een vrijblijvende offerte voor blanco etiketten.Blanco etiketten bestellen

 • Bedrijfsnaam*
 • Naam*
 • Plaats*
 • E-mailadres*
 • Telefoonnummer*
 • Voor welke toepassing heeft u blanco etiketten nodig?
 • Waar kent u ONE2ID van?*

Laat ONE2ID uw barcodes maken

Het voordeel van zelf barcodes maken is dat u de barcode labels direct bij de hand heeft wanneer u ze nodig heeft. Het nadeel is dat het een tijdrovende klus is en gedegen kennis van barcodes vereist. Als u een barcodetaal kiest die niet aansluit op het formaat van de labels, kan dit de snelheid van het scannen en daarmee het werkproces vertragen.

Online tools voor het genereren van barcodes zijn populair en worden veelgebruikt. Deze zijn echter niet geschikt voor het ontwerpen van barcodes waarin een grote hoeveelheid informatie moet worden. Ook als u gebonden bent aan specifieke eisen voor de labelgrootte zijn online tools niet toereikend. Voor het zelf maken van barcodes adviseren wij altijd professionele software, zoals die van NiceLabel.

Als u het zichzelf makkelijk wilt maken, laat u ONE2ID uw barcode labels ontwerpen en produceren. Ons productieteam is gespecialiseerd in het optimaliseren van het ontwerp van alle barcodetalen, zodat uw barcodes perfect aansluiten op uw behoeften. ITF, EAN, QR of Datamatrix, onze experts draaien hun hand er niet voor om. Bijkomend voordeel is dat zij de labels afwerken met een beschermend laminaat voor extra krasbestendigheid en UV-bestendigheid.

ONE2ID magazijnlabels met streepjescode
ONE2ID magazijnlabels met 2D code QR code datamatrix code

Vragen over zelf barcode labels maken

Voor al uw vragen over zelf gepersonaliseerde barcode labels maken, labelmaterialen, printers en labelontwerpsoftware, kunt u contact opnemen met onze adviseurs. Zij helpen u graag verder, zodat u met gemak uw eigen etiketten kunt printen en er verder geen omkijken meer naar heeft.

Weet u nog niet welk labelmateriaal u nodig hebt? Vraag dan samples aan om diverse materialen te testen in uw werkomgeving. Zo weet u zeker dat u het hoogste rendement uit uw investering haalt.

Stuur ons een mail
ONE2ID Zelf barcode ontwerpen etiketten printen nicelabel software