Maatwerk barcode labels voor industrie en logistiek

Industriële labels printen

ONE2ID is niet alleen gespecialiseerd in het produceren van labeloplossingen voor toepassingen binnen magazijn en logistiek. Onze labelexperts hebben ook ruime ervaring met het ontwerpen van labels voor industriële toepassingen. Elke industriële branche stelt andere eisen aan de labelmaterialen en printerlinten die u kunt gebruiken voor het zelf printen van uw labels, denk bijvoorbeeld aan Reach, RoHS, GHS/BS5609 of MH 16635 (N). Wij helpen u graag bij het kiezen van een passend materiaal.

Kent u onze shop voor industriële labels al?

Speciaal voor iedereen die zelf industriële labels wil printen, hebben wij een labelshop ontwikkeld. In onze labelshop vindt u een breed scala aan labelmaterialen die voldoen aan verschillende industrieregelgevingen. Als u nog niet weet welk materiaal u nodig hebt, kunt u selecteren op labelmateriaal, toepassing of eigenschap. Daarnaast kunt u kiezen uit verschillende, bijpassende printerlinten, zodat u erop kunt vertrouwen dat het label en de geprinte informatie geschikt zijn voor uw toepassing. Weet u niet zeker welk materiaal geschikt is voor uw toepassing? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

ONE2ID poedercoat paintmask hittebestendig etiket

Welke labelmaterialen kunt u bestellen?

In onze labelshop vindt u labelmaterialen als polyester, polypropyleen, vinyl en papier. Binnen de labelmaterialen zijn er weer variaties, bijvoorbeeld qua sterkte van de kleefkracht of afwerking van de topcoat. Zo is er een polyester labelmateriaal dat speciaal is ontwikkeld voor gebruik tijdens oppervlaktebehandelingen als poedercoaten en natlakken. Als u op zoek bent naar een robuust typeplaatje met een luxe uitstraling, zijn onze polyester raised labels wellicht een oplossing.

Ons polypropyleen materiaal vindt u in een versie met een permanente en een niet-permanente kleefkracht. De laatste kunt u gebruiken als u de labels na een bepaalde tijd weer wilt verwijderen zonder lijmresten achter te laten. Deze verwijderbare etiketten kunt u ook weer hergebruiken.

Vinyl is een materiaal dat veel wordt gebruikt voor het printen van etiketten vanwege de hoge weerbestendigheid en de lange levensduur. Daarnaast zijn er ook vinyl wikkellabels die u kunt gebruiken voor kabel- en draadcodering.

Papier is de meeste voordelige oplossing voor het printen van uw eigen labels. U kunt dit materiaal printen op hoge printsnelheden, samen met het juiste printerlint, zodat u zelf bijvoorbeeld uw LPN barcode labels kunt maken.

ONE2ID metallised silver polyester labels for printing
ONE2ID zelf etiketten maken polypropyleen verwijderbaar.jpg
ONE2ID vinyl labels etiketten magazijnlabels kabel labels
ONE2ID LPN barcode labels URN labels SKU labels printen

Voor welke toepassingen kunt u industriële labels printen?

Voor elke industriële toepassing vindt u in onze shop een passend labelmateriaal. Onze labelmaterialen zijn afgestemd op de meest voorkomende eisen voor industriële toepassingen. Hierbij kunt u denken aan hittebestendigheid, weerbestendigheid, chemische resistentie en bestendigheid tegen lage temperaturen. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van veel voorkomende toepassingen.

Asset tags

ONE2ID asset tags eigendomsstickers maken en printen

Typeplaatjes

ONE2ID typeplaatjes printen typeplaten barcode labels

Kabelcodering

Zonnepanelen

ONE2ID kabel labels zonnepanelen uv bestendig watervast weerbestendig

Metaalbewerking

ONE2ID hittebestendige etiketten hoge temperaturen staalindustrie metaalbewerking

Keuringsstickers

ONE2ID keuringsstickers fraudebestendige etiketten apparaten machines keuring

Daarnaast denken wij graag met u mee om samen de juiste oplossing te vinden waar u lang profijt van hebt. Niet alleen het labelmateriaal is namelijk van invloed op de levensduur van uw labels, maar ook de kleefstof, het printerlint en het wel of niet gebruiken van een beschermlaminaat.

Printers, linten en software

Al onze labelmaterialen kunt u alleen bedrukken met een thermal transfer printer en niet met een thermische printer. Een thermal transfer printer gebruikt een printerlint in tegenstelling tot een thermische printer. Het verschil in print tussen een thermal transfer printer en een thermische printer is goed te zien. Een label dat bedrukt is met een thermische printer is niet krasvast en de print vervaagt na verloop van tijd net als de kleur van het label. Een voorbeeld van een thermisch label is de kassabon die u in de supermarkt krijgt. Wanneer u daar met uw nagel overheen gaat, ziet u direct een kras. En als u onderin een tas wel eens een oude kassabon van een paar jaar geleden vindt, zult u zien dat de print bijna niet meer leesbaar is.

ONE2ID Thermal transfer printers ribbons software barcode labels

Industriële labels moeten over het algemeen een langere levensduur hebben, een goede krasbestendigheid en bestand zijn tegen hoge temperaturen of chemicaliën. Dit kan alleen als u uw etiketten bedrukt met een thermal transfer printer. In de omschrijving van het type printer kunt u vaak zien of uw printer thermisch of thermal transfer is. In het geval van thermisch staat er een D (voor direct thermal) en bij een thermal transfer staat er een T in het typenummer.

ONE2ID werkt samen met printerspecialisten TSC en CAB. Zij produceren desktop- en industriële printers waarmee u in een handomdraai zelf uw etiketten kunt printen. Voor een volledig overzicht van alle specificaties van deze printers kunt u onze labelshop bezoeken. Daar vindt u ook instructievideo’s voor het installeren van het labelmateriaal en het printerlint. Op het gebied van printerlinten is er ook een ruime keuze in de shop. Niet elk printerlint is namelijk geschikt voor elk labelmateriaal. Op de productpagina’s van de labelmaterialen staan de printerlinten vermeld die wij aanbevelen voor het beste resultaat.

Nicelabel labelsoftware barcode maken etiketten printen ONE2ID

Voor het ontwerpen van uw eigen labels adviseren wij de gebruiksvriendelijke software van Loftware NiceLabel. Als u kunt werken met Word, kunt u ook werken met deze software. Loftware NiceLabel biedt een keuze uit verschillende pakketten, afhankelijk van uw bedrijfsgrootte en de hoeveelheid etiketten die u op jaarbasis print. U kunt de software eerst testen met onze gratis proefversie om te zien of het aansluit bij uw wensen.

Voorbedrukte industriële labels

Zelf printen van industriële labels betekent dat u de etiketten bij de hand hebt, wanneer u ze nodig hebt. Het ontwerpen en printen van uw eigen etiketten kan echter een tijdrovende klus zijn, zeker als de labels veel verschillende informatie moeten bevatten, zoals pictogrammen, barcodes, logo’s en serienummers. In dat geval kunt u er ook voor kiezen om de labelproductie over te laten aan ons ervaren productieteam. Zij maken uw voorbedrukte, industriële labels volledig op maat, voorzien van alle informatie die u nodig hebt. Het enige wat u hoeft te doen, is een database aanleveren. Wij kunnen de labels ook deels voorbedrukt leveren, zodat u in een later stadium zelf nog de ontbrekende informatie kunt aanvullen.

Wilt u meer weten over het laten voorbedrukken of het zelf printen van industriële labels? Neem dan contact op met labelspecialist Anton Damen. Hij beantwoordt graag al uw vragen, zodat u zeker weet dat u altijd het juiste labelmateriaal en het printerlint kiest voor uw labels.

Hoe kunnen wij u helpen?
ONE2ID Anton Damen barcode labels