Identificeer uw bulklocaties

ONE2ID bord magazijn bulklocatie opslag zone

Bulklocatie, inbound, outbound, opslag, overslag… welke naam u ook aan uw voorraadlocaties wilt geven, ze hebben alle één ding gemeen: ze moeten voorzien zijn van duidelijke identificatie, die vanuit een heftruck, een man-up of vanaf de grond gemakkelijk gescand en gelezen kan worden. ONE2ID wil u graag helpen bij het optimaliseren van de goederenstroom in uw magazijn, zodat uw klanten hun orders binnen de gestelde tijd en zonder fouten geleverd krijgen.

Magazijnborden

Bulkvoorraden worden op diverse plaatsen in het magazijn opgeslagen, zoals op de vloer, boven in palletstellingen of een combinatie van beide. Als deze locaties niet in uw warehouse software zijn opgenomen, verliest u kostbare tijd tijdens orderpicken en bevoorraden. Magazijnborden maken het werk van uw operators gemakkelijker en efficiënter. Hierdoor kunt u in minder tijd meer werk verzetten, wat meer tevreden klanten en uiteindelijk meer omzet oplevert.

ONE2ID locatieborden magazijn ophangen staaldraad

De labelexperts van ONE2ID maken uw locatieborden volledig op maat op basis van uw specificaties. Op het gebied van borden voor bulklocaties hebt u de keuze uit plakborden en hangborden in verschillende formaten. In onze kennisbank vindt u enkele voorbeelden van magazijnborden die wij voor onze klanten hebben ontworpen en geproduceerd.

Kies het juiste bord voor uw bulklocatie

Onze PVC-borden zijn standaard leverbaar in geel en wit, maar andere kleuren zijn beschikbaar op aanvraag. Van tevoren overleggen wij met u over het geschikte formaat voor uw toepassing, de bedrukking en de montage. Indien gewenst worden de borden geleverd voorzien van boorgaten en met bevestigingsmateriaal, zoals dubbelzijdig tape, kettingen, magneethaken of spanhaken voor bevestiging aan bijvoorbeeld het plafond of de kopse kant van pallet- of pickstellingen. Ook is het mogelijk de borden aan ons ID-RAIL systeem op te hangen voor overzichtelijke bulklocaties die goed geïdentificeerd zijn. Lees hier meer over de verschillende mogelijkheden om de bulklocatie borden in uw magazijn te bevestigen.

Wij kunnen uw magazijnborden voorzien van barcode stickers die corresponderen met uw warehouse software, voor efficiënt voorraadbeheer. Zijn er borden die vanaf een grote afstand gescand moeten worden? In dat geval adviseren wij het gebruik van reflectief materiaal voor de etiketten. Dit vergroot de scanafstand tot 4x waardoor scannen tot wel 20 meter hoog mogelijk is.

ONE2ID reflectieve etiketten borden bulklocatie magazijn scannen barcode QR code

Borden of vloeridentificatie?

Voor bulklocaties op de magazijnvloer adviseren wij in eerste instantie om te werken met locatieborden. Soms is het echter niet mogelijk om de borden aan het plafond te bevestigen, bijvoorbeeld als

  • Het plafond te hoog is.
  • Er geen plaats is om borden op te hangen.
  • Er geen lange-afstandsscanners beschikbaar zijn.
  • Er te hoog gestapeld wordt waardoor borden niet zichtbaar zijn.

In bovenstaande gevallen adviseert ONE2ID identificatie op de vloer. U kunt ook voor vloermarkering kiezen als er te veel borden naast elkaar komen te hangen op grote hoogte, waardoor het niet duidelijk meer is welk locatiebord bij welke voorraadlocatie hoort. U bent dan beter af met een label of een van onze vloerframes, zodat direct zichtbaar is welk vloerlabel aan welke opslaglocatie is gekoppeld.

ONE2ID magazijn borden locatieborden

Type vloeridentificatie

Onze vloeridentificatie is leverbaar in een aantal standaardformaten en materialen. Voor magazijnen en distributiecentra met weinig heftruckverkeer adviseren wij het voordelige Economy label. Dit polyester etiket is voorzien van een lexaan toplaag die de informatie op het label beschermt. Het Economy label is eenvoudig op de vloer aan te brengen voor duidelijke identificatie van uw bulklocaties.

Als er dagelijks veel heftrucks, reachtrucks en aanverwant rollend materieel over uw vloermarkeringen rijden, is een robuust identificatiesysteem voor uw magazijnvloer een verstandige keuze. Onze floor frame kits zijn hiervoor een geschikte optie. Deze frames zijn gemaakt van metaal en hebben een plexiglas afdekplaatje dat het barcode label beschermt tegen beschadigingen door het verkeer. De frames zijn in twee diktes en formaten leverbaar en worden inclusief vervangbaar (barcode) label geleverd, dus er is ook een formaat dat geschikt is voor uw werkomgeving.

Download hier onze brochure Magazijn & Logistiek

ONE2ID magazijnlabels barcode labels locatieborden