Maatwerk barcode labels voor industrie en logistiek

Identificeer uw bulklocaties

Bulklocatie, inbound, outbound, opslag, overslag… welke naam u ook aan uw voorraadlocaties wilt geven, ze hebben alle één ding gemeen: ze moeten voorzien zijn van duidelijke identificatie, die vanuit een heftruck, een man-up of vanaf de grond gemakkelijk gescand en gelezen kan worden.

ONE2ID wil u graag helpen bij het optimaliseren van de goederenstroom in uw magazijn, zodat uw klanten hun orders binnen de gestelde tijd en zonder fouten geleverd krijgen. Wij kunnen u adviseren over diverse locatiesystemen voor bulkopslag.

ONE2ID locatieborden voorraadlocatie koelcel scanborden

Bulklocatie borden bestellen

Weet u al welke bulklocatie borden u nodig hebt? Ga dan naar onze bordenconfigurator, selecteer het gewenste bord, de toepassing, de opdruk, het type bord, het formaat en het aantal, en vraag een vrijblijvende offerte aan. Een van onze adviseurs neemt dan contact met u op om uw aanvraag te bespreken en een passende offerte te sturen.

Waarom gebruikt u bulklocatie borden?

Bulkvoorraden worden op diverse plaatsen in het magazijn opgeslagen, zoals op de vloer, boven in palletstellingen of een combinatie van beide. Als deze locaties niet in uw warehouse software zijn opgenomen, verliest u kostbare tijd tijdens orderpicken en bevoorraden. Bulklocatie borden maken het werk van uw operators gemakkelijker en efficiënter. Hierdoor kunt u in minder tijd meer werk verzetten, wat meer tevreden klanten en uiteindelijk meer omzet oplevert.

De labelexperts van ONE2ID maken uw locatieborden volledig op maat op basis van uw specificaties. Van tevoren overleggen wij met u over het geschikte formaat voor uw toepassing, de bedrukking en de montage. Op het gebied van borden voor bulklocaties hebt u de keuze uit verschillende formaten en type borden, zoals een L-bord, een V-bord of een driehoeksbord. Onze PVC-borden zijn standaard leverbaar in geel en wit, maar andere kleuren zijn beschikbaar op aanvraag.

ONE2ID Locatiebord magazijnbord bewegwijzering plafond
ONE2ID magazijnborden warehouse signs locatieborden ophangen bulklocatie.jpg

Wij kunnen uw magazijnborden voorzien van barcode stickers die corresponderen met uw warehouse software, voor efficiënt voorraadbeheer. Zijn er borden die vanaf een grote afstand met een long range scanner gelezen moeten worden? In dat geval adviseren wij het gebruik van retro reflective labels op uw scanborden. Deze vergroten de scanafstand tot 4x waardoor scannen tot wel 20 meter hoog mogelijk is.

In onze kennisbank vindt u enkele voorbeelden van magazijnborden die wij voor onze klanten hebben ontworpen en geproduceerd.

Bulklocatie borden bevestigen

Er zijn verschillende manieren om uw bulklocatie borden te bevestigen, afhankelijk van de plaats waar u deze wilt monteren. Indien gewenst kunnen wij uw borden leveren voorzien van boorgaten en met bevestigingsmateriaal, zoals dubbelzijdig tape, kettingen, schroefmagneten, magneethaken of spanhaken voor bevestiging aan bijvoorbeeld het plafond, de wand of de kopse kant van pallet- of pickstellingen. Ook is het mogelijk de borden aan ons ID-RAIL systeem op te hangen voor overzichtelijke bulklocaties die goed geïdentificeerd zijn. Onze labeladviseurs vertellen u graag meer over het bevestigen van locatieborden in uw magazijn.

ONE2ID magazijnborden scannen opslag bulklocatie

Borden of vloerlabels?

Voor bulklocaties op de magazijnvloer adviseren wij in eerste instantie om te werken met locatieborden. Soms is het echter niet mogelijk om de borden aan het plafond te bevestigen, bijvoorbeeld als:

  • Het plafond te hoog is.
  • Er geen plaats is om borden op te hangen.
  • Er geen lange-afstandsscanners beschikbaar zijn.
  • Er te hoog gestapeld wordt waardoor borden niet zichtbaar zijn.

In bovenstaande gevallen adviseert ONE2ID identificatie op de vloer. U kunt ook voor vloermarkering kiezen als er te veel borden naast elkaar komen te hangen op grote hoogte, waardoor het niet duidelijk meer is welk locatiebord bij welke voorraadlocatie hoort. U bent dan beter af met een label of een van onze vloerframes, zodat direct zichtbaar is welk vloerlabel aan welke opslaglocatie is gekoppeld.

ONE2ID vloerframes vloerlabels magazijn bulklocatie opslag voorraad

Type vloeridentificatie voor bulklocaties

Onze vloeridentificatie is leverbaar in een aantal standaardformaten en materialen. Voor magazijnen en distributiecentra met weinig heftruckverkeer adviseren wij het voordelige Economy vloerlabel. Dit polyester etiket is voorzien van een lexaan toplaag die de informatie op het label beschermt. Het Economy label is eenvoudig op de vloer aan te brengen voor duidelijke identificatie van uw bulklocaties.

Als er dagelijks veel heftrucks, reachtrucks en aanverwant rollend materieel over uw vloermarkeringen rijden, is een robuust identificatiesysteem voor uw magazijnvloer een verstandige keuze. Onze floor frame kits zijn hiervoor een geschikte optie. Deze vloerframes zijn gemaakt van metaal en hebben een plexiglas afdekplaatje dat het barcode label beschermt tegen beschadigingen door het verkeer. De frames worden inclusief vervangbaar (barcode) label geleverd en zijn beschikbaar in twee diktes en formaten. Er is dus ook een formaat dat geschikt is voor uw werkomgeving.

U kunt ervoor kiezen om de vloerframes zelf te installeren. Bekijk hiervoor onze instructievideo. U kunt ook gebruik maken van onze installatieservice. Voor meer informatie of het aanvragen van een vrijblijvende offerte kunt u contact opnemen met onze adviseurs.

ONE2ID vloerframe vloerlabels vloermarkering magazijn
ONE2ID vloerframe floor frame vloerlabels buiten bulklocatie

Wilt u weten welk type vloeridentificatie onze adviseurs aanraden voor uw werkomgeving? Klik op onderstaande button, beantwoord enkele vragen over uw werksituatie en u ziet u direct ons advies.Download hier onze brochure Magazijn & Logistiek

ONE2ID magazijnborden stellingborden vloerlabels locatiecodering