Identificeer uw bulklocaties

Bulklocatie, inbound, outbound, opslag, overslag… welke naam u ook aan uw voorraadlocaties wilt geven, ze hebben alle één ding gemeen: ze moeten voorzien zijn van duidelijke identificatie. Het voorraadbeheer en de goederenstroom in uw magazijn moeten goed gecoördineerd zijn, zodat uw klanten hun orders binnen de gestelde tijd en zonder fouten geleverd krijgen.

Identificatie van bulklocaties speelt hierbij een belangrijke rol. Bulkvoorraden worden op diverse locaties in het magazijn opgeslagen, zoals op de magazijnvloer, boven in palletstellingen of een combinatie van beide. Als deze locaties niet in uw warehouse management systeem (WMS) zijn opgenomen, verliest u kostbare tijd tijdens orderpicken en bevoorraden.

ONE2ID magazijn bulklocatie inbound outbound opslag bord clip-on

Borden of labels?

Binnen een effectief werkproces dienen bulklocaties gemakkelijk gescand en gelezen te kunnen worden vanuit een heftruck, een man-up of vanaf de grond. Het type identificatie waarvoor u kiest, is afhankelijk van de opslaglocatie en de indeling van uw magazijn.

Voor bulklocaties op de vloer adviseren wij in eerste instantie om te werken met PVC borden voorzien van een duidelijke locatie-aanduiding en eventueel een barcode geprint op reflectief materiaal voor het scannen over grote afstanden. Deze borden kunnen individueel bevestigd worden aan het plafond door middel van magneten of schroefsystemen. Ook is het mogelijk de borden aan ons ID-RAIL systeem te hangen voor overzichtelijke bulklocaties die goed geïdentificeerd zijn. Soms is het echter niet mogelijk om de borden aan het plafond te bevestigen, bijvoorbeeld als

  • Het plafond te hoog is.
  • Er geen plaats is om borden op te hangen.
  • Er geen lange-afstandsscanners beschikbaar zijn.
  • Er te hoog gestapeld wordt waardoor borden niet zichtbaar zijn.

In bovenstaande gevallen adviseert ONE2ID identificatie op de magazijnvloer. U kunt ook voor vloermarkering kiezen als er te veel borden naast elkaar komen te hangen op grote hoogte, waardoor het niet duidelijk meer is welk locatiebord bij welke bulklocatie hoort. U bent dan beter af met een van onze identificatiesystemen voor uw magazijnvloer, zodat direct zichtbaar is welk vloerlabel aan welke bulklocatie is gekoppeld.

ONE2ID bulklocatie bord met barcode

Vloeridentificatie

Onze vloerlabels zijn leverbaar in een aantal standaardformaten en materialen. Voor magazijnen en distributiecentra met weinig heftruckverkeer adviseren wij het voordelige Economy label. Dit polyester etiket is voorzien van een lexaan toplaag die de informatie op het label beschermt. Het Economy label is eenvoudig op de vloer aan te brengen voor duidelijke identificatie van uw bulklocaties.

Als er dagelijks veel heftrucks, reachtrucks en aanverwant rollend materieel over uw vloermarkeringen rijden, is een robuust identificatiesysteem voor uw magazijnvloer een verstandige keuze. Deze zogeheten floor frame kits zijn vervaardigd van metaal en hebben een plexiglas afdekplaatje dat het barcode label beschermt tegen beschadigingen door het magazijnverkeer. De frames zijn in twee diktes en formaten leverbaar en worden inclusief montagematerialen en label geleverd, dus er is ook een formaat dat geschikt is voor uw magazijn.

ONE2ID bulklocatie magazijnvloer

U kiest, wij produceren

Borden en labels maken het werk van uw magazijnmedewerkers gemakkelijker en efficiënter. Hierdoor kunt u in minder tijd meer werk verzetten, wat meer tevreden klanten en uiteindelijk meer omzet oplevert. ONE2ID wil u graag helpen bij het optimaliseren van de workflow in uw magazijn. Onze labelexperts maken uw locatieborden en vloerlabels volledig op maat op basis van uw specificaties.

Op het gebied van borden voor bulklocaties hebt u de keuze uit:

  • Vlakbord
  • Driehoeksbord
  • Clip-on
  • Kubusbord
  • L-bord
  • V-bord
ONE2ID bulklocatie bord met barcode

De PVC-borden zijn standaard leverbaar in geel en wit, maar andere kleuren zijn beschikbaar op aanvraag. Van tevoren overleggen wij met u over het geschikte formaat voor uw toepassing, de bedrukking en de montage. Wij kunnen de locatieborden voorzien van barcode stickers die corresponderen met uw warehouse management systeem (WMS) voor efficiënt voorraadbeheer. Voor borden die vanaf een grote afstand gescand worden, adviseren wij het gebruik van reflectief materiaal voor de etiketten. Dit vergroot de scanafstand tot 4x waardoor scannen tot wel 20 meter hoog mogelijk is.

Indien gewenst worden de borden geleverd voorzien van boorgaten en bevestigingsmateriaal, zoals dubbelzijdig tape, kettingen, magneethaken of spanhaken voor bevestiging aan bijvoorbeeld het plafond of de kopse kant van palletstellingen of stellingen voor picklocaties. Meer weten? Download onze brochure Magazijn & Logistiek.

ONE2ID reflectieve etiketten borden bulklocatie magazijn scannen barcode QR code
Download brochure