Maatwerk barcode labels voor industrie en logistiek

Asset tags

Asset tags, de naam zegt het al. Labels die aangeven wat uw eigendom is. Elk bedrijf gebruikt ze voor identificatie van middelen variërend van computers, beeldschermen, telefoons en gereedschap tot meubilair, fietsen en logistieke transportmiddelen zoals rolcontainers en trolleys. Het gebruik van asset tags, ook wel eigendomsetiketten genoemd, maakt het makkelijk om uw eigendommen te identificeren en traceren.

Asset tags eigendomsstickers barcode etiketten maken ONE2ID

Het labelontwerp van asset tags

Het registreren van uw eigendommen met asset tags is een effectieve manier om overzicht te houden op uw inventaris. Zo kunt u in één oogopslag zien welk product zich waar bevindt en eventueel aan welke werknemer of klant het gekoppeld is.

Wij ontwerpen de labels volledig volgens uw wensen en zorgen dat deze perfect aansluiten op uw software. Wilt u uw bedrijfsnaam toevoegen aan het eigendomsetiket, oplopende serienummers, barcodes, QR of datamatrix codes, EAN nummers, logo’s, teksten of cijfers, u zegt het maar. Met het juiste ontwerp bespaart u tijd en geld, omdat u eenvoudig en snel uw eigendommen kunt traceren en registreren. Ook de regelmatig terugkerende voorraadtelling kan dankzij de nauwkeurige registratie snel en efficiënt verlopen.

ONE2ID asset tags met barcode

Hoe kiest u labelmateriaal voor asset tags?

Naast een optimaal labelontwerp met een goed ontworpen barcode is ook het labelmateriaal dat u gebruikt belangrijk. Samen met u kijken wij welk materiaal het meest geschikt is voor werkomgeving. Hiervoor stellen wij u 4 kernvragen:

  • Op welke ondergrond worden de asset tags bevestigd?
  • Worden de eigendomslabels binnen of buiten gebruikt?
  • Tegen welke temperaturen moeten de asset tags bestand zijn?
  • Hoe lang moeten de asset labels meegaan?

Op basis van uw antwoorden adviseren wij een specifiek labelmateriaal, dat voldoet aan uw wensen en eventuele richtlijnen binnen uw branche, denk bijvoorbeeld aan REACH en RoHS.

ONE2ID etiketten asset tags asset labels stickers

Veelgebruikte labelmaterialen voor asset tags

Labelmaterialen die veel gebruikt worden voor asset tags, zijn fraudebestendige labels als Checkerboard (een tamper-evident materiaal) en Destructible. Checkerboard etiketten hebben, zoals de naam al doet vermoeden, een schaakbordpatroon. Bij verwijdering van het label blijft dit patroon op het oppervlak achter, zodat duidelijk te zien is dat er een poging is gedaan om het etiket te verwijderen.

Een Destructible label is eveneens een effectieve oplossing om fraude te voorkomen. Dit type label is gemaakt van fragmenteerbaar vinyl en brokkelt af wanneer het wordt verwijderd. Beide typen fraudewerende etiketten zijn dus perfect te gebruik om uw bedrijfseigendommen langdurig van identificatie te voorzien en indien nodig zelfs te verzegelen.

ONE2ID Fraudebestendige labels keuringsstickers inventarisregistratie

Naast fraudebestendige labels zijn er verschillende andere materialen die geschikt zijn voor asset stickers en inventaris labels. Denk bijvoorbeeld aan gemetalliseerde polyester etiketten, weerbestendige vinyl labels of vrijwel onscheurbare kunststof tags.

Bekijk de specificaties van de materialen die wij kunnen leveren in onze labelshop.

Advies over asset tags

Wilt u asset tags bestellen, samplemateriaal aanvragen of hebt u persoonlijk advies nodig? Neem dan contact op met Sales Manager Anton Damen. Hij helpt u graag verder, zodat u asset tags krijgt die volledig aansluiten op uw wensen en waarvan u lang profijt heeft.

Ik wil advies
ONE2ID Anton Damen barcode labels