Hoogtekleuren magazijnstellingen

Wanneer u op uw magazijnstellingen etiketten met kleurcodering wilt gebruiken, is het niet alleen belangrijk om te kijken naar het type stelling, maar ook naar de kleur van de liggers. Het contrast tussen de kleur van de ligger en de kleur van de labels bepaalt de zichtbaarheid voor uw order pickers en operators.

U kunt zelf bepalen welke kleuren u op welke hoogte wilt gebruiken. Wij zullen u echter altijd adviseren om op de hoger gelegen locaties kleuren te gebruiken die een groter contrast vormen met de kleur van de ligger, zelfs als u met man-ups werkt of met reachtrucks met een camera. Dit bevordert namelijk de leesbaarheid en zichtbaarheid van de informatie op de etiketten. Bijvoorbeeld, het contrast van magenta op een rode/oranje ligger of geel op een gele ligger is vrij klein, dus bij het ontwerp van de labels zullen wij deze kleuren adviseren op locatie 3 of lager.


Hieronder vindt u voorbeelden van magazijnetiketten met hoogtekleuren die op een gele en een rode ligger (RAL 3020) zijn aangebracht. Wilt u meer weten over de voordelen van het werken met hoogtekleuren in uw magazijn? Lees dan ons blog of neem contact met ons op.