Typeplaatjes

ONE2ID typeplaatje automotive component id

Of het nu gaat om een identificatielabel op de batterij van uw mobiele telefoon, een etiket op de binnenkant van uw autoband, een aluminium plaatje op een heftruck, een sticker op een beveiligingscertificaat of een barcodelabel op een huurfiets, typeplaatjes vindt u overal.

Welk typeplaatje is geschikt voor u?

Voordat u besluit uit welk materiaal uw typeplaatjes worden vervaardigd, adviseren wij om eerst te kijken naar uw werkomgeving. Het soort typeplaatje waarvoor u kiest, is afhankelijk van de toepassing en de informatie die op het label weergegeven dient te worden. Sommige materialen en kleefstoffen die wij op voorraad hebben, zijn bijvoorbeeld bij uitstek geschikt voor gebruik bij koude temperaturen tot -55°C, terwijl andere juist bestand zijn tegen extreem hoge temperaturen tot +500°C. Hieronder vindt een kleine greep uit ons assortiment speciale labelmaterialen.

ONE2ID typeplaatje eprep resopal raised label industrie

Fraudebestendige etiketten

Wanneer u labels nodig hebt die eventuele fraude kunnen aantonen, bieden de Destructible labels uitkomst. Het flexibele vinyl waarvan de labels zijn gemaakt, maakt deze ideaal voor gebruik op kleinere en gebogen oppervlakken. De labels zijn vrijwel niet te verwijderen en als men toch een poging waagt, brokkelt het label af. Op deze manier blijft altijd zichtbaar dat er met het label is geknoeid. De perfecte oplossing voor beveiligings- en authenticatieoplossingen, voor zowel binnen- als buitengebruik.

ONE2ID security fraudebestendig label destructible
ONE2ID fraudebestendig VOID etiket

Naast de Destructible etiketten zijn er nog andere types security en anti-fraude labels, namelijk Mini VOID en Checkerboard. In tegenstelling tot de Destructible labels die afbrokkelen bij (een poging tot) verwijdering, blijven de Mini VOID en Checkerboard labels intact. Wat na verwijdering op het oppervlak achterblijft, is respectievelijk het woord “VOID” en een schaakbordpatroon. Het label is na verwijdering niet meer terug te plaatsen, waardoor het duidelijk zichtbaar blijft dat men getracht heeft het label te verwijderen. Beide labels zijn gemakkelijk aan te brengen en hebben een sterke kleefkracht. Ideaal voor gebruik als typeplaatje. Het Mini VOID label is zeer geschikt voor ruwe oppervlakken met reliëf, terwijl het Checkerboard label uitstekend toepasbaar is binnen de consumentenelektronica.

Naast bovenstaande materialen kunt u ook kiezen voor aluminium of roestvrijstalen (RVS) tags, weerbestendige etiketten, duurzame raised labels, onscheurbare tags van polyethyleen of extreem sterk polypropyleen materiaal, geschikt voor buitengebruik. De labelspecialisten van ONE2ID kunnen uw typeplaatjes bedrukken met variabele informatie, zoals serienummers, barcodes, gebruiksinstructies, logo’s, pictogrammen, CE-markering en productspecificaties.

Bescherm uw typeplaatjes

Het merendeel van de etiketten die wij leveren, wordt afgewerkt met een mat laminaat. Evenals de keuze voor het labelmateriaal, wordt ook het type laminaat bepaald door de werkomgeving in combinatie met de gewenste levensduur. Als uw etiketten krasbestendig of waterproof moeten zijn of bestand tegen oliën, chemicaliën en UV-licht, selecteren wij het juiste laminaat voor u. U hoeft zich de komende jaren dus geen zorgen te maken over de identificatie van uw eigendommen, machines, apparaten en voertuigen.

Zelf typeplaatjes printen en lamineren

Als u zelf uw typeplaatjes wilt printen én lamineren, is ons PALLabel een duurzame keuze. Dit Print & Laminate label is gemaakt van een veelzijdig polyester materiaal dat eenvoudig te bedrukken is met een thermal transfer printer. De sterke kleefkracht maakt het geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik en dankzij de handige vouwconstructie brengt u binnen enkele seconden zelf een beschermend laminaat aan, zoals u kunt zien op onze instructievideo.

U kunt ervoor kiezen zelf het label te bedrukken, maar u kunt de labels ook voorbedrukt bestellen. Het enige wat u dan hoeft te doen, is het label vouwen en lamineren, waarna u het kunt aanbrengen. Het PALLabel is dankzij het beschermende laminaat en het grote temperatuurbereik, van -40°C tot +150°C, een geschikte keuze voor producten, materialen, machines en eigendommen die langdurige identificatie vereisen. U kunt het PALLabel gebruiken voor logistieke barcodes, laboratoriumidentificatie en producten voor verhuur. Het materiaal is ook geschikt voor gebruik op ruwe oppervlakken, zoals geverfd staal en aluminiumlegering.

Uw contactpersoon

ONE2ID labels en borden - Anton Damen

Er zijn oneindig veel mogelijkheden op het gebied van typeplaatjes. ONE2ID kan uw labels volledig op maat maken in het formaat en de kleur die u wenst en leveren als blanco etiketten op rol of als (deels) voorbedrukte labels. Neem contact op met Sales Manager Anton Damen om te bepalen van welk materiaal u op de lange termijn het meeste profijt zult hebben.

Stuur Anton een mail