Maatwerk barcode labels voor industrie en logistiek

Retro reflective labels

Scannen is een snelle en effectieve manier om nauwkeurig te werken, zowel in een industriële als logistieke omgeving. Barcode labels die de werking van de scanner versterken, kunnen het werkproces nog efficiënter maken. Met onze retro reflective labels kunt u sneller scannen en tijd besparen.

Hoe werken retro reflective labels?

Retro reflective labels zijn afgewerkt met een speciale coating die microscopisch kleine, reflecterende glasparels bevat. Deze zorgen ervoor dat de straal van de long range laserscanner of imagescanner direct wordt teruggekaatst naar de scanner. Hierdoor is de reflectie beter en wordt de barcode tot 4x sneller gescand. Dit maakt het mogelijk om vanaf langere afstanden, tot 20 meter, en vanuit iedere hoek nauwkeurig te scannen.

Ook in relatief donkere omgevingen biedt dit type label uitkomst. Het is namelijk sneller en beter te lezen en scannen bij bijvoorbeeld het schijnsel van een zaklamp dan een conventioneel label.

ONE2ID retro reflective labels borden bulklocatie magazijn scannen barcode QR code

Waarvoor kunt u retro reflective labels gebruiken?

Bij ONE2ID ontwerpen we veelal retro reflective labels voor gebruik in magazijnen en distributiecentra, bijvoorbeeld voor:

  • Long-range scannen van bulklocatie borden, zoneborden of scanborden die op hoogte of ver weg hangen.
  • Order picken met gebruik van vingerscanners.
  • Multikleuren of enkelkleurige stellinglabels. Geschikt voor scanners die geïntegreerd zijn in de vorken van de reachtruck en voor handscanners die vanaf de grond reflecterende locatielabels op hoogte scannen, bijvoorbeeld bij doorgangen onder stellingen.
ONE2ID retro reflective labels magazijnlabels long range scannen

Reflecterende barcode labels zijn echter ook geschikt voor toepassingen binnen bijvoorbeeld de elektronicabranche, de elektrische industrie, de voedingsindustrie of de automotive industrie. Deze polyester etiketten hebben een krachtige, permanente kleefkracht en een gebruikstemperatuur van -40ºC tot +80ºC. Dit maakt dat de labels zeer goed hechten aan metaal, plastic met zowel een lage als hoge oppervlaktespanning, geverfde en gepoedercoate oppervlakken, keramiek, papier, glas en glasvezel. Vraag gratis samples aan, zodat u kunt testen of uw scanners uitgerust zijn voor reflecterende locatielabels.

Labels op maat

Het productieteam van ONE2ID ontwerpt uw labels volledig op maat. Zij passen de barcode aan de scanafstand aan en bouwen deze zo op, dat uw scanner deze optimaal kan lezen. Afhankelijk van het type scanner dat u gebruikt, kunt u kiezen voor een 1D barcode (streepjescode) of 2D barcode (datamatrix, QR code, Aztec).

Wij werken uw voorbedrukte labels af met een glanzend laminaat dat de reflecterende eigenschappen van de locatie stickers versterkt en tegelijkertijd beschermt tegen (mechanische) beschadiging, verkleuring, oliën en chemicaliën. De retro reflective labels zijn ook beschikbaar in een magnetische uitvoering voor gekoelde en vriesomgevingen.

ONE2ID locatieborden magazijn ophangen magazijnborden

Advies over retro reflective labels

Als u vrijblijvend advies wilt over retro reflective labels in uw magazijn, neem dan contact op met Sales Manager Anton Damen. Om u een passend advies te geven waar u langdurig profijt van hebt, zal hij onder andere de volgende vragen met u bespreken:

  • Voor welke toepassing wilt u retro reflective labels gebruiken?
  • Welk type scanner gebruikt u, laserscanner of imagescanner?
  • Wat is de maximale scanafstand?
  • Wat is de afstand vanaf de scanner tot het label?

Als u informatie wilt over andere labelmaterialen of het retro reflective materiaal wilt testen, kan Anton u ook verder helpen.

Vraag het Anton
ONE2ID Anton Damen barcode labels