Maatwerk barcode labels voor industrie en logistiek

Diepvriesetiketten

Als u in een koelhuis, gekoeld magazijn of diepvriesmagazijn werkt, weet u dat etiketten van reguliere labelmaterialen niet lang blijven plakken op de stellingen. Vaak bevriest de kleefstof al voordat u het etiket kunt aanbrengen, waardoor de labels onbruikbaar worden. ONE2ID heeft een assortiment labelmaterialen, speciaal geschikt voor deze omstandigheden, waarmee u langdurig verzekerd bent van leesbare identificatie van uw diepvriesetiketten.

ONE2ID Diepvriesetiketten labels koelcel vriescel

Diepvriesetiketten voor stellingen

Barcode labels voor industriële vriezers, vriescellen, koelcellen en gekoelde magazijnen moeten langdurig bestand zijn tegen zeer lage temperaturen, zodat u efficiënt kunt werken. Voordat u echter een keuze gaat maken voor een bepaald type labelmateriaal, is het belangrijk om te weten bij welke temperatuur u de diepvriesstickers gaat aanbrengen.

Ons polypropyleen ‘Freezer’ labelmateriaal kunt u bij -25ºC opplakken en is bestand tegen temperaturen tot -55ºC. Dit materiaal kunt u dus aanbrengen op uw palletstellingen, legbordstellingen en andere opslaglocaties wanneer uw magazijn of vriescel al op temperatuur is.

ONE2Id Diepvries etiketten magneten magazijnlabels koelcel
ONE2ID diepvriesetiketten gekoeld magazijn magazijnlabels vriezer AGF

Als uw koeling, vriescel of diepvriesmagazijn nog niet op temperatuur is, kunt u ook kiezen voor ander labelmateriaal, zoals polyester. Het polyester etiket brengt u aan bij een temperatuur van +10ºC, maar het heeft een zeer sterke kleefkracht bij een temperatuur tot -40ºC. Wij kunnen diepvriesetiketten voor u op maat produceren voor diverse locaties in uw magazijn, zoals picklocaties, voorraad- en opslaglocaties, en palletstellingen. Wat kleur betreft, kunt u kiezen voor gele, witte of multikleuren labels, met of zonder barcode.

Vaste of variabele locaties

Een andere overweging bij het kiezen van labelmateriaal voor uw diepvriesstickers is het type locatie: vast of variabel. Als uw locaties veel wijzigen, bijvoorbeeld in het geval van legbordstellingen, adviseren wij om gebruik te maken van magnetische etiketten. Onze anisotropische magneten hebben een zeer krachtig magnetisch veld. Dit type diepvriesetiket kan bij temperaturen tot -25ºC worden aangebracht en is eenvoudig te verplaatsen als de locaties wijzigen.

ONE2ID magnetic labels pallet racking barcode labels warehouse

Diepvriesetiketten op de vloer

Het identificeren van vloerlocaties is onder normale omstandigheden al niet eenvoudig. Heftrucks en reachtrucks die continu pallets en goederen verplaatsen, vergroten de kans op beschadigingen aan de vloerlabels. In koelmagazijnen en diepvriescellen is er echter nog een extra obstakel: de temperatuur. ONE2ID heeft hiervoor twee oplossingen. Ten eerste ons ‘Vloerframe Extreem Buitengebruik’. Dit metalen frame is bestand tegen drukke werkomgevingen en kan tegen een stootje. Voorwaarde is wel dat het frame met zelftappende betonschroeven aan de vloer wordt bevestigd. Montage met industriële kit is niet mogelijk, omdat deze op den duur loslaat in vriezeromgevingen.

ONE2ID Floor frames warehouse floor marking
ONE2ID locatieborden voorraadlocatie koelcel scanborden

In plaats van diepvriesstickers kunt u voor de identificatie van bulklocaties of opslaglocaties magazijnborden gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een V-bord of een L-bord. Wij werken deze locatieborden af met krachtige schroefmagneten, die uitermate geschikt zijn voor toepassing in koel- en vriescellen en diepvriesmagazijnen. Hiermee kunt u de borden gemakkelijk aan het plafond of de metalen wand bevestigen en, indien nodig, ook weer verplaatsen.

Testen van diepvriesetiketten

Voordat u overgaat tot de aanschaf van labels voor locatiecodering, is het van belang dat u het gewenste materiaal altijd eerst test in uw werkomgeving. Dat geldt in het bijzonder voor koelhuizen en diepvriesmagazijnen. Vraag daarom samples van diepvriesetiketten aan om te zien of het materiaal geschikt is voor de toepassing waarvoor u het wilt gebruiken. Klik op onderstaande button en vul het sampleformulier in, dan gaan wij voor u aan de slag.

Wilt u eerst persoonlijk advies? Neem dan contact op met Sales Manager Anton Damen. Hij beantwoordt graag alle vragen die u hebt over het labelen van uw diepvrieslocaties.

Vraag gratis labelsamples aan
ONE2ID barcode labels Anton Damen