Al 10 jaar de enige barcodespecialist die u nodig heeft

Waarom schoonmaken belangrijk is

Het installeren van labels is een tijdrovende klus, zeker wanneer het enkele duizenden stellinglabels of honderden vloerlabels betreft. Elk label moet tenslotte handmatig op de juiste plek worden aangebracht. Met het schoonmaken van het oppervlak bent u echter gemiddeld 3x zo lang bezig. Het is dus niet verwonderlijk dat schoonmaken vaak wordt overgeslagen of niet compleet wordt uitgevoerd. Maar als u niet eerst grondig schoonmaakt, kunnen wij u bijna garanderen dat u binnen enkele maanden nieuwe labels nodig heeft en dat zou zonde van uw geld zijn.

ONE2Id Schoonmaken magazijnstellingen magazijnlabels met barcode

Schoonmaken verlengt de levensduur van uw labels

Waarom is schoonmaken zo belangrijk, denkt u wellicht? Dat antwoord is heel simpel, met schoonmaken hiermee verlengt u de levensduur van uw labels. Afhankelijk van de huidige staat van uw liggers en staanders of de vloer zijn er verschillende schoonmaakmethoden.

Nieuwe stellingen

Bij nieuwe stellingen, waar geen labels of restanten van labels op de liggers of staanders zitten, kunt u volstaan met een sopje en een theedoek. Zorg ervoor dat de liggers en staanders goed droog zijn, voordat u de labels aanbrengt.

ONE2ID Magazijnlabels installeren schoonmaken stellingen

Bestaande of oude stellingen

Voor bestaande of oude stellingen, waar achtergebleven kleefstof of labelrestanten op de liggers of staanders zitten, adviseren wij om deze te verwijderen met een labelverwijderaar op alcoholbasis. Maak vervolgens de liggers en staanders goed schoon en droog met een sopje en theedoek of microvezeldoek.

ONE2ID Magazijnlabels overplakken Block Out label adapter verwijderbare etiketten

Magazijnvloer

Voor het schoonmaken van de vloer is een industriële ontvetter aan te bevelen om vetresten of bandensporen te verwijderen. Wrijf de vloer goed schoon en laat het oppervlak goed drogen, voordat u de vloerlabels of vloerframes gaat bevestigen. Als de vloer heel vies is, maak deze dan eerst met water en een schrobborstel goed schoon en gebruik een nat-/droogzuiger om de vloer schoon en droog te zuigen. Herhaal dit proces totdat het water helder is.

ONE2ID Magazijnvloer schoonmaken vloerlabels vloerframes monteren
ONE2ID barcode labels blanco etiketten magazijnlabels locatieborden

Zorg ervoor dat u na het schoonmaken het oppervlak helemaal vetvrij, olie- en chemicaliënvrij, stofvrij, schoon en droog maakt alvorens de labels aan te brengen. U kunt bij ONE2ID diverse installatietools bestellen waarmee u uw labels kunt snel en efficiënt kunt monteren.

Overigens gelden bovenstaande schoonmaaktips niet alleen voor stellingen, maar ook voor vloeren, kratten, bakken, trolleys, muren en elk ander oppervlak waarop u labels wilt aanbrengen. Als u weet dat uw labels binnen een jaar tot 5 jaar vervangen moeten worden en u wilt het zichzelf makkelijk maken, kunt u kiezen voor ons Block Out, verwijderbaar of label adapter materiaal.

Schoonmaken en installeren uitbesteden

Bent u na het lezen van het bovenstaande tot de conclusie gekomen dat u de schoonmaak en installatie wilt uitbesteden? Ook dat is mogelijk bij ONE2ID. Wij werken samen met een professionele partner die zijn sporen op het gebied van logistieke installatie ruimschoots heeft verdiend. Zij kunnen het volledige proces voor u verzorgen, zodat u ervan verzekerd bent dat uw labels vakkundig geïnstalleerd zijn en voldoen aan uw eisen voor de levensduur.

ONE2ID schoonmaken stellingen magazijn MDO

Persoonlijk advies

Wilt u meer informatie over schoonmaken, installatietools of het aanbrengen van labels? Of wilt u weten welke labelmaterialen het meest geschikt zijn voor uw gepoedercoate stellingen, uw gekoelde magazijn, uw draagarmstellingen of uw betonvloeren? Neem dan contact op met Sales Manager Jeroen Wijs.

Stuur Jeroen een mail
ONE2ID Jeroen Wijs labelexpert en adviseur