Weerbestendige etiketten

Etiketten die gedurende lange tijd buiten worden gebruikt, moeten extreme omstandigheden kunnen doorstaan. ONE2ID levert robuuste, weerbestendige labels die de tand des tijds kunnen doorstaan, waardoor de product- of locatie-informatie langdurig leesbaar blijft.

ONE2ID etiket automotive instructies waarschuwingen motorkap

Welke weerbestendige etiketten zijn geschikt voor u?

Om te bepalen welk type label geschikt is voor uw toepassing, kijken wij samen met u naar het werkoppervlak, de temperatuur van de werkomgeving, de gewenste houdbaarheid van de labels en het beschikbare budget. Vervolgens kunnen wij u adviseren over het weerbestendige materiaal en type label dat past bij uw wensen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Polyester raised labels, aluminium en metalen (RVS) tags of het innovatieve PALLabel.
  • Polypropyleen kabeltags voor identificatie binnen de data- en telecombranche.
  • Fraudebestendige etiketten van polyester en vinyl, zoals VOID, Checkerboard en Destructible.
  • Waarschuwingslabels van papier met vermelding van veiligheidsinstructies, pictogrammen en symbolen.

De labelspecialisten van ONE2ID ontwerpen en produceren al uw barcode stickers op maat, volgens uw specificaties.

De invloed van het weer

Hitte, kou, UV, vocht en droogte zijn allemaal factoren die van invloed zijn op de levensduur van uw etiketten. Binnen de elektrische industrie, de utiliteitsbouw en de data- en telecombranche is duidelijke identificatie noodzakelijk voor nauwkeurig en foutloos werken. Buitendeuren, windturbines, lichtmasten, pallets, kratten, zonnepanelen, voertuigen, airconditioningsystemen en meer worden dagelijks blootgesteld aan extreme weersomstandigheden. Onder invloed van het weer verkleuren, krimpen of barsten de identificatielabels, waardoor u wellicht eerder dan gewenst opnieuw moet investeren in barcode labels. Dat is een kostenpost die u kunt missen.

ONE2ID etiketten voor langdurig gebruik buiten

Bespaar onnodige kosten

De totale kosten voor het aanbrengen of vervangen van barcode labels ‘in het veld’ kunnen tot wel 100x hoger zijn dan de kosten voor de etiketten zelf. Concreet betekent dit dat als één label € 1,- kost, de kosten voor het aanbrengen of vervangen van de etiketten tussen de € 25,- en € 100,- bedragen. Het is dus belangrijk dat u een basismateriaal kiest dat weerbestendig is.

Naast het basismateriaal heeft ook de kleefstof ernstig te lijden bij langdurig buitengebruik. Als uw labels loslaten en uw producten buiten niet meer kunnen worden getraceerd en geïdentificeerd, heeft dit effect op uw goederenstroom waardoor de kosten behoorlijk kunnen oplopen. Speciale lijmsoorten die watervast en hittebestendig zijn, behouden gedurende lange tijd hun kleefkracht, drogen niet uit en laten niet voortijdig los.

ONE2ID hangtag met barcode magazijn en industrie

Tot slot is ook de bedrukking onderhevig aan slijtage. Bij direct zonlicht zal een thermal transfer bedrukking in zwart snel vervagen, zeker wanneer het label niet voorzien is van een beschermend laminaat. Als de informatie op het etiket niet langer te lezen of scannen is, heeft dit een negatief effect op uw werkprocessen.

Zelf weerbestendige etiketten printen

Als u weerbestendige labels zoekt waar u de eerstkomende jaren geen omkijken meer naar heeft, bent u bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen de verschillende materialen zowel voorbedrukt als blanco op rol leveren. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op voor persoonlijk advies.

Neem contact op