Weerbestendige etiketten

Etiketten die gedurende lange tijd buiten worden gebruikt, bijvoorbeeld op containers, bigbags of stellingen, moeten bestand zijn tegen extreme omstandigheden. ONE2ID produceert robuuste, weerbestendige etiketten, geschikt voor diverse oppervlakken zoals metaal, hout, steen en plastic, die de tand des tijds en grillige weersinvloeden kunnen doorstaan. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat product- of locatie-informatie langdurig leesbaar blijft.

ONE2ID weerbestendige stickers etiketten bigbags buiten gebruik

De nadelige invloed van het weer

Buitendeuren, windturbines, lichtmasten, pallets, kratten, zonnepanelen, voertuigen, fietsen, landbouwmachines, motoren, big bags, vaten, vloeistofcontainers, aggregaten, airconditioningsystemen en meer worden dagelijks blootgesteld aan extreme weersomstandigheden. Hitte, kou, wind, UV, vocht en droogte zijn allemaal factoren die van invloed zijn op de levensduur van uw etiketten. Hierdoor kunnen:

  • kleefstoffen uitharden en uitdrogen.
  • scheurtjes (craquelé) ontstaan en labels afbrokkelen.
  • lichte kleuren vervagen.
ONE2Id weerbestendige etiketten stickers voor buiten

Kosten besparen

De totale kosten voor het aanbrengen of vervangen van barcode labels ‘in het veld’ kunnen tot wel 100x hoger zijn dan de kosten voor de etiketten zelf. Concreet betekent dit dat als één label € 1,- kost, de kosten voor het aanbrengen of vervangen van de etiketten tussen de € 25,- en € 100,- bedragen. Het is dus belangrijk dat u een combinatie kiest van basismateriaal, kleefstof en eventueel laminaat die weerbestendig is en geschikt voor uw werkomgeving.

Welke weerbestendige etiketten zijn geschikt voor u?

Om te bepalen welk labelmateriaal geschikt is voor uw toepassing, kijken wij samen met u naar het werkoppervlak, de temperatuur van de werkomgeving, de gewenste houdbaarheid van de labels en het beschikbare budget. Vervolgens kunnen wij u adviseren over het weerbestendige materiaal en type label dat past bij uw wensen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Witte of gemetalliseerde polyester labels.
  • Polyester raised labels (kostenbesparend alternatief voor Resopal labels).
  • Aluminium en metalen (RVS) tags.
  • Etiketten van gegoten vinyl.
  • Polypropyleen labels voor extreme omstandigheden.

De levensduur van bovenstaande materialen varieert van 2 jaar tot 30 jaar, afhankelijk van de combinatie van labelmateriaal, kleefstof en laminaat. Als u een of meerdere materialen van tevoren eerst wilt testen, kunt u samples aanvragen.

Zelf labels printen

Alle labelmaterialen zijn verkrijgbaar als blanco etiketten op rol of als voorbedrukte labels. Het voordeel van blanco labels is dat u deze zelf kunt bedrukken wanneer u ze nodig hebt. Onze labelspecialisten maken deze etiketten op maat voor de meest gangbare thermal transfer printers van merken als Zebra, SATO, Intermec, Altec, Brady, Toshiba, Datamax, TSC, Avery, Honeywell, Canon en Citizen.

Als u het printen van de labels liever uitbesteedt, kunnen wij voorbedrukte labels leveren voorzien van door u aangeleverde informatie. Het merendeel van de voorbedrukte labels die wij produceren wordt afgewerkt met een mat laminaat om de levensduur te verlengen.

Uw contactpersoon

Als u weerbestendige stickers zoekt waar u de eerstkomende jaren geen omkijken meer naar heeft, bent u bij ons aan het juiste adres. Neem contact op met salesverantwoordelijke Pablo Entzinger via +31 (0)172 769 123 voor advies over weerbestendige etiketten die geschikt zijn voor uw werkomgeving. U kunt ook een vrijblijvende offerte aanvragen. Klik hiervoor op onderstaande button en vertel ons voor welke toepassing u labels zoekt.

Stuur Pablo een mail

Meer producten

Hittebestendige labels

ONE2ID aluminium tags met barcode

Oppervlaktebehandeling

ONE2ID paintmask label poedercoaten industrie

UV-bescherming

ONE2ID tags buitengebruik stelling big bags magazijn