Maatwerk barcode labels voor industrie en logistiek

Weerbestendige etiketten

Etiketten die gedurende lange tijd buiten worden gebruikt, bijvoorbeeld op containers, bigbags of stellingen, moeten bestand zijn tegen extreme omstandigheden. ONE2ID produceert robuuste, weerbestendige en watervaste etiketten, geschikt voor diverse oppervlakken zoals metaal, hout, steen en plastic, die de tand des tijds en grillige weersinvloeden kunnen doorstaan. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat product- of locatie-informatie langdurig leesbaar blijft.

ONE2ID etiketten big bags buitengebruik polypropyleen
ONE2ID Weerbestendige stickers uv bestendige etiketten buitengebruik

De nadelige invloed van het weer

Buitendeuren, windturbines, lichtmasten, pallets, kratten, zonnepanelen, voertuigen, fietsen, landbouwmachines, motoren, big bags, vaten, slagbomen, vloeistofcontainers, aggregaten, airconditioningsystemen, zeecontainers en meer worden dagelijks blootgesteld aan extreme weersomstandigheden. Hitte, kou, wind, UV, vocht en droogte zijn allemaal factoren die van invloed zijn op de levensduur van uw etiketten. Hierdoor kunnen:

  • kleefstoffen uitharden en uitdrogen.
  • scheurtjes (craquelé) ontstaan en labels afbrokkelen.
  • lichte kleuren vervagen.
  • etiketten krimpen.
  • barcodes onleesbaar worden.
ONE2Id weerbestendige etiketten stickers voor buiten

De totale kosten voor het aanbrengen of vervangen van barcode labels ‘in het veld’ kunnen tot wel 100x hoger zijn dan de kosten voor de etiketten zelf. Concreet betekent dit dat als één label € 1,- kost, de kosten voor het aanbrengen of vervangen van de etiketten tussen de € 25,- en € 100,- bedragen. Het is dus belangrijk dat u een combinatie kiest van basismateriaal, kleefstof en eventueel laminaat die weerbestendig is en geschikt voor uw werkomgeving. Kijk voor een overzicht van de weerbestendige materialen die wij op voorraad hebben in onze labelshop.

Welke weerbestendige etiketten zijn geschikt voor u?

Om te bepalen welk labelmateriaal u nodig hebt, kijken wij samen met u naar het werkoppervlak, de temperatuur van de werkomgeving, de gewenste houdbaarheid van de weerbestendige labels en het beschikbare budget. Voor alle materialen geldt dat de houdbaarheid van de weerbestendige en watervaste stickers afhankelijk is van het labelmateriaal in combinatie met de juiste kleefstof en het juiste laminaat. Op basis van uw wensen en behoeften kunnen wij u adviseren over het weerbestendige materiaal en type label dat past bij uw toepassing.

Polyester

Polyester etiketten weerbestendig watervastWeerbestendig en watervast materiaal, geschikt voor vlakke, niet-gebogen oppervlakken en langdurig gebruik onder water, bijvoorbeeld voor identificatie van pijpleidingen en buizen in zee. Het polyester labelmateriaal is zeer goed bestand tegen UV, oliën en chemicaliën. De levensduur bij buitengebruik is ongeveer 5 jaar.

Bekijk de specificaties

Raised labels

ONE2ID eprep resopal raised labels typeplaten weerbestendigDik polyester met een luxe en robuuste uitstraling, geschikt voor reliëf en ruwe, moeilijk beplakbare oppervlakken. Het labelmateriaal is zeer goed bestand tegen UV, oliën en chemicaliën en geschikt voor langdurig buitengebruik, bijvoorbeeld als typeplaatje. Verkrijgbaar in diverse kleuren. De witte uitvoering is bestand tegen kleurvervaging door UV en zonlicht.

Bekijk de specificaties

Gegoten vinyl

ONE2ID weerbestendige stickers buitengebruik gegoten vinylFlexibel labelmateriaal met een krachtige kleefstof. Labels van gegoten vinyl zijn geschikt voor kleine, ronde, gladde en ruwe oppervlakken. Het materiaal is zeer goed bestand tegen UV, oliën en chemicaliën en krimpt niet onder invloed van warmte en extreme temperatuursverschillen. De levensduur bij buitengebruik is ongeveer 8 jaar.

Bekijk de specificaties

Polyethyleen

ONE2ID weerbestendige watervaste tags buitengebruikEen voordelig alternatief voor aluminium en RVS labels en tags. Het krachtige materiaal bevat geen kleefstof, is vrijwel onscheurbaar en volledig recyclebaar. De niet-klevende tags zijn te bevestigen met tie-wraps, touw, nieten of metaaldraad. De tags worden ook veel gebruikt in etikethouders en voor big bags.

Bekijk de specificaties

Polypropyleen

ONE2ID weerbestendige watervaste etiketten polypropyleenEen kostenbesparende labeloplossing, geschikt voor o.a. big bags en stellingen. Het polypropyleen materiaal is gemakkelijker te recyclen dan polyester. De labels zijn leverbaar in een permanente, verwijderbare en extra sterke kleefstof. De levensduur bij buitengebruik is ongeveer 2 jaar.

Bekijk de specificaties

Zelf weerbestendige stickers printen

Als u zelf uw weerbestendige etiketten wilt printen, kunt u bij ons blanco etiketten op rol bestellen. Het voordeel van blanco labels is dat u deze zelf kunt bedrukken wanneer u ze nodig hebt. Onze labelspecialisten maken deze etiketten op maat voor de meest gangbare thermal transfer printers van merken als Zebra, SATO, Intermec, Altec, Brady, Toshiba, Datamax, TSC, Avery, Honeywell, Canon en Citizen.

U kunt de weerbestendigheid van de beprinting verhogen door de barcode stickers af te werken met een laminaat. Wij kunnen voor u los laminaat op maat maken of, als u het zichzelf makkelijk wilt maken, kiest u voor onze Print And Laminate labels. Met deze PALLabels kunt u zelf uw etiketten beprinten en direct lamineren. Bekijk onderstaande video om te zien hoe de constructie van het PALLabel werkt.

Advies over weerbestendige etiketten

Als u weerbestendige stickers zoekt waar u de eerstkomende jaren geen omkijken meer naar heeft, bent u bij ons aan het juiste adres. U kunt ervoor kiezen deze zelf te ontwerpen en bedrukken of u kunt dit aan ons uitbesteden. Ons productieteam produceert uw weerbestendige en watervaste etiketten voorzien van door u aangeleverde informatie. Bovendien werken zij de labels af met een mat laminaat om de levensduur te verlengen en de labelinformatie te beschermen.

Neem contact op met Sales Manager Anton Damen via +31 (0)172 769 123 en vertel hem voor welke toepassing u labels zoekt. Hij geeft u graag advies over weerbestendige labels die geschikt zijn voor uw werkomgeving. U kunt bij hem ook samples aanvragen.

Vraag het Anton
ONE2ID Anton Damen barcode labels