Weerbestendige etiketten

Etiketten die gedurende lange tijd buiten worden gebruikt, bijvoorbeeld op containers, bigbags of stellingen, moeten extreme omstandigheden kunnen doorstaan. ONE2ID levert robuuste, weerbestendige labels die de tand des tijds kunnen doorstaan, waardoor de product- of locatie-informatie langdurig leesbaar blijft.

ONE2ID etiket automotive instructies waarschuwingen motorkap

De invloed van het weer

Hitte, kou, UV, vocht en droogte zijn allemaal factoren die van invloed zijn op de levensduur van uw etiketten. Buitendeuren, windturbines, lichtmasten, pallets, kratten, zonnepanelen, voertuigen, fietsen, landbouwmachines, motoren, big bags, vaten, vloeistofcontainers, aggregaten, airconditioningsystemen en meer worden dagelijks blootgesteld aan extreme weersomstandigheden. Uit ervaring is gebleken dat identificatielabels voor buitengebruik vooral veel te lijden hebben onder UV-straling, waardoor:

ONE2ID etiketten voor langdurig gebruik buiten
  • kleefstoffen uitharden en uitdrogen.
  • scheurtjes (craquelé) ontstaan en labels afbrokkelen.
  • lichte kleuren vervagen.

De totale kosten voor het aanbrengen of vervangen van barcode labels ‘in het veld’ kunnen tot wel 100x hoger zijn dan de kosten voor de etiketten zelf. Concreet betekent dit dat als één label € 1,- kost, de kosten voor het aanbrengen of vervangen van de etiketten tussen de € 25,- en € 100,- bedragen. Het is dus belangrijk dat u een combinatie van het basismateriaal, de kleefstof en eventueel een laminaat kiest die weerbestendig en geschikt voor uw werkomgeving is.

Welke weerbestendige etiketten zijn geschikt voor u?

Om te bepalen welk labelmateriaal geschikt is voor uw toepassing, kijken wij samen met u naar het werkoppervlak, de temperatuur van de werkomgeving, de gewenste houdbaarheid van de labels en het beschikbare budget. Vervolgens kunnen wij u adviseren over het weerbestendige materiaal en type label dat past bij uw wensen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Witte of gemetalliseerde polyester labels.
  • Polyester raised labels.
  • Aluminium en metalen (RVS) tags.
  • Etiketten van gegoten vinyl.
  • Polypropyleen labels voor extreme omstandigheden.

De levensduur van bovenstaande materialen varieert van 2 jaar tot 30 jaar, afhankelijk van de combinatie van labelmateriaal, kleefstof en laminaat. Als u een of meerdere materialen van tevoren eerst wilt testen, kunt u samples aanvragen.

Zelf labels printen

Alle labelmaterialen zijn verkrijgbaar als blanco etiketten op rol of als voorbedrukte labels. Het voordeel van blanco labels is dat u deze zelf kunt bedrukken wanneer u ze nodig hebt. Onze labelspecialisten maken deze etiketten op maat voor de meest gangbare thermal transfer printers.

Als u het printen van de labels liever uitbesteedt, kunnen wij voorbedrukte labels leveren voorzien van door u aangeleverde informatie. Het merendeel van de voorbedrukte labels die wij produceren wordt afgewerkt met een mat laminaat om de levensduur te verlengen.

ONE2ID etiketten big bags buitengebruik polypropyleen
ONE2ID labels en borden - Anton Damen

Uw contactpersoon

Als u weerbestendige labels zoekt waar u de eerstkomende jaren geen omkijken meer naar heeft, bent u bij ons aan het juiste adres. Neem contact op met Sales Manager Anton Damen via +31 (0)172 769 123 voor advies over weerbestendige etiketten die geschikt zijn voor uw werkomgeving. U kunt ook een vrijblijvende offerte aanvragen. Klik hiervoor op onderstaande button en vertel ons voor welke toepassing u labels zoekt.

Stuur Anton een mail

Meer producten

Hittebestendige labels

ONE2ID aluminium tags met barcode

Oppervlaktebehandeling

ONE2ID paintmask label poedercoaten industrie

UV-bescherming

ONE2ID tags buitengebruik stelling big bags magazijn