Maatwerk barcode labels voor industrie en logistiek

Label adapter

De label adapter, in de markt ook wel bekend als een “place label here” etiket, is een veelgebruikte oplossing voor identificatie van plastic bakken, kratten en trolleys. Dankzij de label adapter kunt u eenvoudig permanent klevende labels verwijderen zonder lijmresten of residu achter te laten. De perfecte oplossing voor transport- en opslagmiddelen en locaties die met enige regelmaat opnieuw gelabeld moeten worden. Het materiaal is hittebestendig, krasvast en bestand tegen reiniging in wasstraten.

Hoe werkt de label adapter?

Bekijk onze instructievideo om te zien hoe de label adapter in de praktijk werkt bij het labelen van kratten en bakken. Wij ontwerpen en produceren het “place label here” etiket zelf in onze labelfabriek. Dit betekent dat wij dit volledig voor u op maat kunnen maken, aangepast aan het formaat van uw bakken en kratten en eventueel voorzien van uw bedrijfslogo of andere relevante informatie.

Wat is uniek aan de label adapter?

De label adapter is gemaakt van kunststof materiaal en heeft een permanente kleefstof, die goed hecht aan het oppervlak. Wat de label adapter zo uniek in gebruik maakt, is de speciale topcoat waarmee het etiket is afgewerkt. Deze topcoat maakt elk labelmateriaal dat erop wordt geplakt verwijderbaar.

Papier, polypropyleen of vinyl, alle materialen met een permanente kleefstof zijn eenvoudig te verwijderen, zelfs na langere tijd. Het verwijderde materiaal laat geen lijmresten of residu achter, dus u bent ervan verzekerd dat uw trolleys, kratten en andere transport- en opslagmiddelen schoon blijven. U kunt vervolgens het nieuwe LPN label of locatie-etiket zonder problemen opplakken.

ONE2ID label adapter magazijn kratten bakken karren

Waarvoor is de label adapter geschikt?

In magazijnen gebruikt men de label adapter voornamelijk voor identificatie van opslag- en transportmiddelen, zoals bakken en kratten, en locaties waarvan de inhoud maandelijks, wekelijks of zelfs dagelijks wijzigt. U hoeft hiervoor niet opnieuw etiketten van een duurder materiaal te bestellen. Een eenvoudig papieren LPN barcode label dat u zelf print volstaat. Dankzij de label adapter is zelfs een papieren sticker zonder problemen te verwijderen. De label adapter is bovendien een veelzijdig etiket, omdat het met gemak op gladde, ruwe en bewerkte oppervlakken kan worden gebruikt.

ONE2ID locatieborden magazijn met label adapter
ONE2ID Warehouse sign L-sign bulk storage long range scanning

U kunt het bijvoorbeeld gebruiken voor picklocaties, stellinglabels en zelfs magazijnborden. Als de locatie op de borden van tijd tot tijd wijzigt, vervangt u simpelweg het (barcode) label dat op het bord is aangebracht door een nieuw label. U hoeft dan geen nieuwe magazijnborden voor bijvoorbeeld uw bulklocaties te bestellen.

Onze labelontwerpers kunnen van elk gewenst materiaal een “place label here” sticker maken. Dit betekent dat u deze ook kunt toepassen in werkomgevingen waaraan specifieke eisen worden gesteld, zoals gekoelde en diepvries magazijnen, en opslaglocaties en palletstellingen die zich buiten bevinden.

Hoe gebruikt u de label adapter?

  • Bestel bij ONE2ID de label adapter in uw gewenste formaat.
  • Breng de label adapter etiketten aan op de bakken of kratten.
  • Print zelf uw (papieren) labels of serienummers met een thermal transfer printer.
  • Plak de geprinte barcode labels op de label adapter.
  • Verwijder de barcode labels wanneer het product of de opslaglocatie wijzigt.
ONE2ID place label here etiket label adapter magazijnlabels

Als u op zoek bent naar een voordelige oplossing voor het labelen van locaties die regelmatig wijzigen, kies dan voor de label adapter. U bespaart hiermee op schoonmaakkosten bij het verwijderen van de labels én u bespaart tijd bij het vervangen van de stickers. Wij kunnen de label adapter in diverse formaten en kleuren produceren, zelfs transparant, en indien gewenst voorzien van uw logo of URL. Volledig aangepast aan uw wensen. Heeft u nog vragen of wilt u het materiaal eerst testen? Neem dan contact op met onze adviseurs voor persoonlijk labeladvies of om samples aan te vragen.