Barcode labels

Zelf barcode etiketten maken

ONE2ID ontwerpt en produceert barcode stickers op rol voor toepassingen binnen o.a. magazijn en logistiek, elektronicabranche, elektrische industrie, laboratoria en automotive industrie. Wij maken alle etiketten met barcode op maat, geheel aangepast aan uw wensen, toepassingen en de vereisten van uw software. Onze labeladviseurs kunnen u alles vertellen over het juiste labelmateriaal, de kleefstof, het formaat, het barcode-ontwerp en het gebruik van kleur voor uw specifieke werkomgeving. Service naar onze klanten toe is binnen onze organisatie het voornaamste. Daarom ontwerpen, printen, leveren en installeren wij uw labels met de grootste zorg en oog voor detail.

ONE2ID hangtag met barcode magazijn en industrie

Als u zelf labels met barcodes wilt aanmaken, kunt u blanco etiketten op rol inkopen. U vertelt ons welk formaat, welke kleur en welk aantal u nodig hebt, dan leveren wij uw labels wanneer u deze nodig hebt. Wij kunnen u ook adviseren over een softwarepakket, waarmee u zelf uw streepjescode en barcode stickers kunt ontwerpen. Wilt u meer hierover weten of een gratis proefversie downloaden? Kijk dan op onze NiceLabel pagina.

Barcode ontwerp

Een goed barcode-ontwerp draagt bij aan een succesvol werkproces. Daarom passen wij het ontwerp van de barcode niet alleen aan het formaat van het label aan, maar we kijken ook naar het type barcode en het aantal karakters dat erin komt te staan. Zo kan in sommige situaties een 2D code, zoals datamatrix en QR, een effectievere oplossing zijn dan de standaard 1D barcode, de zogenaamde streepjescode. Wij kunnen u adviseren over het type barcode dat het meest geschikt is voor uw werkomstandigheden.


De voordelen van 1D barcode

De streepjescode is verreweg het meest gebruikte type barcode op barcode labels. Dit type barcode kan op alle formaten labels worden geprint. Waarom kiest u voor een 1D barcode?

 • De hoogte en breedte van de barcode zijn aan te passen aan het formaat van het label.
 • De 1D barcode is eenvoudig te scannen met een laserscanner. U hoeft geen high-tech scanners aan te schaffen.
 • Als u reeds beschikt over imagescanners, kunt u deze ook gebruiken voor het scannen van 1D barcodes.
 • Wanneer u overstapt naar een WMS met barcodes, zijn barcode labels met 1D barcode een voordelige oplossing.
ONE2ID barcode streepjescode labels ontwerpen

De voordelen van 2D barcode

Bedrijven die werken met imagescanners kiezen vaker voor barcode labels met een 2D barcode. Dit zijn bijvoorbeeld datamatrix codes en QR-codes. Waarom kiest u voor een 2D barcode?

 • 2D barcodes zijn met een imagescanner vanaf een grotere afstand te scannen dan streepjescodes met een laserscanner.
 • Er kunnen meer karakters, dus meer informatie, worden opgenomen in de 2D barcode dan in een 1D barcode.
 • De 2D barcode is zowel horizontaal als verticaal te scannen.
 • Een datamatrix of QR-code is zeer klein te ontwerpen zonder in te leveren op scanbaarheid.
 • Wanneer 25% van de barcode is beschadigd, is deze nog steeds te scannen.
ONE2ID datamatrix barcode 2D labels en etiketten

Diverse materialen voor barcode labels

Ons uitgebreide assortiment bestaat uit meer dan 1.800 producten en een breed scala aan labelmaterialen voor diverse toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Draden en kabels. Barcodelabels voor switchboards, patch panelen, UTP kabels, kabelbehuizing en automotive.
 • Voorraadbeheer en inventarisbeheer. Labels met barcode of datamatrix code voor kratten, pallets, computers, meubilair en gereedschap.
 • Beveiliging en authenticatie. Barcode stickers voor rating plates, inventarisidentificatie, productherkenning, anti-fraude (speciaal label materiaal zoals VOID, checkerboard en destructive).
 • Buitengebruik. Etiketten met barcodes voor metalen en plastic kratten, containers, trolleys & trailers, auto-onderdelen, ondergrondse buizen, langdurig vochtige werkomgevingen, diverse oppervlakken (metaal, hout, steen), elektriciteitskasten, machines en transportmateriaal.
 • Laboratoria. Barcodelabels voor plastic of glazen flessen voor chemisch gebruik, reageerbuisjes en pompen.
 • Printplaten. Hittebestendige barcode polyimide etiketten als identificatie vóór, tijdens en na het PCB productieproces en elektronische componenten.
 • Staalindustrie. Hittebestendige etiketten en zelf-dovende en niet-ontvlambare materialen voor aluminium, metaal, motoren en ovens.
 • Magazijn en logistiek. Etiketten met reguliere streepjescode (1D) of datamatrix code (2D) voor palletstellingen, picklocaties, bulklocaties, lange-afstandsscannen, magazijnvloer, dozen, kratten en omverpakkingen.
ONE2ID barcode labels printen logistiek en industrie

Uw contactpersoon

Al onze voorbedrukte labels en barcode stickers worden standaard op rol geleverd. De volgorde die u in de database aangeeft, is de volgorde waarop de etiketten op de rol zitten. Op deze manier kunt u de labels snel op de juiste locaties, producten of machines aanbrengen.

Voor meer informatie over het bestellen van barcode labels op rol of het zelf ontwerpen en bedrukken van barcode stickers, kunt u contact opnemen met Sales Manager Anton Damen.

Stuur Anton een mail
ONE2ID labels en borden - Anton Damen