Maatwerk barcode labels voor industrie en logistiek

Draagarmstelling labels

Het labelen van draagarmstellingen, ook wel langgoedstellingen genoemd, vereist een andere aanpak dan het identificeren van reguliere stellingen in uw magazijn. Bij de opslag van lange en/of zware goederen en bijvoorbeeld plaatmateriaal heeft u in uw werkomgeving vaak te maken met extra stof en vuil. Het materiaal van uw draagarmstelling labels moet hiertegen bestand zijn. Ook de plaatsing van de etiketten is een aandachtspunt, waarover zorgvuldig moet worden nagedacht. De adviseurs van ONE2ID helpen u graag om een passende oplossing te vinden.


ONE2ID draagarnstelling labels locatie stickers magazijn

Waar plaatst u de draagarmstelling labels?

Goede identificatie is onmisbaar in elk magazijn, maar het labelen van draagarmstellingen kan een uitdaging zijn. Maakt u gebruik van enkelzijdige of dubbelzijdige draagarmstellingen? Combineert u draagarmopslag met legborden? Wat is de aanrijdroute van uw heftrucks, reachtrucks of zijladers? Het antwoord op deze vragen is van invloed op de plaatsing van de labels.

Daarnaast is het type stukgoed dat u opslaat mede bepalend voor de locatie van de etiketten. Spoelen, rollen en pallets zullen minder snel aan de zijkant uitsteken dan metalen balken, stalen buizen of gipsplaten, die de zichtbaarheid van bepaalde delen van de stelling beperken.

Onze adviseurs denken graag met u mee om te bekijken of u de draagarmstelling labels het beste aan bijvoorbeeld de zijkant of de voorkant van de draagarm kunt aanbrengen of aan de voet van de staander.

ONE2ID draagarmstelling labels barcode etiketten magazijn

Labelmateriaal voor draagarmstellingen

Onze labelontwerpers produceren etiketten voor diverse types draagarmstellingen, zoals

  • regulier.
  • draagarm in combinatie met houten of stalen legborden.
  • haspelstelling.

Bij het opslaan en vervoeren van lange en zware materialen binnen het magazijn is er een grotere kans dat de locatie etiketten beschadigen. Daarom adviseren wij het gebruik van labelmateriaal dat tegen een stootje kan, zoals anisotropisch magneet, sterk polypropyleen of het krachtige polyester materiaal waarmee wij raised labels maken. Dankzij de extreme kleefkracht en de afwerking met een sterk laminaat zijn deze materialen bestand tegen vocht, oliën, chemicaliën, UV en weersinvloeden, en daarmee ook geschikt voor buitengebruik.

Samplemateriaal aanvragen
ONE2ID draagarmstelling etiketten magazijnlabels weerbestendige etiketten

Draagarmstelling labels: geel of multikleur?

Wanneer u aan magazijnlabels voor stellingen denkt, denkt u waarschijnlijk direct aan gele labels. Dit is, samen met wit, een kleur die vaak gebruikt wordt voor stellinglabels. Enkelkleurige labels zijn een eenvoudige oplossing voor het labelen van uw draagarmstellingen. Maar er kleven ook nadelen aan. Als uw stellingen 3 niveaus of hoger gaan, adviseren wij het gebruik van multikleuren etiketten met hoogtekleuren. Het werken met kleur biedt diverse voordelen.

  • Kleuren zorgen voor contrast en creëren overzicht.
  • Kleurherkenning kost minder tijd dan het lezen van tekst.
  • Kleuren stimuleren nauwkeuriger en sneller werken.
ONE2ID magazijnlabels draagarmstelling barcode labels kleurcodering

In magazijnen waar de gangpaden tussen de stellingen smaller zijn dan de standaard, ook wel bekend als het VNA systeem (Very Narrow Aisle), zijn labels met kleurcodering vrijwel onmisbaar. Uw operators hoeven niet langer omhoog te turen in een smalle ruimte om de locatie sticker te lezen. Zij zoeken simpelweg op kleur om te bepalen welke locatie zij nodig hebben. Zo kunnen zij tijd besparen en snel en efficiënt werken.

Om het effect van werken met kleur te versterken, werken onze labelontwerpers uw voorbedrukte labels af met een mat laminaat. Dit absorbeert het licht van diverse lichtbronnen, zodat kleuren en labelinformatie ook op hoogte goed leesbaar blijven.

Tips en advies

Zoals u ziet, heeft ONE2ID diverse mogelijkheden voor uw draagarmstelling labels. Voor elk materiaal geldt echter, als het oppervlak niet vrij is van stof, vuil en vettigheid, zal geen enkel labelmateriaal langdurig blijven plakken. Voorafgaand aan de labelapplicatie is het dus belangrijk om de ondergrond goed schoon te maken. Met onze installatietools kunt u zelf eenvoudig uw labels aanbrengen. U kunt er ook voor kiezen om de schoonmaak en de montage uit te besteden aan onze installatiepartner. Hiervoor kunt u bij uw labelbestelling een vrijblijvende prijs opvragen.

Neem contact op met onze adviseurs voor persoonlijk advies over labels en installatie of om een afspraak te maken.

Stel uw vraag

Download hier onze brochure Magazijn & Logistiek

ONE2ID magazijnborden stellingborden vloerlabels locatiecodering