Maatwerk barcode labels voor industrie en logistiek

Veelzijdige kunststof labels

Kunststof labels zijn zeer veelzijdig en kunnen dus voor een groot aantal toepassingen worden ingezet. Enkele voorbeelden zijn productidentificatie, magazijnlabels, draadcodering, kabelcodering en identificatie in laboratoria. De plastic labels van ONE2ID zijn leverbaar in diverse materialen, maten en kleuren. Voor langdurige en slijtvaste identificatie van uw eigendommen en materialen kunt u bij ons kiezen uit:

Weet u al welk materiaal u nodig hebt en wilt u zelf etiketten printen? Bekijk dan ons aanbod aan formaten en kleuren in de labelshop. Voor advies over de geschikte kunststof labels voor de locatiecodering in uw magazijn of distributiecentrum kunt u contact opnemen met onze labelexperts.

Polyester labels

Polyester etiketten zijn zeer veelzijdig in gebruik. Checkerboard labels zijn bijvoorbeeld een goede keuze als u op zoek bent naar fraudebestendige labels. Deze security labels hebben een sterke kleefkracht en laten bij verwijdering een schaakbordpatroon achter op het oppervlak. Zo kunt u altijd zien dat er een poging is gedaan om het etiket te verwijderen.

Raised labels zijn gemaakt van duurzaam polyester en een ideale, kostenbesparende oplossing voor gegraveerde typeplaatjes. Dit type kunststof label kan op zowel gladde als ruwe oppervlakken worden aangebracht en heeft een goede chemische resistentie. Onze raised labels zijn in diverse kleuren en formaten beschikbaar en kunnen volledig voor u op maat worden gemaakt.

Labelmateriaal voor typeplaatjes

Naast de wat meer luxe raised label optie voor identificatie van uw producten en machines bent u ook voor eenvoudige polyester typeplaatjes bij ONE2ID aan het goede adres. Deze kunststof labels zijn breed inzetbaar en standaard leverbaar in wit en zilver. De sterke kleefkracht maakt dat dit type label geschikt is voor toepassingen bij lage en hoge temperaturen, variërend van -40°C tot +150°C.

PALLabel: een speciaal typeplaatje

Als u zelf uw typeplaatjes wilt printen én lamineren, is ons PALLabel een geschikte oplossing. Deze Print And Laminate (PAL) labels kunt u zelf bedrukken met een thermal transfer printer. Dankzij de unieke vouwconstructie kunt u dit kunststof label vervolgens gemakkelijk zelf lamineren, direct na het printen. De informatie op het etiket blijft hiermee langdurig beschermd, zodat u zich de komende jaren geen zorgen meer hoeft te maken over de leesbaarheid en scanbaarheid van uw labels. De toepassingen van PALLabels variëren van logistieke identificatie met barcodes en laboratoriumidentificatie tot het gebruik op ruwe oppervlakken, zoals geverfd staal of aluminiumlegering. In onze labelshop vindt u een overzicht van onze standaardformaten en kleuren.

Bekijk de standaardformaten

Polypropypleen etiketten

Onze polypropyleen (PP) etiketten zijn de meest populaire keuze voor gebruik in magazijnen en distributiecentra, bijvoorbeeld voor locatielabels. Het materiaal van deze kunststof labels is goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) en zeer geschikt voor toepassing op kunststoffen, metalen en staal, zoals liggers van palletstellingen.

Als u in een omgeving werkt met wisselende magazijnlocaties, bieden onze verwijderbare etiketten (Repositionable labels) uitkomst. Deze labels zijn gemakkelijk te verwijderen en te hergebruiken zonder dat ze aan kleefkracht verliezen. Bijkomend voordeel is dat er geen lijmresten achterblijven op het oppervlak, dus daarmee bespaart u schoonmaakkosten. Wij kunnen ook polypropyleen labels leveren die geschikt zijn voor gebruik in gekoelde magazijnen, diepvries- en koelcellen. Deze diepvriesetiketten zijn extreem koudebestendig en hebben een sterke kleefkracht.

ONE2ID magazijnlabels met kleur stellingen
ONE2ID Repositionable polypropyleen labels herbruikbaar verwijderbaar
ONE2ID magazijnlabels met kleur

Vinyl labels

Onze flexibele vinyl labels zijn perfect te gebruiken op gebogen en gladde oppervlakken, zoals reageerbuisjes, draden, kabels en voor productidentificatie. De etiketten zijn chemisch resistent en bestand tegen oliën, waardoor u ervan verzekerd bent dat de informatie op het label goed leesbaar en scanbaar blijft. De permanente kleefkracht houdt het etiket vast op zijn plaats, zodat u dit ook zonder problemen buiten kunt gebruiken.

Naast standaard vinyl labels kunt u bij ONE2ID zelflaminerende labels bestellen. Deze wikkellabels draait u rondom bijvoorbeeld een draad of een kabel, waarna u het vastplakt met een transparant laminaat, dat de barcode en andere gegevens op het etiket langdurig beschermt. Ook leveren we Destructible etiketten van gemetalliseerd vinyl. Deze security etiketten brokkelen af bij verwijdering, zodat u duidelijk kunt zien wanneer het label is aangetast.

Polyethyleen labels

U kunt er ook voor kiezen om uw producten, pallets, stellingen of locaties te identificeren met een polyetyhleen label. De polyethyleen (PE) TAG Extreme is bij uitstek geschikt voor locaties en producten waarvan de gegevens in weer en wind leesbaar moeten blijven. Het sterke, vrijwel onscheurbare plastic materiaal kan voorzien worden van teksten, barcodes en locatiecodes en is gemakkelijk te bevestigen met bijvoorbeeld metaaldraad, tie-wraps, nieten of touw.

De TAG gaat niet alleen lang mee, maar dankzij de monostructuur kan het materiaal ook worden gerecycled. Een duurzame oplossing voor labelling. Perfect voor gebruik bij logistieke en industriële toepassingen.

ONE2ID TAG weerbestendig etiket buitengebruik met barcode

Uw contactpersoon voor kunststof labels

De labelspecialisten van ONE2ID maakt alle kunststof labels volledig op maat, voorzien van door u gespecificeerde variabele informatie, zoals barcodes, datamatrix codes, QR codes, teksten, logo’s, iconen en symbolen. Dankzij de laminaat finish bent u verzekerd van een UV- en krasbestendig resultaat.

Sales Manager Anton Damen adviseert u graag over het juiste materiaal en de juiste lay-out voor uw toepassing. U kunt ook een afspraak met hem maken voor een gratis assessment van uw werkomgeving op basis waarvan hij een labeladvies kan uitbrengen. Als u niet zoveel tijd hebt, kunt u ook een adviesgesprek via Teams, WhatsApp of Facetime inplannen.

Vraag het Anton
ONE2ID barcode labels Anton Damen