Vloerlabels voor ieder magazijn

Hebt u er wel eens bij stilgestaan dat het kiezen van de juiste vloerlabels voor uw magazijn kan bijdragen aan een sneller en efficiënter werkproces? Uw magazijnvloer wordt dagelijks blootgesteld aan heftrucks, reachtrucks, karretjes en ander rollend materieel. Het type identificatie van bijvoorbeeld uw bulklocaties of laad- en losplaatsen moet dan ook een weloverwogen keuze zijn. Uw werkomgeving en de gewenste duurzaamheid van de vloerlabels zijn hierbij leidend. Hieronder vindt u verschillende oplossingen voor vloeridentificatie.

ONE2ID vloerlabel magazijnvloer met datamatrix barcode

Vloerlabels bij alleen rollend materieel

Als u in een omgeving werkt met weinig heftruckverkeer, zijn de Economy labels een voordelige, hoogwaardige keuze voor uw magazijnvloer. De etiketten zijn gemaakt van duurzaam materiaal en hebben een krasvaste toplaag van lexaan, zodat uw barcode goed scanbaar blijft en de tekst goed leesbaar. Een slimme oplossing voor een klein budget en voor u op maat te maken.

Deze kunststof labels worden vaak toegepast in magazijnen met veel rolverkeer, zoals karretjes, en op locaties waar weinig tot geen heftrucks of reachtrucks rijden. Ondanks de krasvaste toplaag zijn de Economy labels echter kwetsbaarder dan onze oplossing voor magazijnen met veel heftruckverkeer, de floor frame kits. Het label in deze floor frame kits wordt namelijk beschermd door het metalen frame en een plexiglas afdekplaatje. Een voordeel van het Economy magazijn vloerlabel is wel dat het zeer snel aan te brengen is en indien nodig met weinig moeite weer verwijderd kan worden.

Ik kan er een kwartier tot een half uur mee winnen als de stickers goed werken. En deze werken gewoon goed. Het laminaat van deze stickers is makkelijk schoon te maken en beter scanbaar.

Van Bemmel & Kroon – Zoeterwoude

ONE2ID vloerlabels vloermarkering labels magazijnvloer

Vloerlabels bij gemiddeld tot veel heftruckverkeer

Werklocaties waar elke dag honderden pallets worden verplaatst en heftrucks af- en aanrijden vereisen een robuuste oplossing voor identificatie. De floor frame kits zijn hiervoor bij uitstek geschikt. Deze kits zijn leverbaar in een standaard en een extreme versie, beide voorzien van een metalen frame, met of zonder gaten.


De standaard floor frame kit heeft een rechthoekig frame met een dikte van 1,5mm, dat geschikt is voor locaties met gemiddeld heftruckverkeer. De extreme versie daarentegen is 3mm dik en ovaal van vorm, waardoor het een minimale stootweerstand heeft vanuit elke aanrijhoek mede dankzij de aflopende zijkanten. Ideaal voor locaties met veel heftruckverkeer en zowel binnen als buiten te monteren.

ONE2ID vloerframes magazijn floor frame
ONE2ID ovaal frame magazijnvloer bulklocatie

Het vloerframe is met zelftappende betonschroeven te verankeren in de magazijnvloer of u kunt industriële kit gebruiken om het aan de vloer te bevestigen. Het vloerlabel in het frame is standaard leverbaar in wit of geel en kan worden voorzien van een barcode, datamatrix code en/of alfanumerieke informatie. Dankzij het vervangbare plexiglas afdekplaatje is uw codering langdurig beschermd. Een duurzame oplossing voor langdurige identificatie van bulklocaties in magazijnen met gemiddeld tot veel heftruckverkeer.

Montage van vloerlabels en vloerframes

Er zijn verschillende manieren om de vloerlabels die wij aanbieden te bevestigen. Het Economy label is het enige type vloeridentificatie dat zelfklevend is. Dankzij de krachtige kleefstof hecht het label snel aan het oppervlak, waardoor het eenvoudig aan te brengen is. Indien nodig is het ook relatief gemakkelijk weer te verwijderen. Download onze handleiding voor meer informatie.

De floor frames kunnen op twee verschillende manieren worden bevestigd:

  • Vastschroeven met herbruikbare, zelftappende industriële schroeven. Hiervoor is boren in de magazijnvloer noodzakelijk. Als u kiest voor een floor frame met gaten, is dit inclusief de vier schroeven die u nodig hebt voor de montage.
  • Vastkitten met industriële kit. Hiervoor hoeft u niet te boren in de magazijnvloer. Dit type industriële kit is toepasbaar op vrijwel alle materiaalsoorten. De kit blijft na uitharden elastisch, waardoor het frame iets meegeeft wanneer er tegenaan wordt gereden. Als u reguliere kit zou gebruiken, is er een grotere kans op breken van het frame wanneer er tegenaan wordt gestoten. Dankzij de industriële kit kunnen de floor frames tegen een stootje en daarmee ook de vloerlabels in de frames.

Bekijk onderstaande instructievideo voor montage met industriële kit of download onze gratis handleiding.Vloermarkering

Als aanvulling op uw vloerlabels en vloerframes kunt u ook losse vloermarkering bestellen, zoals dots, hoekstukken, T-stukken en kruisstukken. Deze zijn perfect te gebruiken om looppaden aan te duiden of bepaalde locaties in uw magazijn af te bakenen, zoals bulklocaties, opslaglocaties, inbound- en outboundplaatsen. Op deze manier kunt u de vloermarkering gebruiken als onderdeel van een Lean werkmethode voor magazijninrichting, zoals 5S.

ONE2ID magazijn vloermarkering voetstappen labels
ONE2ID vloermarkering inbound opslag bulklocatie
ONE2ID vloermarkering magazijnvloer
ONE2ID vloermarkering magazijn belijning dots hoekstukken

Optimaliseer uw werkproces

Bij ONE2ID hebt u de keuze uit een breed assortiment aan etiketten en identificatie-oplossingen om uw werkproces en de doorstroom van goederen in uw magazijn te optimaliseren. Als vloerlabels in uw magazijn geen optie zijn, kunt u ook kiezen voor bulklocatie borden. Wij ontwerpen en produceren uw vloerlabels en magazijnborden volledig volgens uw specificaties. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van onze installatieservice. Meer weten? Download onze brochure Magazijn & Logistiek.

Download brochure

ONE2ID produceert labels voor: