Maatwerk barcode labels voor industrie en logistiek

Kratlabels

Kratlabels zorgen voor overzicht in uw magazijn en helpen om fouten bij opslag en transport te voorkomen. Elke krat of bak krijgt een uniek label, waarop informatie over de locatie en inhoud staat vermeld. Door eenvoudig de barcode te scannen kunt u alle kratten intern gemakkelijk volgen, zodat u altijd weet waar in het proces welk product of welke bestelling zich bevindt.

ONE2ID kratlabel inventarisbeheer

Welk labelmateriaal kiest u voor kratlabels?

Binnen de logistieke branche kunt u kiezen uit een scala aan kratten en bakken, die allemaal gelabeld moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan draaibakken, (Euronorm) stapelbakken, transportbakken, nestbare bakken, opslagkratten, distributiebakken, beugelbakken, perfoboxen, vleeskratten en Eurotec bakken. Daarnaast stelt iedere werkomgeving weer andere eisen aan etiketten en materialen die worden gebruikt.

ONE2ID label adapter magazijn kratten bakken karren
ONE2ID Kratlabels baklabels track and trace magazijnlabels

Gebruikt u bijvoorbeeld transportbanden om uw bakken te vervoeren? Worden uw kratten buiten opgeslagen? Worden de bakken en kratten vaak gereinigd? Al deze aspecten spelen mee bij het kiezen van een geschikt labelmateriaal. Daarom produceren wij kratlabels van verschillende labelmaterialen. Om ervoor te zorgen dat u snel en efficiënt kunt werken, plaatsen wij tussen elk label een perforatie. Zo kunt u de etiketten gemakkelijk afscheuren en snel aanbrengen. Voor een langere levensduur kunnen wij de kratlabels ook voorzien van een beschermend laminaat.

Polyester kratlabels

Het grootste deel van de kratlabels die wij op maat maken, is gemaakt van polyester labelmateriaal. Dit materiaal kan tegen een stootje en gaat lang mee. De polyester etiketten die wij produceren hebben een krachtige kleefkracht en voldoen aan Reach en RoHS richtlijnen. Bovendien zijn ze zeer goed bestand tegen chemicaliën, hoge temperaturen en veranderende weersomstandigheden. Wij werken de polyester kratlabels standaard af met een mat of een glanzend laminaat, afhankelijk van uw wensen. Dit laminaat beschermt de barcode en informatie op het label tegen:

  • krassen door het op- en afstapelen van kratten.
  • mechanische beschadigingen door vervoer over transportbanden.
  • uv-licht bij langdurig buitengebruik.
ONE2ID kratlabels baklabels buiten transportband stapelbare kunststofbakken

Papieren kratlabels

Een van de meest gebruikte materialen voor kratlabels is papier. Het voordeel van papier is dat het voordelig in aanschaf is en u dit materiaal gemakkelijk zelf kunt beprinten met een tafelmodel printer. Een nadeel van papieren labels met een permanente kleefstof is dat ze niet eenvoudig te verwijderen zijn en niet bestand zijn tegen beschadigingen en industriële schoonmaakmiddelen. U zult zien dat de labels bij regelmatig gebruik snel afbrokkelen en als u ze wilt verwijderen, blijven er altijd resten van het etiket en de lijm achter.

ONE2ID kratlabels etiketten stapelbare bakken opslag magazijn

Verwijderbare kratlabels

Als u de voorkeur geeft aan papieren labels, maar niet elke keer lijm- en etiketresten van uw bakken wilt schrobben, combineer de kratlabels dan met onze label adapter. Dit type label is ook wel bekend als een “place label here” etiket of “placard holder”. Dankzij het speciale materiaal van de label adapter kunt u eenvoudig papieren etiketten van uw bakken en kratten verwijderen zonder dat er lijmresten achterblijven. Vervolgens print u zelf een nieuw barcode label, dat u op de label adapter plakt.

Natuurlijk kunt u ook voorbedrukte barcode labels voor uw bakken en kratten bij ons bestellen, zodat u de rollen labels klaar heeft liggen wanneer u deze nodig heeft. Wij maken het “place label here” etiket volledig voor u op maat. Dat betekent dat u precies het formaat krijgt dat u nodig hebt voor identificatie van uw stapelbare of nestbare bakken en kratten. Als u wilt, kunnen wij ook uw bedrijfslogo, URL of pictogrammen toevoegen.

Bekijk de video om een korte demonstratie van het “place label here” etiket te zien.

ONE2ID place label here etiket label adapter magazijnlabels

Advies over kratlabels

Als u persoonlijk advies wilt over kratlabels of wilt weten welk labelmateriaal geschikt is voor uw kratten, bakken, dozen en kisten, neem dan contact op met labelspecialist Anton Damen. Bij hem kunt u ook gratis samples aanvragen van de diverse labelmaterialen.

Vraag het Anton
ONE2ID Anton Damen barcode labels