Maatwerk barcode labels voor industrie en logistiek

Barcode labels lamineren

Wanneer u labels bestelt, of het er nu 1.000 of 10.000 zijn, wilt u zich de komende jaren natuurlijk geen zorgen hoeven te maken over de zichtbare identificatie van uw machines, producten, componenten, computers, telefoons, stellingen, locaties of kabels. Met de keuze voor het juiste labelmateriaal en de juiste kleefstof bent u ervan verzekerd dat uw etiketten, na de juiste applicatie en bij correct gebruik, langdurig op hun plaats blijven. Minstens zo belangrijk is de keuze voor een laminaat.

De voordelen van lamineren

Bij ONE2ID wordt het merendeel van alle voorbedrukte labels voorzien van een laminaat. Een laminaat geeft uw etiketten niet alleen een professionele finish, maar het heeft ook een beschermende werking, die de levensduur en de leesbaarheid van uw etiketten vergroot. Dankzij de toevoeging van een laminaat zijn uw labels bestand tegen:

  • UV-straling.
  • Krassen.
  • Agressieve schoonmaakmiddelen.
  • Mechanische beschadiging.
  • Oliën.
  • Chemicaliën.
ONE2ID mat laminaat etiketten magazijn industrie

Wilt u meer weten over het voordeel van lamineren van voorbedrukte etiketten en de verschillende soorten laminaten? Lees dan ons blog.

Lees ons blog

Mat laminaat

De labelontwerpers van ONE2ID werken uw labels af met een mat laminaat. Een mat laminaat op bijvoorbeeld stellinglabels maakt kleuren dieper en helderder en laat de geprinte tekst en/of barcode er scherper uitzien. Dit bevordert de scanbaarheid van uw labels, omdat het matte laminaat op het etiket geen licht weerkaatst van lichtbronnen zoals LED-lampen en TL-buizen. De barcode kan dus sneller door de scanner worden uitgelezen en uw operators kunnen de informatie op het etiket sneller lezen.

ONE2ID barcodelabels met laminaat
ONE2ID magazijnlabels met mat laminaat

Op de foto ziet u duidelijk het verschil in leesbaarheid tussen een stellingetiket met een mat laminaat (bovenaan) en een glanzend laminaat (onderaan). De lichtbron blokkeert de informatie op het onderste label volledig, terwijl zowel de barcode als de oogleesbare informatie op het bovenste label, onder dezelfde lichtbron, nog duidelijk leesbaar zijn.

Laminaat op maat

Als u geen voorbedrukte, maar blanco etiketten op rol wilt bestellen, kunt u het bijbehorende laminaat er los bij bestellen. Het laminaat wordt in het door u gewenste formaat gestanst, zodat u dit zelf op uw etiketten kunt aanbrengen na het bedrukken. U hebt bij ons de keuze uit de volgende types laminaat:

  • Polypropyleen.
  • Polyester (glans, mat, UV-resistent of chemisch-resistent).
  • Polycarbonaat (Lexaan).

Voor nog meer gebruiksgemak kunt u voor onze PALLabels kiezen. Deze Print And Laminate labels zijn zowel blanco als (deels) voorbedrukt leverbaar en kunnen direct na het printen eenvoudig worden afgewerkt met het aangehechte laminaat. Bekijk hieronder onze korte demo.

Uw contactpersoon

Neem contact op met Sales Manager Anton Damen via op +31 (0)172 769 123 als u meer wilt weten over het lamineren van barcode labels. U kunt ook samples aanvragen om labels met mat laminaat in uw werkomgeving te testen.

Stuur Anton een mail
ONE2ID barcode labels Anton Damen