Maatwerk barcode labels voor industrie en logistiek

Hittebestendige etiketten

Industriële processen stellen hoge eisen aan het type labels dat voor identificatie wordt gebruikt. Hierbij kunt u denken aan processen als verven, poedercoaten, natlakken, solderen, chemisch voorbehandelen, KTL lakprocessen, autoclaaf processen (sterilisatie) en printplaat (PCB) productie.

De barcode labels worden hierbij vaak blootgesteld aan extreem hoge temperaturen of agressieve industriële reinigingsmiddelen, waartegen een eenvoudig papieren label niet bestand is. ONE2ID heeft een groot aanbod aan hittebestendige materialen die tot zeer hoge temperaturen gebruikt kunnen worden. Deze kunt u zelf bedrukken met een thermal transfer printer en bijpassend printerlint.

In onze labelshop vindt u een overzicht van de materialen die wij u op rol kunnen leveren. Kies het materiaal, de kleur en het formaat en vraag snel een vrijblijvende offerte aan.

ONE2ID pcb labels polyimide kapton etiketten printen

Materialen voor hittebestendige etiketten

Polyester

Polyester stickers zijn een goede keuze als u op zoek bent naar eenvoudige, hittebestendige etiketten als typeplaatje voor identificatie van materialen, behuizingen, elektromotoren, auto-onderdelen, machines en producten als televisies, beeldschermen en telefoons.

Deze krachtige labels zijn standaard leverbaar in wit en zilver, geschikt voor binnen- en buitengebruik en bestand tegen kortstondige temperaturen tot 250°C en continutemperaturen tot +150°C. Het labelmateriaal is bestand tegen oliën en chemicaliën en krimpt bijna niet, met uitzondering van gebruik bij extreem hoge temperaturen.

ONE2ID typeplaatje automotive component id

Polyester etiketten zijn te gebruiken op o.a. de volgende oppervlakken: kunststof, polypropyleen, polyethyleen, polycarbonaat, polystyreen, plastic, karton, hout, papier, aluminium, RVS, gegalvaniseerd en verchroomd metaal, gepoedercoat en gelakt staal, glas, en op ruwe, gladde, ronde en geruwde ondergronden.


Checkerboard etiketten

Industriële identificatie moet niet alleen lang leesbaar en scanbaar zijn, maar vaak ook goed beveiligd zijn tegen misbruik en fraude. Daarvoor zijn polyester Checkerboard etiketten bij uitstek geschikt. Deze beveiligingslabels laten bij verwijdering een afdruk achter op het oppervlak, zodat een eventuele poging tot verwijdering duidelijk zichtbaar is.

ONE2ID fraudebestendige labels VOID etiket checkerboard

De Checkerboard labels hebben een hittebestendigheid tot +150°C bij kortstondige verhitting. Wij adviseren de fraudebestendige labels niet gedurende lange tijd op hoge temperaturen te gebruiken om te voorkomen dat de gemetalliseerde (zilveren) toplaag transparant wordt.


Polyimide

Werkt u binnen de elektronicabranche aan de productie van printplaten? Dan adviseren wij polyimide (Kapton®) hittebestendige labels. Deze etiketten kunnen tot +400°C gebruikt worden, waarna de identificatie nog steeds prima leesbaar is. Ideaal voor gebruik vóór, tijdens en na het PCB productieproces.

Investeer in hittebestendige etiketten

Dankzij onze jarenlange ervaring met labelproductie kennen wij de ins en outs van identificatie voor industriële toepassingen. Als u bij ons hittebestendige stickers bestelt, kunt u erop vertrouwen dat u lang profijt zult hebben van uw etiketten. Wij maken uw hittebestendige labels op maat volgens uw specificaties. Onze labelontwerpers kunnen uw stickers bijvoorbeeld voorzien van barcodes, QR codes en kleine (data)matrix codes, bedrijfslogo, pictogrammen, teksten en cijfers.

Wij streven ernaar onze dienstverlening en de kwaliteit van onze materialen te verbeteren met elke opdracht die wij afronden. Daarom testen wij onze materialen uitgebreid op duurzaamheid en bedrukking, waarbij de inktlinten zo op de materialen worden afgestemd dat wij een langdurige bedrukking kunnen garanderen, ook in omgevingen die een hoge hittebestendigheid vereisen.

ONE2ID Polyimide kapton etiketten voor PCB

Uw contactpersoon

Wij kunnen uw stickers voorbedrukt leveren volgens uw specificaties, maar u kunt er ook voor kiezen om blanco etiketten op rol te bestellen en zelf uw hittebestendige labels te bedrukken. Al onze hittebestendige materialen kunnen met een thermal transfer printer bedrukt worden. Voor meer informatie of advies op maat kunt u contact opnemen met labelexpert Anton Damen.

Stuur Anton een mail
ONE2ID barcode labels Anton Damen