Al 10 jaar de enige barcodespecialist die u nodig heeft

Hittebestendige etiketten

Industriële processen stellen hoge eisen aan het type labels dat voor identificatie wordt gebruikt. Hierbij kunt u denken aan processen als:

 • Verven.
 • Poedercoaten en natlakken.
 • Solderen.
 • Chemisch voorbehandelen.
 • KTL lakprocessen.
 • Autoclaaf processen (sterilisatie).
 • Printplaat (PCB) productie.
 • Automotive.

De identificatie labels worden vaak blootgesteld aan hoge temperaturen, waarvoor u niet kunt volstaan met een eenvoudig papieren label. ONE2ID heeft een groot aanbod aan hittebestendige materialen die tot zeer hoge temperaturen gebruikt kunnen worden. Deze kunt u zelf bedrukken met een thermal transfer printer en bijpassend printerlint.

ONE2ID pcb labels polyimide kapton etiketten printen

Materialen voor hittebestendige etiketten

Polyester

Polyester stickers zijn een goede keuze als u op zoek bent naar eenvoudige, hittebestendige etiketten als typeplaatje voor identificatie van materialen, behuizingen, elektromotoren, auto-onderdelen, machines en producten als televisies, beeldschermen en telefoons.

Deze krachtige labels zijn standaard leverbaar in wit en zilver, geschikt voor binnen- en buitengebruik en bestand tegen kortstondige temperaturen tot 250°C en continutemperaturen tot +150°C. Het labelmateriaal is bestand tegen oliën en chemicaliën en krimpt bijna niet, met uitzondering van gebruik bij extreem hoge temperaturen.

ONE2ID typeplaatje automotive component id

Polyester etiketten zijn te gebruiken op o.a. de volgende oppervlakken: kunststof, polypropyleen, polyethyleen, polycarbonaat, polystyreen, plastic, karton, hout, papier, aluminium, RVS, gegalvaniseerd en verchroomd metaal, gepoedercoat en gelakt staal, glas, en op ruwe, gladde, ronde en geruwde ondergronden.


Checkerboard etiketten

Industriële identificatie moet niet alleen lang leesbaar en scanbaar zijn, maar vaak ook goed beveiligd zijn tegen misbruik en fraude. Daarvoor zijn polyester Checkerboard etiketten bij uitstek geschikt. Deze beveiligingslabels laten bij verwijdering een afdruk achter op het oppervlak, zodat een eventuele poging tot verwijdering duidelijk zichtbaar is.

ONE2ID fraudebestendige labels VOID etiket checkerboard

De Checkerboard labels hebben een hittebestendigheid tot +150°C bij kortstondige verhitting. Wij adviseren de fraudebestendige labels niet gedurende lange tijd op hoge temperaturen te gebruiken om te voorkomen dat de gemetalliseerde (zilveren) toplaag transparant wordt.


Polyimide

Werkt u binnen de elektronicabranche aan de productie van printplaten? Dan adviseren wij polyimide (Kapton®) hittebestendige labels. Deze etiketten kunnen tot +400°C gebruikt worden, waarna de identificatie nog steeds prima leesbaar is. Ideaal voor gebruik vóór, tijdens en na het PCB productieproces.


Aluminium

Voor de metalen productie- en verwerkingsbranche kunt u kiezen voor aluminium hittebestendige labels en tags van verschillende kwaliteiten die ontworpen zijn om gedurende langere tijd extreem hoge temperaturen tot +600°C te kunnen weerstaan. Hierna is de bedrukking nog prima uit te lezen met bijvoorbeeld een barcode scanner. De aluminium labels en tags kunnen worden gebruikt voor identificatie van bijvoorbeeld:

 • Inventaris.
 • Work-in-progress producten.
 • Staven en walsblokken.
 • Warme vloeistofpijpen.
 • Warmtebehandeling van veren.
 • Spoelen en stangen.
ONE2ID aluminium tags met barcode

Hittebestendige etiketten voor een duurzame investering

Dankzij onze jarenlange ervaring met labelproductie kennen wij de ins en outs van identificatie voor industriële toepassingen. Als u bij ons hittebestendige stickers bestelt, kunt u erop vertrouwen dat u lang profijt zult hebben van uw etiketten. Wij maken uw hittebestendige labels op maat volgens uw specificaties. Onze labelontwerpers kunnen uw stickers bijvoorbeeld voorzien van barcodes, QR codes en kleine (data)matrix codes, bedrijfslogo, pictogrammen, teksten en cijfers.

ONE2ID Polyimide kapton etiketten voor PCB

Wij streven ernaar onze dienstverlening en de kwaliteit van onze materialen te verbeteren met elke opdracht die wij afronden. Daarom testen wij onze materialen uitgebreid op duurzaamheid en bedrukking, waarbij de inktlinten zo op de materialen worden afgestemd dat wij een langdurige bedrukking kunnen garanderen, ook in omgevingen die een hoge hittebestendigheid vereisen.

Uw contactpersoon

Wij kunnen uw stickers voorbedrukt leveren volgens uw specificaties, maar u kunt er ook voor kiezen om blanco etiketten op rol te bestellen en zelf uw hittebestendige labels te bedrukken. Al onze hittebestendige materialen kunnen met een thermal transfer printer bedrukt worden, zelfs de aluminium tags. U bestelt simpelweg het blanco materiaal dat u nodig hebt in het gewenste formaat, zodat u de labels zelf kunt drukken met daarop de productspecifieke, variabele informatie.

Behalve over hittebestendige etiketten adviseren wij u ook graag over de juiste thermal transfer printer en bijbehorende printerlinten die zijn afgestemd op het door u bestelde materiaal. Zo bent u ervan verzekerd dat uw labels langdurig leesbaar zijn, zelfs in de meest extreme omstandigheden.

Voor meer informatie of persoonlijk advies kunt u contact opnemen met labelexpert Anton Damen.

Stuur Anton een mail
ONE2ID labels en borden - Anton Damen