Het belang van stellinglabels

Correcte identificatie is onmisbaar in elk logistiek proces. Toch zijn er veel magazijnen waar nog niet met (barcode) labels wordt gewerkt of waar het ontwerp van de locatie-aanduiding verbeterd kan worden. Voor elke warehouse manager die een efficiënter werkproces nastreeft waarin operators sneller kunnen werken en minder fouten maken, ontwerpt ONE2ID stellinglabels op maat.

Palletstelling labels

Zowel in grote als kleine magazijnen is het belangrijk om de palletlocaties op de stellingen duidelijk zichtbaar te maken. Of u nu met barcodes werkt of niet, palletstelling labels die onduidelijk en onleesbaar zijn of zelfs helemaal ontbreken, kunnen op den duur voor omzetverlies zorgen. Bedenk eens hoeveel u kunt besparen wanneer uw operators geen tijd meer hoeven te verspillen met het zoeken naar een locatie om een pallet te picken of weg te zetten. En wat te denken van de tijd die het kost als de scanner de barcode niet in één keer kan lezen, omdat de barcode te klein, te onscherp of beschadigd is? Tijd is geld en het laatste wat u wilt, is geld verliezen, terwijl een doeltreffende oplossing binnen handbereik is.


ONE2ID gele magazijnlabels met barcode scannen

Hoe duidelijker het ontwerp van uw palletstelling labels, hoe efficiënter er in uw magazijn gewerkt kan worden. Onze labelontwerpers creëren een ontwerp dat volledig is afgestemd op de werksituatie in uw magazijn. Wilt u een 2D datamatrix code in plaats van een 1D barcode op uw barcode labels? Wilt u controlegetallen (check digits) toevoegen? Wilt u verticale stellinglabels in plaats van horizontale labels? Het is allemaal mogelijk. In overleg met u stellen wij een ontwerp op dat aansluit bij de werkwijze van uw logistieke medewerkers. In onze kennisbank vindt u voorbeelden van labelontwerpen van horizontale stellinglabels en verticale palletstelling labels die wij reeds voor onze klanten hebben gemaakt.

Pickstelling labels

Een ander proces in uw magazijn dat net zo gevoelig, en misschien nog wel gevoeliger, is voor het maken van fouten, is het order picken. Op de picklocaties is vaak weinig ruimte tussen de verschillende bakken en lades, wat betekent dat ook de etiketten dicht op elkaar staan. Een fout bij het scannen is dus zo gemaakt en dat kan verstrekkende gevolgen hebben.

Voor alle verschillende manieren van order picken kunnen wij een passend pickstelling label ontwerpen. Of u nu per order of per artikel pickt, sequentieel of parallel, met vingerscanners werkt of gebruik maakt van voice picking met check digits, u krijgt een labelontwerp dat al deze processen optimaal ondersteunt. Neem een kijkje in onze kennisbank voor een greep uit de picklocatie labels die wij voor onze klanten hebben ontworpen.

ONE2ID etiketten magneetlabels pickstelling magazijn locatielabels

Labels voor verticale opslagsystemen

In veel magazijnen wordt voor het order picken gewerkt met zowel traditionele stellingen als verticale opslagsystemen, zoals een Kardex kast, paternosterkast of een Modula lift. Naast de reguliere stellinglabels kunt u bij ons ook labels bestellen die geschikt zijn voor deze vormen van opslag. Elk label wordt op maat gemaakt, dus of u nu met grote kratten of kleine bakjes werkt in uw Kardex kast, onze barcode etiketten sluiten perfect aan op uw werkwijze.

ONE2ID barcode labels kardex kast paternosterkast modula lift

Gele of multikleuren stellinglabels?

Doorgaans zijn geel en wit de voornaamste kleuren van de stellinglabels in een magazijn. Wij adviseren echter het gebruik van multikleuren labels voor uw palletstellingen, waarbij elke kleur gekoppeld is aan een stellinghoogte. In magazijnen met stellingen van 3 niveaus en hoger kunt u hiermee een significante efficiëntieslag maken.

ONE2ID stellingetiketten magazijn kleuren
ONE2ID magazijn etiketten met hoogtekleuren

Kleuren worden sneller herkend door de hersenen dan teksten. In de praktijk betekent dit dat uw operators sneller een locatie herkennen wanneer zij deze associëren met een kleur. Dit bevordert niet alleen de snelheid van werken, maar ook foutloos werken. Meer informatie over de voordelen van kleur voor het orderproces in uw magazijn leest u in ons blogartikel over magazijnoptimalisatie.

ONE2ID stellinglabel magazijn kleuren barcodes
ONE2ID magazijnlabel barcodes kleur controlegetal

Vragen over stellinglabels

Bent u nieuwsgierig welk labelontwerp wij adviseren voor uw magazijn? Wilt u materialen testen? Of wilt u meer informatie over het gebruik van kleurcodering voor uw palletstelling labels? Neem dan contact op met Sales Manager Jeroen Wijs via +31 (0)172 769 123 voor een afspraak op locatie of een videogesprek.

Weet u al welke stellinglabels u wilt bestellen? Stuur Jeroen een mail inclusief een plattegrond van uw magazijn.

Stuur Jeroen een mail
ONE2ID Jeroen Wijs labelexpert en adviseur

Download hier onze brochure Magazijn & Logistiek

ONE2ID magazijnlabels barcode labels locatieborden