Maatwerk barcode labels voor industrie en logistiek

Het belang van stellinglabels

Correcte identificatie is onmisbaar in elk logistiek proces. Toch zijn er veel magazijnen waar nog niet met (barcode) labels wordt gewerkt of waar het ontwerp van de locatie-aanduiding verbeterd kan worden. Vaak is dit een omvangrijk project dat tijd en inzet kost, maar onze adviseurs helpen u graag bij het bepalen van een geschikte locatiecodering voor uw magazijn. Ons productieteam maakt uw stellinglabels geheel op maat, zodat u kunt profiteren van een efficiënt werkproces met snellere omlooptijden en minder pickfouten.

ONE2ID magazijnlabels gele stellinglabels met barcode

Palletstelling labels

Geen enkel magazijn kan zonder duidelijk zichtbare en optimaal leesbare palletlocaties op de stellingen. Of u nu met barcodes werkt of niet, palletstelling labels die onduidelijk en onleesbaar zijn of zelfs helemaal ontbreken, kunnen op den duur voor omzetverlies zorgen.

Bedenk eens hoeveel u kunt besparen wanneer uw operators geen tijd meer hoeven te verspillen met het zoeken naar een locatie om een pallet te picken of weg te zetten. En wat te denken van de tijd die het kost als de scanner de barcode niet in één keer kan lezen, omdat de barcode te klein, te onscherp of beschadigd is? Tijd is geld en het laatste wat u wilt, is geld verliezen, terwijl een doeltreffende oplossing binnen handbereik is.

ONE2ID locatielabels met barcode magazijn Flinders
ONE2ID draagarmstelling etiketten magazijnlabels weerbestendige etiketten

Onze ontwerpers zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van multilevel magazijnlabels voor alle typen stellingen, zoals palletstellingen, doorrijstellingen, shuttlestellingen, inrijstellingen en draagarmstellingen. Wij kunnen uw barcode labels niet alleen in het juiste formaat maken, maar ook met het materiaal dat geschikt is voor uw werksituatie. Denk bijvoorbeeld aan verwijderbare etiketten of magnetische etiketten voor locaties die veel wijzigen of diepvriesetiketten voor gekoelde magazijnen.

Pickstelling labels

Een ander proces in uw magazijn dat net zo gevoelig, en misschien nog wel gevoeliger, is voor het maken van fouten, is het order picken. Op de picklocaties en in legbordstellingen is vaak weinig ruimte tussen de verschillende bakken en lades, wat betekent dat ook de etiketten dicht op elkaar staan. Een fout bij het scannen is dus zo gemaakt en dat kan verstrekkende gevolgen hebben.

Voor alle verschillende manieren van order picken kunnen wij een passend pickstelling label ontwerpen. Of u nu per order of per artikel pickt, sequentieel of parallel, met vingerscanners werkt of gebruik maakt van voice picking met check digits, u krijgt een labelontwerp dat al deze processen optimaal ondersteunt. Neem een kijkje in onze kennisbank voor een greep uit de picklocatie labels en legbordstelling labels die wij voor onze klanten hebben ontworpen.

ONE2ID etiketten magneetlabels pickstelling magazijn locatielabels

Labels voor verticale opslagsystemen

In veel magazijnen wordt voor het order picken gewerkt met zowel traditionele stellingen als verticale opslagsystemen, zoals een Kardex kast, paternosterkast of een Modula lift. Naast de reguliere magazijnlabels kunt u bij ons ook labels met locatienummering bestellen die geschikt zijn voor deze vormen van opslag. Elk label wordt op maat gemaakt, dus of u nu met grote kratten of kleine bakjes werkt in uw Kardex kast, onze barcode etiketten sluiten perfect aan op uw werkwijze.

ONE2ID barcode labels kardex kast paternosterkast modula lift

Gele of multikleuren stellinglabels?

Doorgaans zijn geel en wit de meest gekozen kleuren voor magazijnlabels. Wij adviseren echter het gebruik van multikleuren labels voor uw palletstellingen, waarbij elke kleur gekoppeld is aan een stellinghoogte. In magazijnen met stellingen van 3 niveaus en hoger kunt u hiermee een significante efficiëntieslag maken. Daarnaast is het werken met kleur een perfecte aanvulling op de 5S-methode, of een vergelijkbare Lean werkmethode, die u hanteert in uw magazijn.

Kleuren worden door de hersenen sneller herkend dan teksten. In de praktijk betekent dit dat uw operators sneller een locatie herkennen wanneer zij deze associëren met een kleur. Dit bevordert niet alleen de snelheid van werken, maar ook foutloos werken. Meer informatie over de voordelen van kleur voor het orderproces in uw magazijn leest u in ons blogartikel over magazijnoptimalisatie.

Bekijk hieronder de ervaringen van onze klant totaalBED met multilevel stellinglabels met barcode en kleurcodering.

ONE2ID multikleuren magazijnlabels pallet etiketten vloerlabels locatieborden barcode

Problemen met scannen

Een goed ontworpen magazijnlabel kan snel gelezen en gescand worden, wat een snelle doorvoer en uitgifte van goederen bevordert. Uit praktijkervaring en feedback van onze klanten is echter gebleken dat het scannen van stellinglabels soms problemen oplevert. Enkele oorzaken hiervoor zijn:

  • Slechte verhouding tussen de hoogte en breedte in de barcode.
  • Te weinig contrast tussen de barcode en de achtergrond.
  • Slechte beprinting.
  • Ongeschikt labelmateriaal.
  • Onduidelijk of verwarrend labelontwerp.
  • Enkelkleurige of monotone achtergrond.
ONE2ID barcode labels scannen magazijn

De labelontwerpen van ONE2ID bieden voor al deze oorzaken een oplossing. Om te bepalen welke lay-out het meest geschikt is voor uw barcode labels, kijken wij o.a. naar de toepassing, de aanwezige lichtbronnen en het gebruik van kleur. Op basis hiervan creëren onze ontwerpers een lay-out die geoptimaliseerd is voor uw werksituatie, zodat u op termijn de vruchten kunt plukken van uw investering.

ONE2ID Magazijnlabel multikleuren 6 hoogtes
ONE2ID magazijnlabel barcodes kleur controlegetal
ONE2ID magazijnlabels met kleur en datamatrix barcode

Labelontwerp stellinglabels

Hoe duidelijker het ontwerp van uw stellinglabels is, hoe efficiënter er in uw magazijn gewerkt kan worden. Labels voor palletstellingen met onderdoorgangen hebben bijvoorbeeld een ander ontwerp nodig, dan standaard palletstellingen. Combineert u picklocaties met pallet- en bulkopslag in uw stellingen? Ook die werkwijze vereist een speciale label lay-out. Onze labelontwerpers creëren een ontwerp dat volledig is afgestemd op de werksituatie in uw magazijn. Samen met u kijken we naar de indeling en magazijncodering van de locaties in uw WMS om de juiste opbouw van het locatie label te bepalen.

ONE2ID Stellinglabels onderdoorgang opslag magazijn
ONE2OID Palletstelling labels onderdoorgang long range scannen

Vervolgens gaan we kijken naar de invulling van uw magazijnlabels, bijvoorbeeld met een 2D datamatrix code in plaats van een 1D barcode (streepjescode). Wilt u controlegetallen (check digits) toevoegen of verticale stellinglabels op staanders in plaats van horizontale magazijnlabels op liggers? Het is allemaal mogelijk. Bovendien werken wij uw labels af met een mat laminaat om de leesbaarheid te versterken. In onze kennisbank vindt u voorbeelden van labelontwerpen van horizontale stellinglabels en verticale palletstelling labels die wij reeds voor onze klanten hebben gemaakt.

ONE2ID gele magazijnlabels barcode stellingen locatie stickers magazijn
ONE2ID magazijnlabels schuine barcodes verticale barcodes scannen
ONE2ID gele magazijnlabels palletstelling stickers

Vragen over stellinglabels

Bent u nieuwsgierig welk labelontwerp wij adviseren voor uw magazijncodering? Wilt u materialen testen of wilt u meer informatie over het gebruik van kleurcodering bij uw magazijn nummering? Neem dan contact op met Sales Manager Anton Damen of download onze gratis brochure voor een compleet overzicht van ons aanbod labels, locatieborden en vloeridentificatie voor uw magazijn.

Ik heb een vraag
ONE2ID Anton Damen barcode labels

Download hier onze brochure Magazijn & Logistiek

ONE2ID magazijnborden stellingborden vloerlabels locatiecodering