Maatwerk barcode labels voor industrie en logistiek

Bevestigen van locatieborden

In uw magazijn is de keuze voor het type identificatie van bijvoorbeeld bulklocaties, zones en in- en outbound opslaglocaties mede afhankelijk van de hoeveelheid werkverkeer. Wanneer heftrucks en reachtrucks dagelijks af en aan rijden, zijn vloerlabels niet aan te bevelen. In plaats daarvan kunt u kiezen voor magazijnborden die u bevestigt aan het plafond. Er zijn verschillende opties om de magazijnborden aan uw plafond te bevestigen:

  • Ophangen met magneten, met of zonder kettingen.
  • Bevestigen aan een staaldraadkabel.
  • Ophangen met het ID-RAIL systeem.
  • Vastschroeven of bevestigen met tie-wraps, magneten of sterk klevend dubbelzijdig tape.
ONE2ID locatieborden magazijn stellingen
ONE2ID magazijnborden locatieborden ophangen inbound opslag bulklocatie

Magneten

Als uw plafond is samengesteld uit golfplaten, metaal of stalen balken, kunt u locatieborden bevestigen met kettingen, haken en krachtige potmagneten. Dit is een gemakkelijke manier om borden te bevestigen als uw plafond niet te hoog is en er op de bulklocaties niet te hoog wordt gestapeld. Elke magneet kan per stuk 10 kilo dragen, dus u bent ervan verzekerd dat de borden langdurig op hun plek blijven hangen.

ONE2ID borden met reflectief etiket scannen bulklocatie inbound outbound
ONE2ID locatieborden voorraadlocatie koelcel scanborden

In koelmagazijnen en diepvriescellen, waar standaardmaterialen niet bruikbaar zijn, kan het gebruik van magneten eveneens een effectieve oplossing zijn. Onze ontwerpers monteren krachtige schroefmagneten aan de borden, zodat u deze direct aan het plafond kunt bevestigen om uw zones of andere opslaglocaties te identificeren. Doorgaans adviseren wij voor de identificatie van locaties in gekoelde magazijnen een L-bord met een hoek van 30º of 60º in combinatie met een retro reflective label. Dit type label vergroot de scansnelheid van de long range scanner tot wel 4x en maakt het scannen van de barcode over langere afstanden mogelijk.

Staaldraad

Afhankelijk van het type bord dat u kiest, kunt u een staaldraad spannen boven de bulklocaties of zones in uw magazijn. U kunt de magazijnborden, zoals ons clip-on bord, dan simpelweg om de staaldraad klikken. Dit maakt het eenvoudig om borden te verplaatsen, vervangen of toe te voegen, wanneer opslaglocaties wijzigen of komen te vervallen.

ONE2ID magazijnbord clip-on bulklocatie

ID-RAIL Systeem

ONE2ID locatieborden magazijn ophangen magazijnborden

Als de voorraadlocaties in uw magazijn zich direct naast elkaar bevinden, is ons ID-RAIL systeem een slimme oplossing. Dit systeem bestaat uit dunne buizen die aan staaldraad hangen en met verbindingsstukken aan elkaar worden vastgemaakt. Hiermee kunt u alle locatieborden op dezelfde hoogte hangen en creëert u een overzichtelijke werkomgeving die efficiëntie bevordert en het maken van fouten helpt voorkomen. Dankzij de buizenconstructie blijven de borden stabiel boven de diverse locaties hangen en zijn ze minder gevoelig voor bijvoorbeeld windvlagen.

ONE2ID ophangen locatieborden magazijn stellingborden gangpad

Overige bevestigingsopties

Naast bovengenoemde opties zijn er nog meer manieren om locatieborden in uw magazijn op te hangen. Bij een houten plafond kunt u gebruik maken van schroefogen of schroefhaken, waaraan u de borden met kettingen bevestigt.

Als u stellingborden of gangpadborden vastmaakt aan de kopse kant van een palletstelling, kunt u ook kiezen voor tie-wraps, sterk klevend dubbelzijdig tape, krachtige magneten of dubbele C-haken. Deze, en meer, installatietools kunt u bestellen bij onze adviseurs.

ONE2ID aisle sign L-sign warehouse location sign

Advies over het bevestigen van locatieborden

Om de goederenstroom in uw magazijn dagelijks zo goed en snel mogelijk te laten verlopen is het belangrijk dat bulklocaties gemakkelijk gescand en gelezen kunnen worden vanuit een heftruck, een man-up of vanaf de grond. Onze adviseurs kunnen u meer vertellen over het type bord dat geschikt is voor uw magazijn en hoe u dit het beste kan bevestigen.

Als u de montage liever uitbesteedt, kunnen wij de installatie van de borden laten verzorgen door onze ervaren partner MDO Technics. Neem contact met ons via +31 (0)172 769 123 of mail voor meer informatie of om een afspraak of videogesprek in te plannen.

Download hier onze brochure Magazijnborden & Vloeridentificatie

ONE2ID magazijnborden stellingborden vloerlabels vloerframes magazijncodering