Bevestigen van locatieborden

In uw magazijn is de keuze voor het type identificatie van de bulklocaties mede afhankelijk van de hoeveelheid werkverkeer. Wanneer heftrucks en reachtrucks dagelijks af- en aanrijden, zijn vloerlabels niet aan te bevelen. In plaats daarvan kunt u kiezen voor magazijnborden die u bevestigt aan het plafond. Er zijn verschillende opties om de magazijnborden aan uw plafond te bevestigen:

  • Ophangen met potmagneten en kettingen.
  • Bevestigen aan een staaldraadkabel.
  • Ophangen met het ID-RAIL systeem.
  • Vastschroeven of bevestigen met tie-wraps, magneten of sterk klevend dubbelzijdig tape.
ONE2ID locatieborden magazijn stellingen
ONE2ID ID-RAIL borden bulklocatie ophangen

Potmagneten en kettingen

ONE2ID borden met reflectief etiket scannen bulklocatie inbound outbound

Als uw plafond is samengesteld uit golfplaten, metaal of stalen balken, kunt u locatieborden bevestigen met kettingen, haken en krachtige potmagneten. Dit is een gemakkelijke manier om borden te bevestigen als uw plafond niet te hoog is en er op de bulklocaties niet te hoog wordt gestapeld. Elke magneet kan per stuk 10 kilo dragen, dus u bent ervan verzekerd dat de borden langdurig op hun plek blijven hangen.

Staaldraad

Afhankelijk van het type bord dat u kiest, kunt u een staaldraad spannen boven de bulklocaties. U kunt de magazijnborden, zoals ons clip-on bord, dan simpelweg om de staaldraad klikken. Dit maakt het eenvoudig om borden te verplaatsen, vervangen of toe te voegen, wanneer opslaglocaties wijzigen of komen te vervallen.

ONE2ID locatieborden magazijn ophangen staaldraad

ID-RAIL Systeem

ONE2ID locatieborden magazijn ophangen magazijnborden

Als de voorraadlocaties in uw magazijn zich direct naast elkaar bevinden, is ons ID-RAIL systeem een slimme oplossing. Dit systeem bestaat uit dunne buizen die aan staaldraad hangen en met verbindingsstukken aan elkaar worden vastgemaakt. Hiermee kunt u alle locatieborden op dezelfde hoogte hangen en creëert u een overzichtelijke werkomgeving die efficiëntie bevordert en het maken van fouten helpt voorkomen. Dankzij de buizenconstructie blijven de borden stabiel boven de diverse locaties hangen en zijn ze minder gevoelig voor bijvoorbeeld windvlagen.

Overige bevestigingsopties

Naast bovengenoemde opties zijn er nog meer manieren om locatieborden in uw magazijn op te hangen. Bij een houten plafond kunt u gebruik maken van schroefogen of schroefhaken, waaraan u de borden met kettingen bevestigt. Als u borden vastmaakt aan de kopse kant van een palletstelling, kunt u ook kiezen voor tie-wraps, sterk klevend dubbelzijdig tape, krachtige magneten of dubbelzijdige C-haken. Deze, en meer, installatietools kunt u bestellen bij onze adviseurs.

ONE2ID ophangen locatieborden magazijn stelling

Advies over het bevestigen van locatieborden

Om de goederenstroom in uw magazijn dagelijks zo goed en snel mogelijk te laten verlopen is het belangrijk dat bulklocaties gemakkelijk gescand en gelezen kunnen worden vanuit een heftruck, een man-up of vanaf de grond. Sales Manager Jeroen Wijs kan u meer vertellen over het type bord dat geschikt is voor uw magazijn en hoe u dit het beste kan bevestigen.

Als u de montage liever uitbesteedt, kunnen wij de installatie van de borden laten verzorgen door onze ervaren partner MDO Technics. Neem contact op met Jeroen via +31 (0)172 769 123 of stuur hem een mail voor meer informatie of om een afspraak of videogesprek in te plannen.

ONE2ID Jeroen Wijs labelexpert en adviseur

Download hier onze brochure Magazijnborden

ONE2ID brochure magazijnborden locatieborden