Maatwerk barcode labels voor industrie en logistiek

Overzichtelijke palletstelling labels

Leestijd: 5 minuten

Een goed ingedeeld magazijn is een essentieel onderdeel van het logistieke proces. Hierbij valt te denken aan efficiënte rij- en looproutes, overzichtelijk voorraadbeheer en natuurlijk duidelijke identificatie van uw palletstellingen, doorrolstellingen, inrijstellingen, draagarmstellingen en picklocaties. Als specialist in het produceren van locatie labels voor magazijn en logistiek kan ONE2ID u hierbij ondersteunen.

ONE2ID stellinglabels magazijn

Palletstelling labels op maat gemaakt

ONE2ID maakt uw locatie stickers volledig voor u op maat. In onze kennisbank vindt u voorbeelden van labelontwerpen die wij reeds hebben gemaakt voor onze klanten. Om te bepalen welk type label het beste past binnen uw magazijn, maken wij een afspraak bij u op locatie. Zo kunnen wij een correcte analyse maken van uw situatie en uw wensen in kaart brengen. Hiervoor kijken wij onder andere naar:

 • Het type stelling in uw magazijn: palletstelling, doorrolstelling, inrijstelling of draagarmstelling.
 • De kleur van uw stellingen.
 • De hoogte, breedte en het profiel van de liggers en staanders.
 • Het materiaal van uw huidige locatielabels (permanent, verwijderbaar, magneet).
 • Het ontwerp van uw huidige labels (barcode, oogleesbare tekst, pijlen, controlegetallen).
 • De afstand voor het lezen en scannen van het label.
 • De gebruikte lichtbronnen (TL, LED etc.).
 • Het type scanner dat uw operators gebruiken.
 • Het gebruik van 1D of 2D barcodes, teksten, kleuren en pijlen.
ONE2ID magazijnlabels inrijstelling

U ziet, wij denken met u mee om u werk uit handen te nemen en kosten te besparen. Wij analyseren bijvoorbeeld uw barcodes om te zien hoe wij het aantal karakters kunnen vormgeven in een locatiecodering, die duidelijk te lezen en herkennen is voor uw order pickers. Ook vertellen wij u graag meer over de voordelen van het werken met multikleuren palletstelling labels. Gebruikt u liever standaard gele magazijnlabels? Ook deze kunnen wij op maat voor u ontwerpen.

Barcode labels met kleurcodering

De dynamiek van onze huidige economie vraagt van magazijnen en logistieke centra om aan steeds meer eisen te voldoen. De constant toenemende vraag naar snellere leveringen legt bovendien meer druk op de output binnen de logistiek. Het risico op oververmoeide werknemers die onverhoopt fouten maken wordt hiermee groter. Daarom adviseren wij het werken met kleur op locatielabels voor uw stellingen, of dit nu reguliere palletstellingen zijn, doorrolstellingen, draagarmstellingen, legbordstellingen of inrijstellingen. Multilevel magazijnlabels met kleurcodering dragen significant bij aan een snelle doorstroom van goederen in uw magazijn.

Onze klant totaalBED werkt al enkele jaren met palletstelling labels met kleurcodering. In onderstaande video vertellen de directeur bedrijfsvoering en de magazijn manager over hun ervaringen met het werken met kleur en de positieve bijdrage die het levert aan hun werkprocessen.

Hoe werken palletstelling labels met kleurcodering?

U brengt het multikleuren palletstelling label aan op de eerste ligger van uw stellingen, waar het gescand kan worden. Vervolgens brengt u op de diverse niveaus de bijbehorende hoogtekleuren aan. De palletniveaus zijn hiermee voorzien van effectieve identificatie, namelijk onderscheidende kleuren die snel te herkennen zijn.

Dankzij het gemak van kleurherkenning worden uw operators minder belast, waardoor zij, naarmate de dag vordert, alerter blijven en minder gevoelig zijn voor het maken van fouten. Hierdoor neemt het aantal pickerrors af in uw magazijn af en groeit het aantal tevreden klanten.

Het is ook mogelijk om hoogtekleuren met barcode te bestellen voor scannen op hoogte, bijvoorbeeld wanneer u werkt met reachtrucks met camera of met smalle gangen trucks (VNA). Als uw stellingen een combinatie zijn van pallet- en picklocaties, kunnen onze labelontwerpers verschillende lay-outs in één multilevel ontwerp integreren.

ONE2ID magazijnlabels stellingen met kleuren

Ik heb bewust voor deze labels gekozen. Je moet het simpel houden, Jip en Janneke, zodat mensen van buitenaf die hier komen werken ook direct zien dat bijvoorbeeld blauw hoogte 2 is.
CJ-ICM Logistics B.V. – Rilland

Welk labelmateriaal hebt u nodig?

Het labelontwerp dat u kiest, kunnen wij op maar liefst 9 verschillende materialen printen, afhankelijk van de eisen van uw werkomgeving. Om te bepalen welk labelmateriaal het meest geschikt is voor uw magazijn, zijn twee criteria doorslaggevend:

 • Het type stelling.
 • De omgevingstemperatuur.

De combinatie van bovenstaande criteria bepaalt het type labelmateriaal dat wij adviseren. Enkele voorbeelden:

Permanent en verwijderbaar

Gepoedercoate stellingen zijn gemakkelijker te beplakken met diverse labelmaterialen dan stellingen waarvan de liggers gewalst zijn. Voor stellingen met gepoedercoate liggers kunt u bij een normale omgevingstemperatuur volstaan met een permanent polypropyleen etiket dat langdurig blijft plakken. Hetzelfde materiaal kunnen wij ook als verwijderbaar etiket leveren.

ONE2ID Magazijnlabels stellingen opslag multikleuren gele stickers

Diepvriesetiket

Werkt u in een gekoeld of diepvriesmagazijn met (extreem) lage temperaturen? Dan bent u voor de gepoedercoate liggers het beste af met ons Freezer label. Dit diepvriesetiket kan bij een temperatuur van -25ºC worden aangebracht en is bestand tegen een temperatuur van -55ºC.

ONE2ID Diepvriesetiket koelcel vriescel gekoeld magazijn

Magneten

Tegenwoordig zien we ook meer gegalvaniseerde stellingen, al dan niet met popnagels, waarop reguliere etiketten niet blijven plakken. In dat geval adviseren wij het gebruik van krachtige magnetische etiketten. Hiermee bent u ervan verzekerd dat uw etiketten langdurig blijven zitten.

ONE2ID magneten magazijnstelling legbordstelling

Block Out en retro-reflective

Als u over bestaande magazijnlabels heen wilt plakken, kunt u kiezen voor Block Out labels. Deze hebben een zwarte achtergrond, die de informatie op het onderliggende label verbergt. Voor onderdoorgangen van stellingen waarvan de barcode etiketten op hoogte worden geplaatst, kunt u ook gebruik maken van retro reflective labels die de straal van de long range scanner sneller weerkaatsen.

ONE2ID retro reflective labels magazijnlabels long range scannen

Installatie van palletstelling labels

Download onze gratis stap-voor-stap handleiding voor een snelle en efficiënte installatie van uw magazijnlabels. U kunt bij ONE2ID ook diverse installatietools bestellen voor het reinigen van oppervlakken en het nauwkeurig aanbrengen van de labels.

Als u de installatie van de palletstelling labels niet zelf kunt of wilt doen, kan onze partner MDO Technics deze taak op zich nemen. Zij beschikken over diverse teams die ervaren zijn in het installeren van stellinglabels, picklabels (ook voor paternosterkasten, Kardex kasten of Modula liften), locatieborden en vloeridentificatie. Neem contact op met onze adviseurs voor meer informatie.

ONE2ID magazijnlabels installatie MDO

Persoonlijk advies over palletstelling labels

Wilt u meer weten over de barcode labels die wij voor uw palletstellingen op maat kunnen maken? Maak dan vrijblijvend een afspraak met Sales Manager Anton Damen via +31 (0)172 769 123 voor een gratis assessment. Hij geeft u graag persoonlijk advies en tips voor het optimaliseren van uw magazijninrichting.

Klik op onderstaande button om gratis samples aan te vragen van labelmateriaal dat geschikt is voor uw magazijn.

Samples aanvragen
ONE2ID Anton Damen barcode labels

Download hier onze brochure Magazijn & Logistiek

ONE2ID magazijnborden stellingborden vloerlabels locatiecodering