Maatwerk barcode labels voor industrie en logistiek

Werken met kleur

Leestijd: 3 minuten

De herkenbaarheid en leesbaarheid van uw stellinglabels zijn essentieel voor een succesvol werkproces in uw magazijn. De goederen moeten tenslotte op de juiste plek in het magazijn worden opgeslagen en bij de juiste klanten worden afgeleverd. Hiervoor is een goed warehouse management systeem met bijbehorende software en barcode labels onmisbaar. Als u gewend bent om met alleen gele of witte labels te werken, bieden magazijnlabels met verschillende kleuren en het gebruik van corresponderende hoogtekleuren een nieuw perspectief met diverse voordelen.

Werken met kleur op liggers en staanders


Scannen op de eerste ligger

Heeft u in uw magazijn te maken met pallets die vaak verkeerd worden weggezet of bent u veel tijd kwijt aan het zoeken naar goederen en het herstellen van orders? Kies dan voor hoogtekleuren op de liggers. Elke locatie wordt gekoppeld aan een kleur, waardoor uw heftruckchauffeurs minder tijd kwijt zijn om een locatie te vinden. Zij scannen de barcode op het horizontale stellinglabel dat op de eerste ligger is bevestigd en herkennen de locatie aan de kleur. Dankzij het gemak van kleurherkenning worden zij minder belast en blijven zij, naarmate de dag vordert, alerter en minder gevoelig zijn voor het maken van fouten.


Opslag en picklocaties combineren

Worden de picklocaties in uw magazijn bevoorraad vanuit de bulklocaties die zich er direct boven bevinden? Of combineert u op een andere manier opslaglocaties met grijplocaties in dezelfde palletstelling? Ook dan kunt u gebruik maken van kleurcodering op uw stellingliggers. Voor de locaties op de grond en op ooghoogte ontwerpt ons productieteam enkelkleurige labels die u op de onderste ligger kunt plaatsen. De multikleurenlabels met hoogtekleuren kunt u vervolgens op de hogere liggers plaatsen. Zo houdt u de magazijnnummering overzichtelijk voor uw operators en binnen uw WMS-software. Vanzelfsprekend kunnen wij ook alleen multikleuren picklocatie labels maken voor uw afzonderlijke pickstellingen.


Man-ups en inventarisatie

Werkt u met man-ups of reachtrucks en scannen uw operators op hoogte? Ook dan is kleur de beste keuze. Onze labelontwerpers voegen in dat geval een barcode (streepjescode, datamatrix code of QR code) toe aan uw hoogtekleuren, die gekoppeld is aan uw software. Dezelfde code komt ook weer van pas bij de jaarlijkse voorraadtelling.


ONE2ID man-up barcode etiketten magazijnlabels

Palletstelling met onderdoorgang

Als uw reguliere palletstellingen worden afgewisseld met stellingen met een onderdoorgang, ontwerpen wij verticale stellinglabels voor de staanders in plaats van de liggers. Uw operators scannen de barcode van de locatiecodering nog steeds beneden, maar nu vanaf het magneetlabel op de staander. Klik op bijgaande afbeelding om te zien hoe wij palletstelling labels op de liggers en staanders combineren en welke plaatsing wij adviseren voor de labels op de staanders.

ONE2ID Stellinglabels onderdoorgang magazijnlabels staander

Klantervaring werken met kleur

Alle voordelen van het werken met kleur vindt u op deze pagina, maar het beste bewijs dat dit systeem werkt, zijn natuurlijk ervaringsdeskundigen. De operators van onze klant totaalBED werken al enkele jaren tot volle tevredenheid met multikleuren stellinglabels in hun magazijn. In onderstaande video vertellen de directeur bedrijfsvoering en de magazijn manager waarom zij hiervoor hebben gekozen en wat voor hen de voordelen zijn van kleurcodering op magazijnlabels.

De voordelen van werken met kleur

1. SNEL WERKEN
De hersenen herkennen kleuren onbewust, zonder erbij na te denken, in tegenstelling tot teksten en cijfers. Uw operators zullen hierdoor sneller een palletlocatie associëren met een kleur en dus sneller werken.


2. NAUWKEURIG WERKEN
Felle, contrasterende kleuren worden snel geregistreerd door de hersenen. Dit betekent dat de locatie beter opvalt, waardoor uw operators nauwkeuriger kunnen werken.


3. VEILIGER WERKEN
Kleurherkenning kost minder geheugencapaciteit dan het vertalen van cijfers en letters. Het werken met kleurgecodeerde labels zorgt ervoor dat uw operators minder snel moe worden, waardoor zij alerter zijn. Dit bevordert een veilige werkomgeving.


4. GELD BESPAREN
Wanneer uw operators dankzij het kleurensysteem minder fouten maken, hoeft u geen orders te herstellen of opnieuw te leveren. Hiermee bespaart u niet alleen tijd, maar ook geld en u krijgt er tevreden klanten voor terug.


5. EENVOUDIG SYSTEEM
Het kleurensysteem is eenvoudig en universeel. Dit betekent dat ook anderstalige werknemers of tijdelijke krachten het kunnen begrijpen en dus snel aan het werk kunnen en minder vatbaar zijn voor het maken van fouten.

ONE2ID multikleuren barcode labels stelling labels magazijnlabels scannen
ONE2ID locatie labels magazijn multikleuren barcode magazijnlabels

Persoonlijk advies over werken met kleur

Als u tijd en geld wilt besparen, kiest u voor barcodelabels met kleurcodering en een goed uitgedacht labelontwerp, afgewerkt met een mat laminaat. Ons kleurensysteem is een perfecte aanvulling op de 5S-methode, Lean werken of een vergelijkbare methode die u hanteert voor de organisatie in uw magazijn of distributiecentrum.

Wij kunnen u adviseren welke kleur het beste bij welke hoogte past. Dit is bijvoorbeeld van belang als u met kunstmatige lichtbronnen werkt of wanneer u operators in dienst hebt die kleurenblind zijn. Het werken met kleur is namelijk ook geschikt voor werknemers die kleurenblind zijn. Zij zullen de kleuren weliswaar niet zien zoals ze in werkelijkheid zijn, maar dankzij het contrast tussen de kleuren kunnen zij wel kleurverschillen waarnemen en dus snel de locaties herkennen.

Neem contact op met onze adviseurs voor meer informatie over de voordelen van werken met kleur in uw magazijn. U kunt een afspraak maken voor een locatiebezoek en een gratis assessment of u kunt uw wensen telefonisch met ons bespreken.

Download hier onze brochure Magazijn & Logistiek

ONE2ID magazijnborden stellingborden vloerlabels locatiecodering