Werken met kleur

De herkenbaarheid en leesbaarheid van uw stellinglabels zijn essentieel voor een succesvol werkproces in uw magazijn. De goederen moeten tenslotte op de juiste plek in het magazijn worden opgeslagen en bij de juiste klanten worden afgeleverd. Hiervoor is een goed warehouse management systeem met bijbehorende software en barcode labels onmisbaar.

Als u gewend bent om met alleen gele of witte labels te werken, bieden magazijnlabels met verschillende kleuren en het gebruik van corresponderende hoogtekleuren een nieuw perspectief met diverse voordelen. Dankzij het gemak van kleurherkenning worden uw operators minder belast, waardoor zij, naarmate de dag vordert, alerter blijven en minder gevoelig zijn voor het maken van fouten. Hierdoor wordt uw foutmarge lager, bespaart u geld en groeit het aantal tevreden klanten.

Bulkopslag en orderpicken combineren

Worden de picklocaties in uw magazijn bevoorraad vanuit de bulklocaties die zich er direct boven bevinden? Of combineert u op een andere manier opslaglocaties met grijplocaties in dezelfde palletstelling? Ook dan kunt u gebruik maken van kleurcodering op uw stellingliggers. Voor de locaties op de grond en op ooghoogte ontwerpt ons productieteam enkelkleurige labels die u op de onderste ligger kunt plaatsen. De multikleurenlabels met hoogtekleuren kunt u vervolgens op de hogere liggers plaatsen. Zo houdt u de magazijnnummering overzichtelijk voor uw operators en binnen uw WMS-software. Op onderstaande tekening ziet u een voorbeeld van hoe deze labeling er in de praktijk uit kan zien.

Palletstelling met onderdoorgang

Als uw reguliere palletstellingen worden afgewisseld met stellingen met een onderdoorgang, ontwerpen wij magazijnlabels voor de staanders in plaats van de liggers. Uw operators scannen de barcode nog steeds beneden, maar nu vanaf het magneetlabel op de staander. Klik op onderstaande afbeelding om te zien hoe wij palletstelling labels op de liggers en staanders combineren en welke plaatsing wij adviseren voor de labels op de staanders.

Hoogtekleuren op liggers

Onze labelspecialisten kunnen ook hoogtekleuren met barcodes ontwerpen voor scannen op hoogte bijvoorbeeld tijdens voorraadtelling of het werken met reachtrucks. Wij kunnen adviseren welke kleur het beste bij welke hoogte past. Dit is bijvoorbeeld van belang als u met kunstmatige lichtbronnen werkt of wanneer u operators in dienst hebt die kleurenblind zijn. Het werken met kleur is namelijk ook geschikt voor werknemers die kleurenblind zijn. Zij zullen de kleuren weliswaar niet zien zoals ze in werkelijkheid zijn, maar dankzij het contrast tussen de kleuren kunnen zij wel kleurverschillen waarnemen en dus snel de locaties herkennen.

De voordelen van werken met kleur

1. SNEL WERKEN
De hersenen herkennen kleuren onbewust, zonder erbij na te denken, in tegenstelling tot teksten en cijfers. Uw operators zullen hierdoor sneller een palletlocatie associëren met een kleur en dus sneller werken.


2. NAUWKEURIG WERKEN
Felle, contrasterende kleuren worden snel geregistreerd door de hersenen. Dit betekent dat de locatie beter opvalt, waardoor uw operators nauwkeuriger kunnen werken.


3. VEILIGER WERKEN
Kleurherkenning kost minder geheugencapaciteit dan het vertalen van cijfers en letters. Het werken met kleurgecodeerde labels zorgt ervoor dat uw operators minder snel moe worden, waardoor zij alerter zijn. Dit bevordert een veilige werkomgeving.


4. GELD BESPAREN
Wanneer uw operators dankzij het kleurensysteem minder fouten maken, hoeft u geen orders te herstellen of opnieuw te leveren. Hiermee bespaart u niet alleen tijd, maar ook geld en u krijgt er tevreden klanten voor terug.


5. EENVOUDIG SYSTEEM
Het kleurensysteem is eenvoudig en universeel. Dit betekent dat ook buitenlandse werknemers of tijdelijke krachten het kunnen begrijpen en dus snel aan het werk kunnen en minder vatbaar zijn voor het maken van fouten.

ONE2ID magazijnlabels met hoogtekleuren en barcode

ONE2ID magazijnlabels vakbeurs logistics and automation

Persoonlijk advies over werken met kleur

Als u tijd en geld wilt besparen, kiest u voor barcodelabels met kleurcodering en een goed uitgedacht labelontwerp, afgewerkt met een mat laminaat. Ons kleurensysteem is een perfecte aanvulling op de 5S-methode, Lean werken of een vergelijkbare methode die u hanteert voor de organisatie in uw magazijn of distributiecentrum.

Neem contact op met Sales Manager Jeroen Wijs voor meer informatie over de voordelen van werken met kleur in uw magazijn. Hij kan uw werklocatie bezoeken voor een gratis assessment of u kunt een afspraak via Whatsapp, Skype of Facetime inplannen.

Stuur Jeroen een mail
ONE2ID Jeroen Wijs labelexpert en adviseur

Download hier onze brochure Magazijn & Logistiek

ONE2ID magazijnlabels barcode labels locatieborden