Maatwerk barcode labels voor industrie en logistiek

Hoe efficiënt is uw magazijn?

Volgens recent onderzoek is het percentage consumenten dat online shopt dit jaar met 11% gestegen ten opzichte van 2017, waarbij er ook een stijging is te zien in het aantal mensen dat via de smartphone producten bestelt. De huidige consument verwacht dat zijn bestellingen binnen enkele dagen geleverd worden. Sommige webshops leveren tegenwoordig al op de dag van bestelling om tegemoet te komen aan de groeiende wensen van hun klanten.

Ieder magazijn streeft ernaar de goederenstroom snel en succesvol te laten verlopen. Ook als u levert aan de zakelijke markt, verwachten uw klanten dat zij hun producten snel geleverd krijgen. Een automonteur die een carburateur nodig heeft, wil deze zo spoedig mogelijk ontvangen, zodat ook hij zijn klanten weer tevreden kan stellen. Een bedrijf dat binnen de waterindustrie werkzaam is, wil de bestelde meters of sensoren het liefst binnen een dag ontvangen, zodat het zijn klanten snel kan bedienen. En zo zijn er legio voorbeelden te noemen die het belang benadrukken van een magazijn dat als een goed geoliede machine loopt.

ONE2ID stellinglabels geel magazijn Flinders

Logistiek als sleutel tot efficiëntie

Het sleutelwoord binnen de volledige bestelcyclus van zowel de retail- als de zakelijke markt is logistiek. Als uw magazijn de orders tijdig, compleet en zonder problemen levert, zijn uw klanten tevreden. Tevreden klanten zijn loyale klanten, waardoor uw omzet kan stijgen. Hiervoor zijn goed doordachte logistieke processen een vereiste.

Identificatie vormt een essentieel onderdeel van de logistiek binnen uw magazijn. Duidelijke identificatie, zoals locatielabels en magazijnborden voor bewegwijzering, zorgt voor een overzichtelijke werkomgeving waarin uw operators gemakkelijk hun weg kunnen vinden. Dit betekent dat zij hun werk efficiënt en foutloos kunnen uitvoeren, waardoor u bijvoorbeeld het aantal pickfouten tot een minimum kunt reduceren. Hiermee bespaart u op termijn niet alleen tijd, maar ook geld.


Een voorbeeld uit de praktijk

Hoe succesvol logistiek in een magazijn kan zijn, bewijst meubelspecialist Flinders die dit jaar de titel “Logistieke Webshop” in de wacht heeft gesleept. De belangrijkste reden hiervoor is de focus die het bedrijf legt op logistieke verbeteringen, zoals te lezen is op de website van LogistiekProfs: “Ook de komende jaren zit Flinders niet stil. Tot 2020 verwacht het met 35 procent te groeien. Twee jaar later hoopt het marktleider te zijn. ‘Dat gaan we waarmaken door te investeren in logistiek. Dat is de motor achter onze groei en ons belangrijkste marketinginstrument.’”

Voor de identificatie in het nieuwe magazijn van 10.000m2 heeft Flinders gekozen voor een samenwerking met ONE2ID. Onze labelexperts hebben etiketten en locatieborden ontworpen voor de gangpaden, palletstellingen en picklocaties in het magazijn in Amsterdam, die qua ontwerp volledig aansloten op de wensen van Flinders. Zo is er gekeken naar:

  • De geschikte kleur voor de labels.
  • De maximale grootte voor de liggers en staanders.
  • Het formaat en ontwerp van de barcode.
  • Het gebruik van pijlen.
  • De plaatsing van de oogleesbare (human readable) informatie.
ONE2ID etiketten picklocaties Flinders

Dit alles is in nauwe samenspraak met Flinders gebeurd om ervoor te zorgen dat de identificatie in het magazijn optimaal bijdraagt aan het behalen van de logistieke doelstellingen die het bedrijf zichzelf heeft gesteld.


Maatwerk voor uw magazijn

Ziet u mogelijkheden voor verbetering van de logistiek in uw magazijn? Wilt u de stroom van inkomende en uitgaande goederen optimaliseren? Bent u op zoek naar identificatie die naadloos aansluit op uw WMS? ONE2ID helpt u graag verder.


Stellinglabels

Als u in uw magazijn werkt met palletstellingen van 4 niveaus of hoger, kunt u ervoor kiezen om te gaan werken met kleur. stellinglabels met meerdere kleuren en bijbehorende hoogtekleuren zorgen voor een overzichtelijke werkomgeving, waarin het verschil tussen de hoogten van de liggers duidelijk te zien is.

ONE2ID magneten magazijnstelling legbordstelling

ONE2ID ophangen magazijnborden aan het plafond
Magazijnborden

Voor de bulklocatie is identificatie op de magazijnvloer een optie, maar als uw magazijn daarvoor niet geschikt is, zijn PVC-borden een geschikte oplossing. Deze kunnen worden voorzien van reflectieve etiketten, zodat het scannen vanaf de grond tot 4x sneller verloopt.

Onze gangpad- en stellingborden zijn in diverse formaten en ontwerpen beschikbaar. Het meest gangbare ontwerp is een vlakbord dat u aan de kopse kant van de stelling aan de staanders vastmaakt. Maar als u wilt dat de informatie op het bord van twee aanrijrichtingen zichtbaar is, kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een V-formaat. En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden waarmee wij u kunnen ondersteunen bij de logistieke processen binnen uw bedrijf. Download onze gratis brochure met informatie over onze magazijnborden voor een compleet overzicht. Of maak gebruik van onze handige bordenconfigurator om uw borden te bestellen.

ONE2ID borden magazijn stelling gandpad V-bord


Uw contactpersoon

Wilt u, net als Flinders, weten hoe u de efficiëntie in uw magazijn naar een hoger niveau kunt brengen met de maatoplossingen van ONE2ID? Bel dan met een van onze adviseurs op +31 (0)172 769 123 voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Download gratis brochure