Maatwerk barcode labels voor industrie en logistiek

Hoe kiest u de juiste etiketten?

Welk type label heb ik nodig? Dat is meestal een van de eerste vragen die u zichzelf stelt wanneer u aan het begin van een labelproject staat. De keuze voor het juiste label is afhankelijk van een aantal factoren.

  • Worden de labels binnen of buiten aangebracht?
  • Op welke ondergrond worden de labels bevestigd?
  • Zijn de labels bedoeld voor een groot of een klein oppervlak?
  • Tegen welke temperaturen moeten de labels bestand zijn?
  • Moeten de labels gemakkelijk verwijderd kunnen worden?

Dit zijn slechts enkele vragen waarvan het antwoord bepalend is voor de keuze van het ontwerp, het formaat, het materiaal en de kleefstof van het label.


Divers labelassortiment

ONE2ID beschikt over een aanbod van meer dan 1.800 standaard labels, die zowel blanco als voorbedrukt geleverd kunnen worden. Wanneer uw situatie een afwijkend formaat of ontwerp vereist, kunnen wij het label volledig volgens uw specificaties op maat maken. Het merendeel van onze etiketten kan bovendien worden voorzien van alfanumerieke informatie, barcodes, datamatrix codes, QR codes of logo’s. U kiest het type label dat u nodig hebt voor uw werkomgeving en toepassing en wij produceren het voor u.Veelzijdige en voordelige etiketten

Wanneer u op zoek bent naar een veelzijdig label, dat geschikt is voor oppervlakken van kunststof en metaal, ronde oppervlakken zoals flessen, of locatiegerichte identificatie op bijvoorbeeld palletstellingen of picklocaties, kies dan voor het Economy label. Dit polypropyleen label met een permanente, acrylaat kleefstof is een voordelige keuze voor een grote verscheidenheid aan toepassingen binnen de logistiek, elektronicabranche en elektrische industrie.

ONE2ID etiketten picklocaties magazijnVerwijderbare labels

Hebt u nu labels nodig die op den duur weer verwijderd dienen te worden? Vraag dan een sample aan van ons verwijderbare etiket, ook wel Repositionable genoemd. Dit etiket vertoont veel overeenkomsten met het Economy label, maar met één belangrijk verschil: de kleefstof. Dit type label is een non-permanent etiket dat niettemin zeer krachtig is en als bijkomend voordeel heeft dat er na verwijdering geen kleefstof achterblijft op het oppervlak. Het verwijderbare label is weliswaar een fractie duurder dan het standaard Economy label, maar de investering is 15x voordeliger dan de kosten voor het professioneel laten verwijderen van etiketten en het schoonmaken van het oppervlak.

ONE2ID Repositionable polypropyleen labels herbruikbaar verwijderbaarDuurzame magnetische etiketten

Hebt u ruimte in uw budget en veel wisselende locaties met productspecifieke informatie, die niet verwerkt is in de software? Dan zijn magnetische etiketten een goed alternatief. Een aantal voordelen op een rij:

  • Groot temperatuurbereik, van -25°C tot +50°C.
  • Zeer snel aan te brengen en te verplaatsen.
  • Gemakkelijk en schoon te verwijderen.
  • Stevig, krachtig en duurzaam.
ONE2ID magneten labels magazijn

Let op: in zeer drukke magazijnen kunnen magnetische labels gevoelig zijn voor stoten en verschuiven. Dit geldt vooral voor kleinere magneten, die gebruikt worden voor bijvoorbeeld picklocaties, dus houd hier rekening mee bij uw labelkeuze.Overplakken van labels

Behalve bovenstaande oplossingen voor labelen en relabelen kan het nog makkelijker: labelen en relabelen zonder schoonmaken dankzij het Block Out label. Dit etiket van polypropyleen met een permanente kleefstof heeft een zwarte achtergrond die niet-doorschijnend is. Dit betekent dat wanneer het label over een ander label wordt aangebracht, de informatie op het oude label, zoals barcodes en andere locatie identificatie, niet meer zichtbaar is. Geen problemen met scannen en geen extra schoonmaakkosten.

ONE2ID block out etiket magazijnstellingLabels voor PCB

Werkt u in de elektronicabranche waar labels aan aan strenge eisen dienen te voldoen, omdat deze aan extreme omstandigheden, zoals hoge temperaturen en zeer agressieve chemicaliën, worden blootgesteld? Hittebestendige polyimide labels, ook wel bekend onder de naam Kapton®, voldoen aan de gestelde eisen en kunnen vóór, tijdens en na elke fase van het PCB productieproces worden aangebracht. Perfect als PCB labels voor gebruik bij wave & reflow solderen en fluxbaden.

ONE2ID kapton etiketten PCB printplaatFraudebestendige etiketten

Op het gebied van fraudebestendige labels zijn er diverse mogelijkheden. Mini VOID en Checkerboard labels laten een markering achter op het oppervlak wanneer deze verwijderd worden. Dit type label niet worden hergebruikt, dus het bewijs dat er een poging is gedaan om het label te verwijderen, blijft zichtbaar. Destructible labels leveren een nog duidelijkere indicatie dat het label is aangetast, want deze brokkelen af tijdens het verwijderen. ONE2ID heeft diverse kunststof labels op voorraad die geschikt zijn voor anti-fraude en beveiligingsidentificatie van producten, componenten, patch panels en PCB.

 

Meer informatie? Neem contact met ons op of vraag een sample aan.

Neem contact op