Vloeridentificatie voor ieder magazijn

Hebt u er wel eens bij stilgestaan dat het kiezen van de juiste vloeridentificatie kan bijdragen aan een sneller en efficiënter werkproces in uw magazijn? Uw magazijnvloer wordt dagelijks blootgesteld aan heftrucks, reachtrucks, karretjes en ander rollend materieel. Het type identificatie van bijvoorbeeld uw bulklocaties of laad- en losplaatsen moet dan ook een weloverwogen keuze zijn. Uw werkomgeving en de gewenste duurzaamheid van de labels zijn hierbij leidend. Hieronder vindt u verschillende oplossingen voor vloeridentificatie.

ONE2ID vloerlabel magazijnvloer met datamatrix barcode

Rollend materieel

Als u in een omgeving werkt met weinig heftruckverkeer, zijn de Economy labels een voordelige, hoogwaardige oplossing voor uw magazijnvloer. De etiketten zijn gemaakt van duurzaam materiaal en hebben een krasvaste toplaag van lexaan, zodat uw barcode goed scanbaar blijft en de tekst goed leesbaar.

Deze kunststof labels worden vaak toegepast in magazijnen met veel rolverkeer, zoals karretjes, en op locaties waar weinig tot geen heftrucks of reachtrucks rijden. Ondanks de krasvaste toplaag zijn de Economy labels echter kwetsbaarder dan onze oplossing voor magazijnen met veel heftruckverkeer, de floor frame kits. Het label in deze floor frame kits wordt namelijk beschermd door het metalen frame en een plexiglas afdekplaatje. Een voordeel van het Economy vloerlabel is wel dat het zeer snel aan te brengen is en indien nodig met weinig moeite weer verwijderd kan worden. Een slimme oplossing voor een klein budget en voor u op maat te maken.

ONE2ID vloerlabel magazijnvloer bulklocatie

Gemiddeld tot veel heftruckverkeer

Werklocaties waar elke dag honderden pallets worden verplaatst en heftrucks af- en aanrijden vereisen een robuuste oplossing voor identificatie. De floor frame kits zijn hiervoor bij uitstek geschikt. Deze kits zijn leverbaar in een standaard en een extreme versie, beide voorzien van een metalen frame. Dit vloerframe is chemisch of met zelftappende schroeven te verankeren in de magazijnvloer of u kunt speciale kit gebruiken om het aan de vloer te bevestigen. Het label in het frame is standaard leverbaar in wit of geel en kan worden voorzien van een barcode, datamatrix code en/of alfanumerieke informatie. Dankzij het vervangbare plexiglas afdekplaatje is uw codering langdurig beschermd.

ONE2ID magazijnvloer frame met barcode etiket

De standaard floor frame kit heeft een rechthoekig frame met een dikte van 1,5mm, dat geschikt is voor locaties met gemiddeld heftruckverkeer. De extreme versie daarentegen is 3mm dik en ovaal van vorm, waardoor het een minimale stootweerstand heeft vanuit elke aanrijhoek mede dankzij de aflopende zijkanten. Ideaal voor locaties met veel heftruckverkeer en zowel binnen als buiten te monteren. Een duurzame oplossing voor langdurige identificatie van bulklocaties in magazijnen met veel heftruckverkeer.

ONE2ID ovaal frame magazijnvloer bulklocatie

Montage van vloeridentificatie

Er zijn verschillende manieren om de verschillende opties voor vloeridentificatie die wij aanbieden te bevestigen. Het Economy label is het enige type vloeridentificatie dat zelfklevend is. Dankzij de krachtige kleefstof hecht het label snel aan het oppervlak, waardoor het eenvoudig aan te brengen is. De twee floor frames kunnen op drie verschillende manieren worden bevestigd:

  • Vastschroeven met herbruikbare, zelftappende schroeven. Hiervoor is boren in de magazijnvloer noodzakelijk.
  • Vastkitten met speciale kit. Hiervoor hoeft u niet te boren in de magazijnvloer.
  • Chemisch verankeren. Hiervoor is boren in de magazijnvloer noodzakelijk.

Optimaliseer uw werkproces

Bij ONE2ID hebt u de keuze uit een breed assortiment aan etiketten en identificatie-oplossingen om uw werkproces en de doorstroom van goederen in uw magazijn te optimaliseren. Als identificatie op de magazijnvloer geen optie is, kunt u ook kiezen voor PVC-borden. Wij ontwerpen en produceren uw labels en borden volledig volgens uw specificaties. Meer weten? Download onze brochure Magazijn & Logistiek.

Download brochure