Vloerlabels voor ieder magazijn

Hebt u er wel eens bij stilgestaan dat het kiezen van de juiste vloeridentificatie kan bijdragen aan een sneller en efficiënter werkproces in uw magazijn? Uw magazijnvloer wordt dagelijks blootgesteld aan heftrucks, reachtrucks, karretjes en ander rollend materieel. Het type identificatie van bijvoorbeeld uw bulklocaties moet dan ook een weloverwogen keuze zijn. Uw werkomgeving en de gewenste duurzaamheid van de labels zijn hierbij leidend.


Rollend materieel

Als u in een omgeving werkt met weinig heftruckverkeer, zijn de Economy labels een voordelige, hoogwaardige oplossing voor uw magazijnvloer. De etiketten zijn gemaakt van duurzaam materiaal en hebben een krasvaste toplaag van lexaan, zodat uw barcode goed scanbaar blijft en de tekst goed leesbaar.

Deze kunststof labels worden vaak toegepast in magazijnen met veel rolverkeer, zoals karretjes, en waar weinig tot geen heftrucks of reachtrucks rijden. Ondanks de krasvaste toplaag zijn de Economy labels echter kwetsbaarder dan onze oplossing voor magazijnen met veel heftruckverkeer, de floor frame kits. Het label in deze floor frame kits wordt namelijk beschermd door het metalen frame en een plexiglas afdekplaatje. Een voordeel van het Economy vloerlabel is wel dat het zeer snel aan te brengen is en indien nodig met weinig moeite weer verwijderd kan worden. Een slimme oplossing voor een klein budget en voor u op maat te maken.

ONE2ID label identificatie magazijnvloer geel

Gemiddeld tot veel heftruckverkeer

Werklocaties waar elke dag honderden pallets worden verplaatst en heftrucks af- en aanrijden vereisen een robuuste oplossing voor identificatie. De metalen floor frame kits zijn hiervoor bij uitstek geschikt. Deze kits zijn leverbaar in een standaard en een extreme versie, beide voorzien van een metalen frame. Dit vloerframe is chemisch of met zelftappende schroeven te verankeren in de magazijnvloer. Het label in het frame is standaard leverbaar in wit of geel en kan worden voorzien van een barcode en/of alfanumerieke informatie. Dankzij het vervangbare plexiglas afdekplaatje is uw codering langdurig beschermd.

De standaard floor frame kit heeft een rechthoekig frame met een dikte van 1,5mm, dat geschikt is voor locaties met gemiddeld heftruckverkeer. De extreme versie daarentegen is 3mm dik en ovaal van vorm, waardoor het een minimale stootweerstand heeft vanuit elke aanrijhoek mede dankzij de aflopende zijkanten. Ideaal voor locaties met veel heftruckverkeer en zowel binnen als buiten te monteren. Een duurzame oplossing voor langdurige identificatie van bulklocaties in magazijnen met veel heftruckverkeer.

ONE2ID bulklocatie vloerframe rechthoek magazijnvloer barcode
ONE2ID magazijnvloer vloerframe labels

Extreme werkomstandigheden

Vloeridentificatie die in extreme omstandigheden wordt gebruikt, moet meer kunnen doorstaan dan een gemiddeld vloerlabel. In magazijnen en distributiecentra met zeer veel heftruckverkeer en zware pallets, of voor opslaglocaties die zich buiten bevinden, kunt u niet volstaan met een eenvoudig label. Het ronde metalen vloerframe is in dit geval een slimme oplossing waarvan u lang plezier zult hebben.

Dit frame gaat een stapje verder dan het ovalen vloerframe. De metalen behuizing is 6mm dik en evenals het ovalen frame heeft ook dit model aflopende zijkanten, waardoor er een minimale stootweerstand is. Dit ronde ontwerp is geschikt voor gebruik op beton en asfalt, dus als u een manier zoekt om uw opslag- en bulklocaties buiten te coderen, is dit type vloeridentificatie het juiste voor u. Eenvoudig te bevestigen met blijvend elastische verlijmings- en afdichtingskit. Binnen in het frame is ruimte voor een label (80x80mm) dat kan worden voorzien van gepersonaliseerde informatie, zoals teksten, cijfers, pijlen en een barcode. Dit vloerlabel wordt afgedekt met een plexiglas plaatje van 2mm dik. Zo bent u ervan verzekerd dat de locatie-informatie gedurende lange tijd leesbaar en scanbaar blijft.

ONE2ID metalen vloerframe magazijn codering

Optimaliseer uw werkproces

Bij ONE2ID hebben wij een breed assortiment aan etiketten en identificatie-oplossingen om uw werkproces en de doorstroom van goederen in uw magazijn te optimaliseren. Wij ontwerpen en produceren uw labels volledig volgens uw specificaties. Ontdek de voordelen van robuuste en duurzame identificatie voor uw magazijnvloer met de expertise en kwaliteitsproducten van ONE2ID. Meer weten? Download onze brochure Magazijn & Logistiek.

Download brochure