Labels met langdurige UV-bescherming

Verpakkingen, producten, machines en materialen die buiten of in een omgeving met veel zonlicht worden gebruikt of opgeslagen, hebben duidelijke identificatie nodig die bestand is tegen de schadelijke werking van UV-stralen. Etiketten die langdurig onder invloed staan van UV-licht vertonen op den duur tekenen van vervaging, krimpen, verkleuring, afbladderen of scheuren. Tenzij u speciale labelmaterialen gebruikt met een krachtige UV-beschermende werking.

Kostenbesparende identificatie

ONE2ID beschikt over een breed assortiment etiketten met UV-bescherming die geschikt zijn voor gebruik binnen sectoren als de verhuur, bouw, telecom en elektrische industrie. Labels en tags met barcodes of QR codes die belangrijke productinformatie bevatten, eigendomsinformatie, veiligheidsrichtlijnen of waarschuwingen dienen onder alle omstandigheden goed te identificeren zijn. Etiketten voor buitengebruik dienen dus zeer betrouwbaar te zijn. Het laatste wat u wilt, is dat uw labels vroegtijdig scheuren vertonen, gaan verkleuren of afbladderen.

ONE2ID gemetalliseerd zilver etiket typeplaatje
ONE2ID opbouw van een etiket liner kleefstof

Niet alleen de keuze van het juiste basismateriaal is van belang, maar ook de juiste kleefstof speelt een belangrijke rol. De kleefstof heeft ook te lijden onder de invloed van UV-licht, waardoor deze op den duur kan loslaten of uitdrogen. Duidelijke identificatie met het juiste labelmateriaal bespaart u kosten op de lange duur, omdat u de labels minder vaak hoeft te vervangen. Ook blijft de informatie op het label langer leesbaar, waardoor uw werknemers minder gevoelig zijn voor het maken van fouten.

Labelmateriaal met UV-bescherming

De label experts van ONE2ID kunnen u adviseren over de labelmaterialen die geschikt zijn voor uw bedrijf, afhankelijk van uw werkomgeving, de toepassing en de gewenste levensduur. Zij maken de etiketten voor u op maat volgens uw specificaties, zodat u verzekerd bent van een blijvend goed resultaat. Een greep uit ons assortiment:

  • Raised label. Vergeet dure, gegraveerde Resopal (EPREP) typeplaatjes. Raised labels zijn een kostenbesparend alternatief met een hoogwaardige uitstraling. Verkrijgbaar in diverse kleuren en veel formaten. Snel zelf te printen met een relatief goedkope printer, waar en wanneer u labels nodig hebt.
  • Typeplaatjes. Krachtig polyester in wit of zilver, dat geschikt is voor zowel binnen- als buitengebruik. Verkrijgbaar met verschillende kleefstoffen en te voorzien van logo’s, wettelijke markeringen of informatie.
  • Papier. Een voordelige oplossing voor tijdelijk buitengebruik. Leverbaar met een permanente of non-permanente kleefstof.
  • Economy. Een flexibel en sterk polypropyleen label dat voor zeer veel toepassingen geschikt is.
  • Extreme. Een extreem sterk polypropyleen label met een dikke en langdurig sterk hechtende kleefstof. Geschikt voor tot 2 jaar buitengebruik op de meest moeilijke oppervlakken.
  • Repositionable. Een flexibel polypropyleen label met een non-permanente kleefstof, dat gemakkelijk te verwijderen is, zonder lijmresten achter te laten, en opnieuw te gebruiken is. Eenvoudig relabelen, zonder schoonmaakkosten.
  • Destructible. Veelzijdig gemetalliseerd vinyl dat bij verwijdering afbrokkelt. Perfect te gebruiken als fraudebestendig label.
  • TAG. Tags in alle soorten en maten van polypropyleen, polyethyleen, aluminium of roestvrij staal met een duurzame UV-bescherming. Bestand tegen extreme weers- en werkomstandigheden.
ONE2ID raised label typeplaatje elektronica elektrische industrie
ONE2ID typeplaatje raised label eprep resopal
ONE2ID blanco etiketten bedrukken en printen
ONE2ID hangtag met barcode magazijn en industrie

Afwerking met laminaat

Behalve het gebruik van materialen die een goede UV-bestendigheid hebben, kan de levensduur van uw labels extra verlengd worden door deze af te werken met een beschermend laminaat. Dit zorgt niet alleen voor een hoogwaardige matte of glanzende finish, maar het verhoogt ook de robuustheid van de labels, waardoor de informatie op het etiket tot wel 5x langer leesbaar blijft.

Wanneer u voorbedrukte labels bij ons bestelt, voegen wij automatisch een laminaat toe. Het is ook mogelijk om het laminaat voor u op maat te snijden, zodat u het, na het bedrukken van de labels, zelf kunt aanbrengen. Als u het zichzelf helemaal makkelijk wilt maken, bestelt u blanco PALLabels. Deze Print and Laminate Labels kunt u zelf beprinten en dankzij de unieke vouwconstructie direct afwerken met het laminaat dat naast het label zit.

Bekijk onze instructiedemo.

ONE2ID PALLabel print and protect met laminaat etiketten industrie