Thermal transfer linten

Thermal transfer linten zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en kwaliteiten. Het selecteren van het juiste lint kan het verschil betekenen tussen een goed leesbaar en duurzaam label of een label dat na korte tijd niet meer bruikbaar is. De experts van ONE2ID staan voor u klaar om al uw vragen over printerlinten te beantwoorden.


Soorten printerlinten

De keuze voor thermal transfer linten is afhankelijk van de label software, het type thermal transfer printer, het materiaal waarop gedrukt moet worden en uw toepassing. Een zacht lint creëert weliswaar een heldere bedrukking, maar deze is minder krasvast en duurzaam. Een barcode etiket dat met een harder lint bedrukt is, zal daarentegen duurzamer zijn, maar de leesbaarheid van de bedrukking kan minder duidelijk, minder “vet”, zijn omdat de inkt niet zo ver in het materiaal doordringt. Thermal transfer linten zijn in grote lijnen in drie categorieën te verdelen.

  1. Wax
  2. Wax-Resin
  3. Resin
ONE2ID thermal transfer printerlint

ad 1.
Dit is lint van een zachte kwaliteit, dat over het algemeen wordt gebruikt voor het bedrukken van materialen met een open of grove oppervlaktestructuur. De inkt dringt ver door in de structuur van het materiaal, waardoor dit goed wordt opgevuld met een mooie bedrukking als resultaat. Het voordeel van wax linten is dat deze relatief voordelig zijn, maar een nadeel is dat de bedrukking niet zeer krasvast is. Wax linten worden voornamelijk gebruikt voor het bedrukken van papieren labels in de logistiek. De levensduur van dit type etiket varieert van enkele dagen tot enkele maanden.

ad 2.
Dit type lint is een hybride dat bestaat uit een combinatie van wax en resin. Hoe meer resin er in de inkt wordt opgenomen, des te “harder” de kwaliteit en des te hoger de krasbestendigheid. Wax-resin thermal transfer linten kunnen met een grote verscheidenheid van materialen gebruikt worden, met name voor toepassingen waarbij de bedrukking langdurig leesbaar en scanbaar moet zijn.

ad 3.
Resin thermal transfer printerlinten worden voornamelijk toegepast op gladde kunststof oppervlakken. De inkt hecht zeer goed aan het materiaal, waardoor de beprinting krasvast is en goed bestand tegen chemicaliën.


Kies het juiste lint

Zoals gezegd hangt de keuze voor een specifiek type lint nauw samen met de keuze voor het materiaal waarop geprint moet worden, de printer, de software en uw toepassing. Het is van belang dat de inkt is afgestemd op het materiaal waarop gedrukt moet worden, zodat het label voldoet aan de door u gestelde verwachtingen en eisen.

Voor uw gemak hebben wij bij ONE2ID de diverse linten die in ons assortiment zijn opgenomen al getest met onze materialen. Wij kunnen u dus optimaal adviseren wanneer u vragen hebt over thermal transfer linten en de toepassing op de materialen die voor uw situatie benodigd zijn.

ONE2ID thermal transfer linten
Neem contact op