Maatwerk barcode labels voor industrie en logistiek

Printerlinten

Printerlinten voor een thermal transfer printer zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en kwaliteiten. Het selecteren van het juiste lint kan het verschil betekenen tussen een goed leesbaar en duurzaam label of een label dat na korte tijd niet meer bruikbaar is. De experts van ONE2ID staan voor u klaar om al uw vragen over printerlinten te beantwoorden.

Soorten printerlinten

Welk type lint u kiest voor uw printer is afhankelijk van de label software, het type thermal transfer printer, het materiaal waarop gedrukt moet worden en uw toepassing. Een zacht lint creëert weliswaar een heldere bedrukking, maar deze is minder krasvast en duurzaam. Een barcode sticker die met een harder lint bedrukt is, zal daarentegen duurzamer zijn, maar de leesbaarheid van de bedrukking kan minder duidelijk, minder “vet”, zijn omdat de inkt niet zo ver in het materiaal doordringt. Printerlinten zijn in grote lijnen in drie categorieën te verdelen.

  1. Wax
  2. Wax-Resin
  3. Resin
ONE2ID thermal transfer printerlint

ad 1. Wax
Dit is lint van een zachte kwaliteit, dat over het algemeen wordt gebruikt voor het bedrukken van materialen met een open of grove oppervlaktestructuur. De inkt dringt ver door in de structuur van het materiaal, waardoor dit goed wordt opgevuld met een mooie bedrukking als resultaat.

Het voordeel van wax linten is dat deze relatief voordelig zijn, maar een nadeel is dat de bedrukking niet zeer krasvast is. Wax linten worden voornamelijk gebruikt voor het bedrukken van pallet labels van papier, die in de logistiek worden gebruikt. De levensduur van een etiket dat geprint is met dit type lint, varieert van enkele dagen tot enkele maanden.

ONE2ID printerlint thermal transfer printer

ad 2. Wax-Resin
Dit type lint is een hybride bestaande uit een combinatie van wax en resin. Hoe meer resin er in de inkt wordt opgenomen, des te “harder” de kwaliteit en des te hoger de krasbestendigheid. Wax-resin printerlinten kunnen met een grote verscheidenheid van materialen gebruikt worden en zijn met name geschikt voor toepassingen waarbij de bedrukking langdurig leesbaar en scanbaar moet zijn.

ONE2ID zelf etiketten printen blanco labels

ad 3. Resin
Resin printerlinten voor thermal transfer printers worden voornamelijk gekozen voor het bedrukken van gladde, kunststof labelmaterialen. De inkt hecht zeer goed aan het materiaal, waardoor de beprinting krasvast is en goed bestand tegen chemicaliën.

ONE2ID zelf etiketten bedrukken

Kies het juiste printerlint

Zoals gezegd hangt de keuze voor een specifiek type lint nauw samen met de keuze voor het materiaal waarop geprint moet worden, de thermal transfer printer, de software en uw toepassing. Het is van belang dat de inkt is afgestemd op het materiaal waarop gedrukt moet worden, zodat het label voldoet aan de door u gestelde verwachtingen en eisen.

Voor uw gemak hebben wij bij ONE2ID de diverse printerlinten die in ons assortiment zijn opgenomen al getest met onze materialen. Wij kunnen u dus optimaal adviseren wanneer u vragen hebt over het juiste lint voor uw werksituatie.

Stuur ons een mail

Meer producten

Printers

ONE2ID thermal transfer printer TSC

Software

ONE2ID Nicelabel label software

Labelmate

ONE2ID Labelmate unwinder voor labels