Maatwerk barcode labels voor industrie en logistiek

Hittebestendige PCB labels

ONE2ID ontwerpt, bedrukt en levert polyimide etiketten, ook wel Kapton® labels genoemd, van hoogwaardige kwaliteit. Deze zijn bestand tegen hoge temperaturen en de meest voorkomende chemicaliën die bij de vervaardiging van printplaten worden gebruikt. Wij kunnen deze PCB labels in standaardformaten leveren, maar ook volledig voor u op maat maken. Zo garanderen wij dat u altijd het juiste label krijgt voor uw specifieke toepassing.

ONE2ID pcb labels polyimide kapton etiketten printen

Label uw printplaten

Polyimide Kapton® labels zijn zeer geschikt voor gebruik bij extreem hoge temperaturen en bestand tegen chemische omstandigheden. Dit type label wordt daarom vaak gebruikt om printed circuit boards (PCB) oftewel printplaten van identificatie te voorzien.

PCB etiketten kunnen voorafgaand aan het productieproces worden aangebracht en dankzij de sterke kleefkracht, hittebestendigheid en chemische resistentie blijft de identificatie in de vorm van bijvoorbeeld een barcode of datamatrix code tijdens en na het proces zichtbaar, leesbaar en scanbaar. De verschillende lagen van het label blijven in tact en het label laat niet los van de ondergrond, ook niet bij gebruik van chemische oplosmiddelen. Kortom, de perfecte oplossing voor uw printplaten.

ONE2ID barcode labels voor PCB

Etiketten op maat

ONE2ID is gespecialiseerd in het op maat maken van etiketten op basis van de eisen waaraan productidentificatie binnen uw industrie moet voldoen. Wij kunnen uw PCB labels volledig volgens uw specifieke richtlijnen voor u samenstellen. Bij ons hebt u de keuze uit de volgende polyimide materialen:

  • 25μ en 50μ wit, mat polyimide
  • 25μ en 50μ wit, glans polyimide
  • 25μ en 50μ ESD, mat-glans polyimide
  • 50μ buff (groen/geel), mat polyimide
ONE2ID Polyimide kapton etiketten voor PCB

U kunt ervoor kiezen om de etiketten te laten bedrukken met een barcode, datamatrix (2D) code, een alfanumerieke code of een combinatie hiervan. Wij leveren u vervolgens de labels voorbedrukt op rol aan, zodat u deze meteen kunt aanbrengen. Wanneer binnen uw bedrijf de etiketten niet handmatig, maar via auto-apply op uw printplaten worden aangebracht, is dat ook geen probleem. Onze labels kunnen in combinatie met feeders1 voor pick & place2 machines worden gebruikt.

Zelf PCB labels printen

Als u de voorkeur geeft aan het zelf bedrukken en printen van uw PCB labels, kunt u blanco polyimide labels bestellen. Deze zijn geschikt voor gebruik met alle gangbare thermal transfer printers. Let op: voor het printen van PCB labels is het belangrijk om het juiste printerlint te gebruiken, dat hittebestendig en chemisch resistent is. Hiermee bent u ervan verzekerd dat de informatie op het etiket ook na het PCB productieproces nog steeds leesbaar is. De labelexperts van ONE2ID adviseren u graag over de bijbehorende printers, thermal transfer linten en label software. Zij denken met u mee over het type label waarmee u kosten kunt besparen en efficiënt kunt werken binnen uw organisatie.

ONE2ID TSC thermal transfer printer zelf etiketten printen

Voor meer informatie of advies op maat kunt u te allen tijde contact met ons opnemen. In onze elektronica brochure vindt u alle specificaties van onze polyimide PCB labels.

Download brochure

 
1: Label feeders van de volgende merken: Hover Davis, Brady, AMS, Kutronic, Elite Feeder Solutions, Identco, PB Tec Solutions, CAB, Europlacer.

2: Pick en place machines die werken met label feeders: Assembleon, Juki, ASM Siplace, Fuji, Heeb, Fritsch, Samsung, Yamaha, Mydata, Siemens, Panasonic, Universal.