Identificatie voor oppervlaktebehandeling

ONE2ID paintmask label poedercoaten industrie

Het labellen van onderdelen en producten die extreme processen ondergaan, zoals chemische reiniging, poedercoaten, anodiseren en natlakken, is een uitdaging, maar niet onmogelijk. Hiervoor is een speciaal type identificatie nodig dat niet alleen zeer goed hecht, maar ook de informatie op het etiket optimaal beschermt. Deze informatie dient tenslotte gedurende en na het complete proces goed leesbaar en scanbaar te blijven.

Speciale labelmaterialen

Bij ONE2ID kunt u kiezen uit diverse labelmaterialen die geschikt zijn voor chemische, galvanische of mechanische oppervlaktebehandeling van metalen. De keuze voor het toepassen van coatings en andere oppervlaktebehandelingen kan diverse doeleinden hebben:

  • Beschermen van het oppervlak tegen corrosie door schadelijke invloeden van buitenaf.
  • Creëren van een betere hechting van verf of lijm.
  • Vormen van een laag die vocht en vuil afstoot.
  • Aanpassen van de permeabiliteit.
ONE2ID labels poedercoaten natlakken chemische reiniging

Voor al deze processen kunnen wij u een passende identificatie-oplossing bieden. Zo adviseren wij ons speciale Paintmask label voor gebruik bij natlakken en poedercoaten. Als u op zoek bent naar identificatie die geschikt is voor zinkbaden en soldeerprocessen adviseren wij onze hittebestendige tags die er bij temperaturen tot +600°C ongeschonden uit komen. Hangtags en labels zijn geschikt voor identificatie en track & trace op zeer hete rollen of blokken metaal. Zo bent u ervan verzekerd dat uw codering leesbaar is vanaf het begin van de behandeling tot het eindresultaat.

Paintmask label

De meest eenvoudige oplossing voor identificatie is een etiket, maar voor oppervlaktebehandelingen volstaat niet elk type materiaal. De sterke polyesters van ONE2ID kunnen gebruikt worden bij temperaturen tot +150°C. Onze specialisten hebben voor oppervlaktebehandelingen een label ontworpen dat voorafgaand aan de coating (poedercoat of natlak) of chemische reiniging kan worden aangebracht en dankzij de sterke kleefstof tijdens de behandeling goed blijft zitten: het Paintmask label.

Een laminaat dat bevestigd is aan het label beschermt de productinformatie op het label. Nadat de lak is uitgehard of de reiniging is voltooid, kunt u simpelweg het laminaat verwijderen en u zult zien dat de informatie op het etiket onaangetast is en gescand kan worden. Het Paintmask label is in diverse standaardformaten leverbaar. Vanzelfsprekend kunnen wij dit ook voor u op maat maken als u een afwijkend formaat nodig hebt.

Bekijk onze instructievideo om te zien hoe het Paintmask label voor oppervlaktebehandelingen in de praktijk werkt.

Tags

Onze aluminium en roestvrij stalen tags zijn robuuste oplossingen die temperaturen tot +600°C kunnen verdragen. Deze tags zijn leverbaar in diverse standaardformaten en kunnen op verschillende manieren worden bevestigd. ONE2ID kan de tags ook voor u op maat maken en als blanco etiketten op rol aanleveren, zodat u deze zelf kunt beprinten met een thermal transfer printer. Op deze manier kunt u waar en wanneer u wilt de variabele informatie ontwerpen en printen met een thermal transfer printer.

ONE2ID aluminium tags met barcode
ONE2ID labels en borden - Anton Damen

Uw contactpersoon

Wij adviseren u graag over labels voor oppervlaktebehandelingen of het zelf printen van tags. Ook kunnen wij u samplematerialen toesturen, zodat u kunt bepalen welk materiaal het meest geschikt is voor uw toepassing.

Neem voor meer informatie contact op met Sales Manager Anton Damen via +31 (0)172 769 123. U kunt ook een afspraak met Anton maken op uw werklocatie, zodat hij direct een passend advies kan geven.

Stuur Anton een mail