Identificatie voor oppervlaktebehandeling

De keuze voor het toepassen van coatings en oppervlaktebehandelingen kan diverse doeleinden hebben:

  • Beschermen van het oppervlak tegen corrosie door schadelijke invloeden van buitenaf.
  • Creëren van een betere hechting van verf of lijm.
  • Vormen van een laag die vocht en vuil afstoot.
  • Aanpassen van de permeabiliteit.

Voor dit soort extreme processen hebt u een speciaal type label nodig dat niet alleen zeer goed hecht, maar ook de informatie op het etiket optimaal beschermt. De identificatie die u op het oppervlak aanbrengt dient tenslotte gedurende en na het complete proces goed leesbaar en scanbaar te blijven.


Speciale labelmaterialen

ONE2ID heeft diverse labelmaterialen die geschikt zijn voor chemische, galvanische of mechanische oppervlaktebehandeling van metalen, zoals:

  • Labels die processen van natlakken en poedercoaten met gemak kunnen doorstaan.
  • Hittebestendige tags voor gebruik bij zinkbaden en soldeerprocessen die er bij temperaturen tot +600°C ongeschonden uit komen.
  • Hangtags en labels die op zeer hete rollen of blokken metaal gebruikt kunnen worden voor identificatie en track & trace.

Zo bent u ervan verzekerd dat uw codering leesbaar is vanaf het begin van de behandeling tot het eindresultaat.

Paintmask labels met laminaat

De meest eenvoudige oplossing voor identificatie is een etiket, maar voor oppervlaktebehandelingen volstaat niet elk type materiaal. De sterke polyesters van ONE2ID kunnen gebruikt worden bij temperaturen tot +150°C. Onze specialisten hebben voor oppervlaktebehandelingen een label ontworpen dat voorafgaand aan de coating (poedercoat of natlak) kan worden aangebracht en dankzij de sterke kleefstof tijdens de behandeling goed blijft zitten: het Paintmask label.

ONE2ID paintmask etiket natlakken industrie
ONE2ID paintmask etiket poedercoaten natlakken industrie
ONE2ID paintmask label poedercoaten industrie
ONE2ID paintmask label oppervlaktebehandeling industrie

De informatie op het label wordt beschermd door een laminaat dat bevestigd is aan het label. Nadat de lak is uitgehard, kunt u simpelweg het laminaat verwijderen en u zult zien dat de informatie op het etiket onaangetast is en gescand kan worden. Het Paintmask label is in diverse standaardformaten leverbaar. Vanzelfsprekend kunnen wij dit ook voor u op maat maken als u een afwijkend formaat nodig hebt.

Bekijk onze instructiedemo.

Tags

Onze aluminium en roestvrij stalen tags zijn robuuste oplossingen die temperaturen tot +600°C kunnen verdragen. Deze tags zijn leverbaar in diverse standaardformaten en kunnen op verschillende manieren worden bevestigd. ONE2ID kan de tags ook voor u op maat maken en blanco aanleveren, zodat u deze zelf kunt beprinten met een thermal transfer printer. Op deze manier kunt u waar en wanneer u wilt de variabele informatie ontwerpen en printen.

ONE2ID aluminium tags met barcode

Wij adviseren u graag over labels voor oppervlaktebehandelingen of het zelf printen van tags. Ook kunnen wij u samplematerialen toesturen, zodat u kunt bepalen welk materiaal het meest geschikt is voor uw toepassing.

Samples aanvragen