Maatwerk barcode labels voor industrie en logistiek

Identificatie voor oppervlaktebehandeling

Het labellen van onderdelen en producten die extreme processen ondergaan, zoals chemisch voorbehandelen of reinigen, poedercoaten, anodiseren en natlakken, is een uitdaging, maar niet onmogelijk. Hiervoor is een speciaal type identificatie nodig dat niet alleen zeer goed hecht, maar ook de informatie op het etiket optimaal beschermt. Deze informatie dient tenslotte gedurende en na het complete proces goed leesbaar en scanbaar te blijven. Onze specialisten hebben voor oppervlaktebehandelingen een label ontworpen dat voorafgaand aan de coating (poedercoat of natlak) of chemische reiniging kan worden aangebracht en dankzij de sterke kleefstof tijdens de behandeling goed blijft zitten: het Paintmask label.


Paintmask label

De meest eenvoudige oplossing voor identificatie is een etiket, maar voor oppervlaktebehandelingen volstaat niet elk type materiaal. De sterke polyester etiketten van ONE2ID kunnen gebruikt worden bij continutemperaturen tot +150°C. Bovendien is dit materiaal bestand tegen temperaturen tot +220ºC voor een duur van 15 tot 20 minuten, waardoor het bij uitstek geschikt is voor gebruik tijdens poedercoat processen.

Een laminaat dat bevestigd is aan het label beschermt de productinformatie op het etiket, zoals een barcode en serienummer. Nadat de lak is uitgehard of de reiniging of voorbehandeling is voltooid, kunt u simpelweg het laminaat verwijderen en u zult zien dat de informatie op het etiket onaangetast is en gescand kan worden. Het Paintmask label is in diverse standaardformaten leverbaar. Vanzelfsprekend kunnen wij dit ook voor u op maat maken als u een afwijkend formaat nodig hebt.

ONE2ID Paintmask label etiket natlakken poedercoaten

Waarom kiest u voor oppervlaktebehandeling?

Naast het Paintmask label kunt u bij ONE2ID kiezen uit diverse andere labelmaterialen die geschikt zijn voor chemische, galvanische of mechanische oppervlaktebehandeling van metalen. De keuze voor het toepassen van coatings en andere oppervlaktebehandelingen kan diverse doeleinden hebben:

  • Beschermen van het oppervlak tegen corrosie door schadelijke invloeden van buitenaf.
  • Creëren van een betere hechting van verf of lijm.
  • Vormen van een laag die vocht en vuil afstoot.
  • Aanpassen van de permeabiliteit.

Voor al deze processen kunnen wij u een passende identificatie-oplossing bieden. Onze adviseurs helpen u graag het juiste materiaal te vinden voor uw toepassing.

ONE2ID labels poedercoaten natlakken chemische reiniging
ONE2ID barcode labels Anton Damen

Uw contactpersoon

Wij adviseren u graag over labels voor oppervlaktebehandelingen of het zelf printen van tags. Ook kunnen wij u samplematerialen toesturen, zodat u kunt bepalen welk materiaal het meest geschikt is voor uw toepassing.

Neem voor meer informatie contact op met Sales Manager Anton Damen via +31 (0)172 769 123. U kunt ook een afspraak met Anton maken op uw werklocatie, zodat hij direct een passend advies kan geven.

Stuur Anton een mail