Al 10 jaar de enige barcodespecialist die u nodig heeft

Label uw elektronische componenten

ONE2ID heeft veel standaardformaten van labelmaterialen op voorraad die geschikt zijn voor de identificatie van elektronische componenten en onderdelen binnen de telecom, datacom, consumentenelektronica, laboratoria, automotive en industrie. Gemakkelijk zelf te beprinten met een thermal transfer printer of wij kunnen u het werk uit handen nemen en voorbedrukte barcode labels leveren volgens uw specificaties.


Bespaar geld met het juiste label

Binnen de elektronicabranche is het belangrijk om voor alle elektronische componenten, hoe groot of hoe klein ook, het juiste label te gebruiken dat geschikt is voor de diverse werkprocessen. Het laatste wat u wilt, is geld verspillen en opdrachten verliezen, omdat uw productielijn moet worden stopgezet vanwege etiketten die niet leesbaar meer zijn of bijvoorbeeld in het fluxbad los laten van de printplaten. In dergelijke gevallen volstaan reguliere labels niet.

ONE2ID ontwerpt en print uw barcode labels op materiaal dat hittebestendig is en bestand tegen agressieve, chemische schoonmaakmiddelen. Dit polyimide (Kapton®) materiaal kan voor, tijdens en na het PCB productieproces worden aangebracht. Op deze manier kunt u tijdens elk stadium van het productieproces eenvoudig uw printplaten traceren. Dankzij de hittebestendige coating blijft de labelinformatie goed leesbaar en scanbaar.

De polyimide barcode etiketten zijn geschikt voor wave en reflow soldering en voor zowel SMD als through-hole montage. Maakt u gebruik van auto apply voor het aanbrengen van uw etiketten? Geen probleem. Onze labels kunnen in combinatie met feeders1 voor pick & place2 machines worden gebruikt.

ONE2ID etiketten PCB elektronica

Etiketten tegen elektrostatische lading

Binnen het assortiment polyimide labels, is er een type label dat speciaal ontwikkeld is om elektrostatische lading te voorkomen. Dit ESD polyimide etiket heeft een drukgevoelige acrylaat kleefstof die zeer goed hecht op PCB’s (printplaten) en elektronische componenten.

Wanneer het ESD polyimide label van de liner wordt verwijderd, komt er minder dan 10 volt per vierkante centimeter vrij, zodat u het zonder problemen kunt aanbrengen op overgevoelige elektronische componenten. De kwaliteit van het label is hiermee langdurig gegarandeerd, zelfs na het wave- of reflow soldeerproces.

ONE2ID kapton polyimide PCB etiketten

Assortiment labelmaterialen

Naast hittebestendige en chemisch resistente etiketten die specifiek bedoeld zijn voor PCB’s, kunt u bij ONE2ID barcode labels op maat laten maken voor tijdelijke of langdurige identificatie van al uw overige elektronische componenten. Een greep uit ons assortiment:

  • Checkerboard. Fraudebestendig etiket dat een schaakbordpatroon achterlaat bij verwijdering.
  • Destructible. Fraudebestendig etiket dat afbrokkelt bij verwijdering.
  • Type plate. Veelzijdig wit of zilver polyester met een sterke kleefkracht, geschikt voor vrijwel ieder oppervlak.
  • Papier. Een voordelige oplossing voor component identificatie.
  • Economy. Sterk polypropyleen, geschikt voor kunststoffen en metalen.
  • Verwijderbaar. Sterk Repositionable polypropyleen dat geschikt is voor hergebruik en niets aan kleefkracht verliest. Kan ook na langere tijd worden verwijderd zonder dat er kleefstof achterblijft.
ONE2ID checkerboard label security fraudebestendig beveiliging

Dankzij het uitgebreide aanbod materialen van ONE2ID vindt u altijd het label dat het beste past binnen uw werkomgeving, in het formaat en de kleur die u wenst. Wilt u liever zelf uw barcode etiketten ontwerpen en printen? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor blanco etiketten op rol, label software en thermal transfer printers met bijbehorende linten. Alle oplossingen voor de elektronica vindt u in onze brochure.

Download brochure
 
1: Label feeders van de volgende merken: Hover Davis, Brady, AMS, Kutronic, Elite Feeder Solutions, Identco, PB Tec Solutions, CAB, Europlacer.

2: Pick en place machines die werken met label feeders: Assembleon, Juki, ASM Siplace, Fuji, Heeb, Fritsch, Samsung, Yamaha, Mydata, Siemens, Panasonic, Universal.