Maatwerk barcode labels voor industrie en logistiek

Component labels

Correcte identificatie van elektrische componenten, onderdelen en apparatuur is een must voor snelle foutopsporing en het vereenvoudigen van het onderhoud. Dankzij een goed doordacht ontwerp met een slimme, maar simpele barcode zijn uw elektrische componenten gemakkelijk te traceren.

Barcode etiketten op elektrische componenten zijn vaak onderhevig aan extreme werkomgevingen. Daarom is het belangrijk om materiaal te gebruiken dat bestand is tegen bijvoorbeeld chemicaliën van agressieve schoonmaakmiddelen, oliën, UV en weersomstandigheden. Hiermee bent u ervan verzekerd dat de labels onder alle omstandigheden op hun plek blijven zitten en dat de informatie op het label, zoals de barcode en/of alfanumerieke code, langdurig leesbaar en scanbaar zijn.


Hoe kiest u de juiste component labels?

Bij het selecteren van het type label dat het meest geschikt is voor uw behoeften, is het belangrijk om te kijken naar de volgende punten:

 • Wat is de toepassing? Gaat het alleen om identificatie van eigendommen of zijn de barcode stickers bedoeld voor interne track & trace? Moeten de labels permanent blijven zitten of moeten deze weer verwijderd kunnen worden?
 • In welke omgeving wordt de labels aangebracht? Binnen of buiten? Dienen de etiketten hittebestendig of vochtbestendig te zijn of bestand tegen oliën en chemicaliën?
 • Op welk oppervlak worden de labels aangebracht? Langdurige identificatie op een ruw, plat oppervlak vereist een andere kleefstof en ander basismateriaal dan gladde of gebogen oppervlakken. Voor het labelen van apparatuur kiest u dus voor een ander materiaal dan voor het labelen van kabels.
 • Wilt u zelf labels maken en bedrukken of wilt u dit door ONE2ID laten doen? Als u zelf labels wilt printen, selecteert u het materiaal dat u nodig hebt, waarna wij u blanco labels in het gewenste formaat leveren. Wij adviseren u ook graag over het gebruik van een thermal transfer printer en bijbehorende printerlinten. De label software van onze partner NiceLabel is bij uitstek geschikt voor het ontwerpen van uw eigen barcode etiketten.

Labelmateriaal voor component labels

 • Raised label. Een kosten- en tijdsbesparend alternatief voor Resopal (EPREP) gegraveerde typeplaatjes.
 • Laminaten. Extra bescherming van uw etiket tegen wrijving, mechanische belasting, chemicaliën, oliën, vetten en UV. Ook perfect als transparant typeplaatje te gebruiken.
 • PALLabel. Een etiket dat u zelf kunt bedrukken en direct kunt lamineren. Ook als voorbedrukt label te bestellen.
 • Type plate. Veelzijdig wit of zilver polyester met een sterke kleefkracht, geschikt voor vrijwel ieder oppervlak.
 • Papier. Een voordelige oplossing voor component identificatie.
 • Economy. Sterk polypropyleen, geschikt voor kunststoffen en metalen.
 • Repositionable. Sterk polypropyleen etiket dat geschikt is voor hergebruik en niets aan kleefkracht verliest. Kan ook na langere tijd worden verwijderd zonder dat er kleefstof achterblijft.
 • Destructible. Fraudebestendig etiket dat afbrokkelt bij verwijdering.
 • Checkerboard. Fraudebestendig polyester etiket dat een schaakbordpatroon achterlaat bij verwijdering.
 • TAG. Vrijwel onscheurbaar kunststof label dat op verschillende manieren te bevestigen is en ook buiten zeer lang goed blijft functioneren.
ONE2ID etiketten elektrische componenten
ONE2ID polyester etiketten productidentificatie

ONE2ID checkerboard label security fraudebestendig beveiliging


Standaard of maatwerk

ONE2ID heeft een groot assortiment standaardformaten en materialen op voorraad die geschikt zijn voor de identificatie van uw elektrische componenten, onderdelen en apparatuur. Indien gewenst kunnen wij elk labelmateriaal op maat maken in de kleur, het formaat en met de bedrukking die u nodig hebt. Vraag onze labelexperts om advies of maak vrijblijvend een afspraak.

Neem contact op