Maatwerk barcode labels voor industrie en logistiek

Labels met chemische resistentie

Onderzoekslaboratoria, biomedische industrie, vervoer van gevaarlijke stoffen, opslag van brandbare stoffen… slechts enkele voorbeelden van werkomgevingen waarin identificatie met een simpel papieren etiket niet volstaat.

ONE2ID heeft verschillende materialen die gebruikt kunnen worden in een omgeving waar chemische resistentie van uw etiketten noodzakelijk is, bijvoorbeeld tijdens chemische was- en autoclaafprocessen in laboratoria. Afhankelijk van de temperatuursomstandigheden en de specifieke chemicaliën waaraan de etiketten worden blootgesteld, kunnen wij u adviseren welk labelmateriaal het beste resultaat geeft.

ONE2ID etiketten voor chemische reiniging

Kies het juiste materiaal voor chemische resistentie

Zoals gezegd is niet ieder labelmateriaal bestand tegen chemicaliën, oliën en agressieve was- en reinigingsprocessen. Onderstaande materialen zorgen voor langdurige bescherming van de identificatie op uw eigendommen.

Polyimide Kapton® labels

Kapton etiketten PCB labels hittebestendig hoge temperaturenHittebestendige pcb labels van polyimide (Kapton®) die bestand zijn tegen fluxbaden, temperaturen tot +350°C (langdurig) en agressieve schoonmaak- en oplosmiddelen.

Bekijk de specificaties

Polyester labels

polyester etiketten voor asset tags eigendomsstickers laboratoria en chemische industrieDiverse polyester materialen met een goede tot zeer goede chemische resistentie en sterke kleefkracht. Geschikt voor gebruik als bijvoorbeeld typeplaatje of asset tag.

Bekijk de specificaties

Vinyl labels

Chemisch resistente vinyl kabel labelsGeheugenvrije vinyl labels die geschikt zijn voor zowel binnen- als buitengebruik. Het zelflaminerende label, bijvoorbeeld, is chemisch resistent en perfect voor de identificatie van reageerbuisjes.

Bekijk de specificaties

PUR cable tags

Chemisch resistente cable tags kabel labels cable markersHalogeenvrije, vlamvertragende PUR (polyurethaan) kabeltags met een hoge chemische resistentie. Snel en eenvoudig te bevestigen met tie-wraps. Ook gemakkelijk zelf te beprinten.

Bekijk de specificaties

Polyolefine krimpkousen

Chemisch resistente cable tags kabel labels cable markersHalogeenvrije, vlamvertragende polyolefine krimpkousen (shrink sleeves) met een hoge chemische resistentie. Geschikt voor labelen van zelfs de dunste draad of kabel.

Bekijk de specificaties

Zelf chemisch resistente labels printen

Als standaard service lamineren wij alle voorbedrukte etiketten die u bij ons bestelt. Het voordeel van een laminaat is dat de kostbare informatie op het label, zoals een barcode, teksten en cijfers, langdurig is beschermd tegen schadelijke, chemische invloeden. Dit voorkomt fouten bij registratie, omdat uw labels ook bij langdurig gebruik leesbaar en scanbaar blijven. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat u de komende jaren geen nieuwe etiketten hoeft te bestellen.

U kunt onze labelmaterialen ook als blanco etiketten op rol bestellen, zodat u deze kunt beprinten wanneer u deze nodig hebt. Als u ook zelf de labels wilt lamineren, kunnen wij het laminaat in het door uw gewenste formaat stansen, zodat u dit op uw labels kunt aanbrengen na het bedrukken.

Wanneer u het zichzelf helemaal makkelijk wilt maken, bestelt u onze PALLabels. Dit zijn etiketten met een aangehecht laminaat. Dankzij de slimme constructie kunt u na het printen direct een beschermend laminaat aanbrengen, waarmee u de duurzaamheid verhoogt en uw labels chemisch resistent en UV-bestendig maakt. Op deze manier haalt u optimaal rendement uit uw investering.

Printers en linten voor chemische resistentie

Alle materialen die wij leveren, kunnen met een thermal transfer printer van bijvoorbeeld Zebra, SATO, Intermec, Altec, Brady, Toshiba, Datamax, TSC, Avery, Honeywell, Canon of Citizen worden bedrukt. De keuze van de lintkwaliteit voor de printer is belangrijk, omdat de inkt afgestemd moet zijn op het materiaal waarop gedrukt moet worden. Hierbij moeten ook de scherpte van de bedrukking en de invloeden van de werkomgeving in overweging worden genomen, omdat die van invloed zijn op de levensduur van het etiket.

ONE2ID adviseert het gebruik van een resin thermal transfer printerlint om etiketten te bedrukken die regelmatig worden blootgesteld aan chemicaliën en andere agressoren. Dit type lint geeft een hoge krasvaste en chemische bestendigheid aan de bedrukking.

ONE2ID etiketten label printer thermal transfer

Advies over chemische resistentie

ONE2ID barcode labels Anton Damen

Als u niet zeker weet welk materiaal het meest geschikt is voor uw toepassing of het beste past binnen uw werksituatie, neem dan contact op met Sales Manager Anton Damen via +31 (0)172 769 123. Hij adviseert u graag over het materiaal, het formaat, de kleefstof, de bedrukking en de kleur van uw labels, zodat u altijd de etiketten krijgt die u nodig hebt.

Vraag het Anton