Al 10 jaar de enige barcodespecialist die u nodig heeft

Labels met chemische resistentie

Onderzoekslaboratoria, biomedische industrie, vervoer van gevaarlijke stoffen, opslag van brandbare stoffen… slechts enkele voorbeelden van werkomgevingen waarin identificatie met een simpel papieren etiket niet volstaat.

ONE2ID heeft verschillende materialen die gebruikt kunnen worden in een omgeving waar chemische resistentie van uw etiketten noodzakelijk is, bijvoorbeeld tijdens chemische was- en autoclaafprocessen in laboratoria. Afhankelijk van de temperatuursomstandigheden en de specifieke chemicaliën waaraan de etiketten worden blootgesteld, kunnen wij u adviseren welk labelmateriaal het beste resultaat geeft.

ONE2ID etiketten voor chemische reiniging

Kies het juiste materiaal voor chemische resistentie

Zoals gezegd is niet ieder labelmateriaal bestand tegen chemicaliën, oliën en agressieve was- en reinigingsprocessen. Onderstaande materialen zorgen voor langdurige bescherming van de identificatie op uw eigendommen.

Hittebestendige pcb labels van polyimide (Kapton®) die bestand zijn tegen fluxbaden, temperaturen tot +350°C en agressieve schoonmaak- en oplosmiddelen.

ONE2ID hittebestendige labels kapton polyimide PCB

Krachtige, polyester fraudebestendige labels die bij temperaturen tot +150°C kunnen worden toegepast. Bij verwijdering laat het etiket een schaakbord (checkerboard) patroon achter op het oppervlak.

ONE2ID Fraudebestendige labels keuringsstickers inventarisregistratie

Geheugenvrije, flexibele vinyl labels die geschikt zijn voor zowel binnen- als buitengebruik. Het zelflaminerende label, bijvoorbeeld, is dankzij zijn flexibiliteit perfect voor de identificatie van reageerbuisjes.

ONE2ID geel zelflaminerend label

Duurzame polyurethaan kabellabels. Deze vlamvertragende PUR kabeltags zijn gemakkelijk zelf te beprinten.

ONE2ID geel kabellabel

Halogeenvrije polyolefine krimpkousen (sleeves) die zelfs de dunste draad van identificatie kunnen voorzien.

ONE2ID sleeves krimpkousen Brady draden kabels

Zelf chemisch resistente labels printen

U kunt onze labelmaterialen ook als blanco etiketten op rol bestellen, zodat u deze kunt beprinten wanneer u deze nodig hebt. Als u ook zelf de labels wilt lamineren, kunnen wij het laminaat in het door uw gewenste formaat stansen, zodat u dit op uw labels kunt aanbrengen na het bedrukken.

Wanneer u het zichzelf helemaal makkelijk wilt maken, bestelt u onze PALLabels. Dit zijn etiketten met een aangehecht laminaat. Dankzij de slimme constructie kunt u na het printen direct een beschermend laminaat aanbrengen, waarmee u de duurzaamheid verhoogt en uw labels chemisch resistent en UV-bestendig maakt. Op deze manier haalt u optimaal rendement uit uw investering.

ONE2ID etiket lamineren PALLabel

Printers en linten

Alle materialen die wij leveren, kunnen met een thermal transfer printer van bijvoorbeeld Zebra, SATO, Intermec, Altec, Brady, Toshiba, Datamax, TSC, Avery, Honeywell, Canon of Citizen worden bedrukt. De keuze van de lintkwaliteit voor de printer is belangrijk, omdat de inkt afgestemd moet zijn op het materiaal waarop gedrukt moet worden. Hierbij moeten ook de scherpte van de bedrukking en de invloeden van de werkomgeving in overweging worden genomen, omdat die van invloed zijn op de levensduur van het etiket.

ONE2ID adviseert het gebruik van een resin thermal transfer printerlint om etiketten te bedrukken die regelmatig worden blootgesteld aan chemicaliën en andere agressoren. Dit type lint geeft een hoge krasvaste en chemische bestendigheid aan de bedrukking.

ONE2ID etiketten label printer thermal transfer

Beschermend laminaat

Als standaard service lamineren wij alle voorbedrukte etiketten die u bij ons bestelt. Het voordeel van een laminaat is dat de kostbare informatie op het label, zoals een barcode, teksten en cijfers, langdurig is beschermd tegen schadelijke, chemische invloeden. Dit voorkomt fouten bij registratie, omdat uw labels ook bij langdurig gebruik leesbaar en scanbaar blijven. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat u de komende jaren geen nieuwe etiketten hoeft te bestellen.

ONE2ID labels en borden - Anton Damen

Als u niet zeker weet welk materiaal het meest geschikt is voor uw toepassing of het beste past binnen uw werksituatie, neem dan contact op met Sales Manager Anton Damen via +31 (0)172 769 123. Hij adviseert u graag over het materiaal, het formaat, de kleefstof, de bedrukking en de kleur van uw labels, zodat u altijd de etiketten krijgt die u nodig hebt.

Stuur Anton een mail