Labels met chemische resistentie

Onderzoekslaboratoria, biomedische industrie, vervoer gevaarlijke stoffen, opslag brandbare stoffen… slechts enkele voorbeelden van werkomgevingen waarin identificatie met een simpel papieren etiket niet volstaat.

ONE2ID heeft verschillende materialen die gebruikt kunnen worden in een omgeving waar chemische resistentie van uw etiketten noodzakelijk is, bijvoorbeeld tijdens chemische was- en autoclaafprocessen in laboratoria. Afhankelijk van de temperatuursomstandigheden en de specifieke chemicaliën waaraan de etiketten worden blootgesteld, kunnen wij u adviseren welk labelmateriaal het beste resultaat geeft.


Kies het juiste materiaal

Zoals gezegd is niet ieder labelmateriaal bestand tegen chemicaliën, oliën en agressieve was- en reinigingsprocessen. Onderstaande materialen zorgen voor langdurige bescherming van de identificatie op uw eigendommen.

  • Polyimide. Hittebestendige Kapton® labels die bestand zijn tegen fluxbaden, temperaturen tot +350°C en agressieve schoonmaak- en oplosmiddelen.
  • Polyester. Krachtige, fraudebestendige labels die bij temperaturen tot +150°C kunnen worden toegepast. Bij verwijdering laat het etiket een schaakbord (checkerboard) patroon achter op het oppervlak.
  • Vinyl. Geheugenvrije, flexibele etiketten die geschikt zijn voor zowel binnen- als buitengebruik. Het zelflaminerende label, bijvoorbeeld, is dankzij zijn flexibiliteit perfect voor de identificatie van reageerbuisjes, terwijl het destructible label fraude kan helpen voorkomen.
  • Polyether polyurethaan (PUR). Duurzame kabeltags van vlamvertragend materiaal die ook gemakkelijk zelf te beprinten zijn.
  • Polyolefine. Halogeenvrije krimpkousen (sleeves) die zelfs de dunste draad van identificatie kunnen voorzien.
  • Nylon. Geheugenvrije etiketten die bijzonder geschikt zijn voor toepassing op ronde of onregelmatige oppervlakken. Te gebruiken bij temperaturen tot +180°C.
  • Aluminium en RVS tags. Krachtige identificatie-oplossingen die bestand zijn tegen agressieve schoonmaakmiddelen, wasprocessen en hogedrukreiniging tot 150 bar.
ONE2ID polyimide kapton etiketten
ONE2ID zelflaminerende wikkellabels draden kabels 12,5x19mm

Als u niet zeker weet welk materiaal het beste past binnen uw werksituatie, neem dan contact op met een van onze labelexperts. Zij adviseren u graag over het materiaal, het formaat, de kleefstof, de bedrukking en de kleur, zodat u altijd de etiketten krijgt die u nodig hebt.


Extra bescherming van uw gegevens

Als standaard service lamineren wij alle voorbedrukte etiketten die u bij ons besteld. U kunt hierbij kiezen uit een mat of een glanzend, transparant laminaat. Het voordeel van een laminaat is dat de kostbare informatie op het label, zoals een barcode, teksten en cijfers, langdurig is beschermd tegen schadelijke, chemische invloeden. Dit voorkomt fouten bij registratie, omdat uw labels ook bij langdurig gebruik leesbaar en scanbaar blijven. Bovendien bent u ervan verzekerd dat u de komende jaren geen nieuwe etiketten hoeft te bestellen.


Blanco labels

U kunt onze labelmaterialen ook als blanco etiketten bestellen. Wij leveren u deze op handzame rollen in het formaat en de kleur die u wenst. Als u zelf de labels wilt lamineren, kunnen wij het laminaat in het door uw gewenste formaat stansen, zodat u dit op uw labels kunt aanbrengen na het bedrukken. Een andere optie voor het beschermen van uw gegevens is het bestellen van blanco PALLabels. Het PALLabel is een etiket met een laminaat ineen. Dankzij de slimme constructie kunt u na het printen van uw etiket direct een beschermend laminaat aanbrengen, waarmee u de duurzaamheid verhoogt en uw labels chemisch resistent en UV-bestendig maakt. Op deze manier haalt u optimaal rendement uit uw investering.

Bekijk onze instructiedemo

Zelf etiketten printen

Alle materialen die wij leveren, kunnen met een thermal transfer printer worden bedrukt. De keuze van de lintkwaliteit voor de printer is belangrijk, omdat de inkt afgestemd moet zijn op het materiaal waarop gedrukt moet worden. Hierbij moeten ook de scherpte van de bedrukking en de invloeden van de werkomgeving in overweging worden genomen, omdat die van invloed zijn op de levensduur van het etiket. ONE2ID adviseert etiketten die regelmatig worden blootgesteld aan chemicaliën en andere agressoren te bedrukken met een resin thermal transfer lint. Dit type lint geeft een hoge krasvaste en chemische bestendigheid aan de bedrukking.

ONE2ID vinyl etiketten producten kabels draden machines elektronica
ONE2ID thermal transfer printer CAB
ONE2ID thermal transfer linten

Wilt u advies over labelmateriaal, printers of linten? Bel of mail ons.