Weerbestendige etiketten

Binnen de elektrische industrie, de utiliteitsbouw en de data- en telecombranche is duidelijke identificatie noodzakelijk voor efficiënt, nauwkeurig en foutloos werken. Buitendeuren, windturbines, lichtmasten, pallets, kratten, big bags, zonnepanelen, voertuigen, airconditioningsystemen en meer worden dagelijks blootgesteld aan extreme weersomstandigheden. Dit betekent dat uw (barcode) etiketten van robuust, weerbestendig materiaal gemaakt moeten zijn om te voorkomen dat er afbreuk wordt gedaan aan de duurzaamheid van het label en de leesbaarheid van de bedrukking.

ONE2ID labels automotive schade buitengebruik industrie

De invloed van het weer

Het materiaal van labels die buiten worden gebruikt, heeft veel te verduren van het weer. Hitte, kou, UV, vocht, droogte… allemaal factoren die van invloed zijn op de kwaliteit van uw labels. Na verloop van tijd verkleuren, krimpen of barsten de identificatielabels. Dit heeft tot gevolg dat u wellicht eerder dan gewenst opnieuw moet investeren in barcode etiketten en dat is een kostenpost die u kunt missen. De totale kosten voor het aanbrengen of vervangen van barcode labels ‘in het veld’ kunnen tot wel 100x hoger zijn dan de kosten voor de labels zelf. Concreet betekent dit dat als één label € 1,- kost, de kosten voor het aanbrengen of vervangen van de etiketten tussen de € 25,- en € 100,- bedragen. Het is dus belangrijk dat u een basismateriaal kiest dat geschikt is voor buitengebruik.

ONE2ID etiketten voor langdurig gebruik buiten

Naast het basismateriaal heeft ook de kleefstof ernstig te lijden onder de weersomstandigheden. Als uw labels loslaten en uw opslag en producten buiten niet meer kunnen worden getraceerd en geïdentificeerd, heeft dit effect op uw goederenstroom waardoor de kosten behoorlijk kunnen oplopen. Kwaliteitskleefstoffen die weerbestendig zijn behouden gedurende lange tijd hun kleefkracht, drogen niet uit en laten niet voortijdig los.

Tot slot is ook de bedrukking onderhevig aan slijtage. Bij direct zonlicht zal een thermal transfer bedrukking in zwart snel vervagen, zeker wanneer het label niet voorzien is van een beschermend laminaat. Als de informatie op het etiket niet langer te lezen of scannen is, heeft dit een negatief effect op uw werkprocessen.


Kies het juiste materiaal

Hoe kiest u nu het juiste materiaal voor uw toepassing? Daar kunnen de labelexperts van ONE2ID u bij helpen. Wij ontwerpen en produceren uw barcode stickers op maat, volgens uw specificaties. Hierbij kunt u denken aan:

  • Typeplaatjes. U hebt hiervoor de keuze uit onder andere raised labels (een kostenbesparend alternatief voor Resopal gegraveerde typeplaatjes), aluminium of RVS tags en het speciale PALLabel waarmee u na het printen direct uw etiket kunt lamineren.
  • Kabelmarkering. Onze polypropyleen kabeltags zijn uitermate geschikt voor identificatie binnen de data- en telecombranche.
  • Anti-fraude. Op het gebied van fraudebestendige etiketten voor buitengebruik kunt u kiezen uit een krachtig polyester VOID label en een Destructible label van flexibel vinyl.
  • Algemene identificatie, zoals waarschuwingslabels, veiligheidsinstructies, pictogrammen en symbolen. Afhankelijk van uw werksituatie leveren wij polyester labels in wit en zilver, vinyl etiketten of vrijwel onscheurbare tags van polypropyleen en polyethyleen.
ONE2ID etiket automotive instructies waarschuwingen motorkap

De labels die u bij ons bestelt, krijgen de kleefstof die geschikt is voor uw werksituatie. Ook zorgen wij voor een bedrukking die bestand is tegen extreme omstandigheden en een glanzende of matte laminaatfinish om de informatie op het etiket te beschermen tegen verkleuren en vervagen. Zo hoeft u zich de komende jaren geen zorgen te maken over het vervangen van labels.

ONE2ID raised labels typeplaatjes elektronica producten

Advies op maat

ONE2ID kan u voorbedrukte labels leveren voor buitengebruik die zijn afgestemd op het oppervlak en de omstandigheden waarin deze worden aangebracht. Dankzij onze jarenlange kennis leveren wij u identificatie-oplossingen waar u de eerstkomende jaren geen omkijken meer naar heeft.

Geeft u de voorkeur aan het zelf ontwerpen en printen van barcode etiketten? Vraag ons dan naar de mogelijkheden voor blanco labels, thermal transfer printers en linten, en label software.

Neem contact op