3 voordelen van het werken met kleur

Efficiënt werken en tevreden klanten, dat wil toch ieder bedrijf? Tegenwoordig staat elke logistieke omgeving voor de steeds groter wordende uitdaging om meer en sneller te leveren. Dit kan op den duur ten koste gaan van de kwaliteit van uw service en de gezondheid van uw medewerkers. Werken met kleur kan voorkomen dat deze groeiende werkdruk een negatieve invloed heeft op uw output en uw omzet.


Efficiënt werken

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het gebruik van kleur mensen kan helpen om informatie beter te onthouden. Het registreren van kleuren kost de hersenen namelijk minder moeite dan het lezen van teksten en cijfers. Bovendien heeft het contrast tussen verschillende kleuren een positief effect op het onthouden van informatie.

Wanneer we dit vertalen naar uw magazijn. betekent dit dat uw werknemers sneller een pallet- of picklocatie zullen herkennen en onthouden wanneer voor de locatiecodes gekleurde magazijnlabels in diverse tinten worden gebruikt in tegenstelling tot uniform geel of wit. Dit bevordert de snelheid en efficiëntie van het werkproces.

ONE2ID magazijn etiketten met hoogtekleuren

Nauwkeurig werken

Het gebruik van felle kleuren voor identificatie draagt bij aan een overzichtelijke werkomgeving. Daarnaast is het ook van belang hoe de informatie op het label is opgebouwd, want ook daardoor kunnen de hersenen enigszins worden ontlast. Denk bijvoorbeeld aan de grootte, opbouw en plaatsing van de barcode, en de samenstelling van de oogleesbare tekst, oftewel de alfanumerieke locatiecode (teksten en cijfers). Hierbij kan het al verschil maken om streepjes en punten in de locatiecode te vervangen door spaties. De juiste opbouw van een label in combinatie met magazijnlabels in felle kleuren maakt het mogelijk voor uw medewerkers om nauwkeuriger te werken.

ONE2ID magazijn etiketten met kleur

Veilig werken

Het werken met gekleurde locatielabels brengt ten slotte nog een belangrijk voordeel met zich mee: een veilige werkomgeving met een lagere foutmarge. Uw werknemers hoeven zich dankzij de kleurcodering minder bezig te houden met het identificeren van de juiste locatie. Op deze wijze worden hun hersenen minder belast, waardoor zij minder snel moe worden en alerter blijven. Alerte medewerkers dragen bij aan de veiligheid in uw magazijn en helpen de kans op het maken van fouten te verkleinen.

ONE2ID magazijnlabels met kleuren locatie etiketten stellingen

Meer informatie

Tijdens de vakbeurs Logistics & Distribution op 5 & 6 april 2017 in Den Bosch heeft Jeroen Wijs, Sales Manager Benelux Warehouse & Logistics, een seminar gegeven, waarin hij uitgebreid is ingegaan op gekleurde magazijnlabels en de werking en voordelen van kleur voor uw organisatie. Voor een verslag van dit seminar kunt op de website van Logistiek Profs kijken.

Voorbeelden van hoogtekleuren